Manager

Uberju v Londonu zapirajo vrata

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

28.09.2017 22:30
Čas branja: 1 min
Uberju v Londonu zapirajo vrata
Londonski mestni urad za transport Uberju licence ni obnovil zaradi družbine pomanjkljive skrbi za varnost uporabnikov in pomanjkanja korporativne odgovornosti pri vodenju.

Ameriško tehnološko podjetje Uber bo s 1. oktobrom ostalo brez licence za opravljanje prevozov v Londonu, saj mu je mestni urad za transport ni obnovil. Kot razlog je navedel pomanjkljivo skrb za varnost uporabnikov, teh je v Londonu kar 3,5 milijona, in pomanjkanje korporativne odgovornosti pri vodenju v družbi.

V Uberju so se zoper odločitev londonskih mestnih oblasti pritožili, med tem časom pa lahko prevoze še opravljajo. Kot pravijo pri ameriškem velikanu, sta londonski prometni urad in župan Sadiq Khan s prepovedjo aplikacije v britanski prestolnici pritrdila majhnemu številu ljudi, ki želijo uporabnikom omejiti izbiro. Kljub temu pa se je novi predsednik uprave Uberja Dara Khosrowshahi za napake družbe v Londonu prek Twitterja opravičil in pozval k nadaljevanju sodelovanja. Pritrdili so mu tudi uporabniki prevozov. Pod spletno peticijo, ki so jo zaradi napovedane prepovedi delovanja v britanski prestolnici sprožili pri Uberju, se jih je namreč v nekaj dneh podpisalo več kot pol milijona. Na odločitev londonskih oblasti se je odzval tudi ameriški minister za trgovino Wilbur Ross, ki je dejal, da poteza ni zares upravičena, in ocenil, da je Uber tarča kritik v Evropi zato, ker gre za ameriško podjetje.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Manager
V kaj vse bo moral zagristi sanator Uberja
Manager
ManagerGorazd Suhadolnik V kaj vse bo moral zagristi sanator Uberja 1

Dara Khosrowshahi, novi izvršni direktor Uberja, ima za sabo šolski primer uspešnega vodenja vodilne globalne korporacije v industriji potovanj, vprašanje pa je, ali bo našel pravo pot za Uber, ki ga pretresajo notranji boji, zastrupljena korporacijska kultura in težave z zakonitostjo poslovanja.

FINANCE
Manager
Uber celo leto prikrival vdor hekerjev
FINANCE
Manager
Uber pod lupo ameriškega zveznega urada FBI