Manager

Sonja Šmuc na čelo Gospodarske zbornice Slovenije

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

21.09.2017 22:30
Čas branja: 1 min
Sonja Šmuc na čelo Gospodarske zbornice Slovenije
Nova generalna direktorica GZS Sonja Šmuc predlaga sklenitev pakta vseh deležnikov s skupnim ciljem – do leta 2025 za 30 do 45 odstotkov dvigniti dodano vrednost na zaposlenega.

Upravni odbor Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) je za generalno direktorico s štiriletnim mandatom imenoval Sonjo Šmuc, dolgoletno izvršno direktorico Združenja Manager, ki bo na vrhu GZS 10. oktobra zamenjala Sama Hribarja Miliča. Ob svojem imenovanju je poudarila, da mora GZS postati to, kar je v njenem imenu – dom gospodarstva. Biti mora osrednja točka gospodarstva, h kateri se stekajo iniciative.

Birokracija in prenormiranost imata po mnenju nove generalne direktorice GZS svojo ceno, ki zelo vpliva na konkurenčnost države. Predlagala je sklenitev pakta vseh deležnikov s skupnim ciljem – do leta 2025 za 30 do 45 odstotkov dvigniti dodano vrednost na zaposlenega. Razvojno držo pričakuje tudi od sindikatov, s katerimi se bodo pogovarjali glede zdravstvene reforme in starejše generacije delavcev, medtem ko od države pričakuje predvsem pogovore glede izboljšav na področju davčnega sistema, trga dela in prostorske zakonodaja.

Sonja Šmuc, ki je od leta 2005 kot izvršna direktorica vodila Združenje Manager, se osredotoča na izboljšanje konkurenčnosti gospodarstva, predvsem trgu dela, davčnemu sistemu in poslovni etiki. Magistrirala je na ljubljanski ekonomski fakulteti, dodatno se je usposabljala na kalifornijski univerzi Stanford, dunajski Wirtschaftsuniversität in IEDC – poslovni šoli Bled. Na Ženskem gospodarskem forumu, ki vsako leto poteka v New Delhiju, je letos prejela posebno priznanje za delovanje v smeri boljšega sveta.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Manager
(intervju) Boštjan Gorjup, GZS: Nehali bomo govoričiti, dajali bomo koše!
Manager
ManagerLojze Javornik (intervju) Boštjan Gorjup, GZS: Nehali bomo govoričiti, dajali bomo koše!

Novi predsednik Gospodarske zbornice Slovenije Boštjan Gorjup namerava povečati učinkovitost zbornice in zaupanje med socialnimi partnerji

FINANCE
Manager
Na čelo svobodnih sindikatov Lidija Jerkič
FINANCE
Tako se dela posel v kmetijstvu
PRO
Finance
Podjetno kmetijstvo 2024
Uredništvo Agrobiznisa Tako se dela posel v kmetijstvu (PRO)

V posebni reviji (Podjetno kmetijstvo) predstavljamo uspešne zgodbe s podeželja. Učijo nas, da je možno tudi v zahtevnih časih ustvarjati dodano vrednost. Brezplačno si jo lahko prenesete prek obrazca spodaj.

FINANCE
Okolje & energija
GZS: obdelava bioloških odpadkov mora ostati tržna dejavnost
Okolje & energija
Okolje & energijaBorut Hočevar GZS: obdelava bioloških odpadkov mora ostati tržna dejavnost 1

Na GZS so presenečeni, ker je v predlogu novele zakona o varstvu okolja obdelava bioloških odpadkov iz gospodinjstev predvidena kot obvezna lokalna gospodarska javna služba.

FINANCE
Kaj sploh pomeni gospodarska zbornica?
Finance
Ricardo Hausmann Kaj sploh pomeni gospodarska zbornica?
FINANCE
IKT
Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!
IKT
SPLETNO POSLOVANJE
IKTFinance PRO Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!

Z izborom želimo ozaveščati o pomenu in koristih digitalizacije medpodjetniškega poslovanja ter predstaviti slovenske dobre prakse spletnega poslovanja na področju B2B