Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Tudi zaradi rešitev, ki temeljijo na prosto dostopnih podatkih, se vinogradniki lažje odločijo, kdaj škropiti, kupci rabljenih vozil hitreje prepoznajo goljufe, Rimljani imajo boljši pregled nad kakovostjo šol, Evropejci pa manj čakamo v gneči na cestah. Trg odprtih podatkov v EU je vreden 184 milijard evrov in bo po napovedih hitro rasel.
Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Dober primer uporabe prosto dostopnih podatkov je portal Avtolog.si, prek katerega je mogoče preveriti podatke o rabljenem vozilu, če ga kupujete, recimo kilometrih in prejšnjih lastništvih.
(intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej (intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej Predsednik uprave Domela o pol manjših naročilih avtomobilske industrije, o tem, kako pri glavnih naložbah ne popuščajo, o zanimivem novem ameriškem poslu in pomoči države, od katere bodo odvisni odpuščanja in poslovni izid.
Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Dokler se ne razjasni splošno okrevanje povpraševanja, je varneje razmišljati o delnicah v drugih panogah.
(intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov (intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov Ilustratorka in oblikovalka Alja Horvat svoje slike in vzorce uspešno prodaja tako velikim modnim znamkam kot spletnim kupcem po vsem svetu. Poslovna revija Forbes jo je letos uvrstila med 30 pomembnih evropskih umetnikov, mlajših od 30 let. 

SID banka v prodajo SID – Prve kreditne zavarovalnice

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
banke   dodaj
SID banka dodaj
SID dodaj
Prva kreditna... dodaj
Ladislav Artnik dodaj
 
Čas branja: 1 min
21.09.2017  22:30
SID banka v prodajo SID – Prve kreditne zavarovalnice
SID banka po lanski prodaji družbe Pro Kolekt in začetku likvidacijskega postopka skupine Prvi faktor zdaj prodaja še hčerinsko družbo SID – Prva kreditna zavarovalnica.

Obveščaj me o novih člankih:  
banke   dodaj
SID banka dodaj
SID dodaj
Prva kreditna... dodaj
Ladislav Artnik dodaj

Slovenska razvojna banka SID banka je objavila namero o prodaji do stoodstotnega deleža v svoji hčerinski družbi SIDPrva kreditna zavarovalnica, ki trži komercialna zavarovanja. K nakupu družbe vabijo izbrane potencialne domače in tuje vlagatelje, sodelujejo pa lahko tudi drugi zainteresirani, ki bodo do konca septembra za to izrazili zanimanje.

Prodaja SID – Prve kreditne zavarovalnice, katere vodenje bo 1. januarja 2018 iz rok Ladislava Artnika prevzel sedanji direktor agencije za zavarovalni nadzor Sergej Simoniti, je del nove akcijske strategije SID banke, ki so jo sprejeli spomladi. Ta predvideva osredotočenost na izvajanje osnovne dejavnosti razvojne banke in posledično prodajo hčerinskih družb. Poleg lanske prodaje družbe Pro Kolekt in začetka likvidacijskega postopka skupine Prvi faktor torej tudi prodajo SID – Prve kreditne zavarovalnice. Da se manjše razvojne banke držav EU osredotočajo na razvojno komponento, komercialne storitve pa prepustijo trgu, želi tudi Bruselj.

SID – Prva kreditna zavarovalnica, ki so ji zadnja leta upadali prihodki iz premij, za letos načrtuje rast. Kot so zapisali v letnem poročilu za lani, se je obseg zavarovalnih poslov sicer povečal, je pa upadanje premije posledica konkurenčnejšega okolja. Ta je sicer upadala počasneje kot minula leta. Bruto pobrane premije je bilo za 14,4 milijona evrov (predlanskim za 15,5 milijona, leta 2012 še prek 20 milijonov), čiste premije pa za 5,8 milijona evrov (predlanskim za 6,1 milijona evrov). So pa po daljšem času v zadnjem četrtletju minulega leta vsak mesec pobrali več kot v primerljivem obdobju leto prej. Lanski čisti dobiček je znašal 1,7 milijona evrov, kar je skoraj dvakratna rast glede na predlanskim. Dobiček načrtujejo tudi za letos. Povečala naj bi se tudi premija, a ta še ne bo dosegla tiste iz predlanskega leta.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 1

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.

MANAGER
Manager
Manager Spoznajte inštruktorja matematike, ki je postal milijarder 3

Kako se je indijski matematik Bidžu Ravendran s startupom za spletno izobraževanje letos uvrstil med najbogatejše ljudi na svetu.

MANAGER
Manager
Manager Menedžerske veteranke in veterani o lekcijah iz krize ob razpadu Jugoslavije 2

Vse krize so različno grde: kako so podjetja preživela izgubo trgov in več zaporednih let krčenja BDP in kateri nauki te krize so še...

MANAGER
Manager
Manager Kako se na sezono pripravljajo turistične kmetije – dva primera

Že prihodnji teden bi vrata lahko odprli tudi manjši ponudniki prenočitev. To je dobra novica za turistične kmetije. Pogledali smo,...