Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Transformatorji Kolektorja Etre za sončno elektrarno v Dubaju

Čas branja: 1 min
28.09.2017  22:30
Transformatorji Kolektorja Etre za sončno elektrarno v Dubaju
V Kolektorju Etri, ki zaposluje 370 ljudi, bodo prihodke letos povečali za desetino, pravi direktor družbe Tomaž Kmecl.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Kolektor Etra dodaj
Kolektor dodaj
Etra dodaj
Peter Novak dodaj
Tomaž Kmecl dodaj

Ljubljanski družbi Kolektor Etra je po desetih letih, odkar je prvič poskusila vstopiti v Dubaj, tam uspelo prodati prve transformatorje. Družbi DEWA (Dubai Electricity & Water Authority) so prodali osem specialnih ozemljitveni transformatorjev, ki jih bodo dobavili še letos.

Prva dva transformatorja, ki sta namenjena za eno največjih sončnih elektrarn na svetu, katere skupna moč je 800 megavolt amperov, kar je več kot zmore naša jedrska elektrarna v Krškem, bodo kupcu dobavili že oktobra.

Arabski trg je zelo tekmovalen, tehnične zahteve so zaradi podnebnih razmer zelo visoke, trg je izredno zahteven tudi cenovno. Kot pojasnjuje komercialni direktor Kolektorja Etre Peter Novak, pogodba z dubajsko družbo DEWA ni tako pomembna zaradi same višine posla, ampak zaradi tega, ker jim lahko odpre vrata na trg Združenih arabskih emiratov. »Pričakujemo, da bomo tja najprej prodali še nekaj transformatorjev manjših moči, preden nam bo uspelo prodreti z našimi paradnimi izdelki – transformatorji moči do 500 megavolt amperov in napetosti do 420 kilovoltov,« razlaga načrte družbe. V Kolektorju Etri, ki zaposluje 370 ljudi, bodo prihodke letos povečali za desetino, ocenjuje direktor družbe Tomaž Kmecl. Lani so ustvarili 86,5 milijona evrov prihodkov in 9,4 milijona evrov čistega dobička.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.