Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Uberju v Londonu zapirajo vrata

Čas branja: 1 min
28.09.2017  22:30
Uberju v Londonu zapirajo vrata
Londonski mestni urad za transport Uberju licence ni obnovil zaradi družbine pomanjkljive skrbi za varnost uporabnikov in pomanjkanja korporativne odgovornosti pri vodenju.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Uber dodaj
Dara Khosrowshahi dodaj
Wilbur Ross dodaj

Ameriško tehnološko podjetje Uber bo s 1. oktobrom ostalo brez licence za opravljanje prevozov v Londonu, saj mu je mestni urad za transport ni obnovil. Kot razlog je navedel pomanjkljivo skrb za varnost uporabnikov, teh je v Londonu kar 3,5 milijona, in pomanjkanje korporativne odgovornosti pri vodenju v družbi.

V Uberju so se zoper odločitev londonskih mestnih oblasti pritožili, med tem časom pa lahko prevoze še opravljajo. Kot pravijo pri ameriškem velikanu, sta londonski prometni urad in župan Sadiq Khan s prepovedjo aplikacije v britanski prestolnici pritrdila majhnemu številu ljudi, ki želijo uporabnikom omejiti izbiro. Kljub temu pa se je novi predsednik uprave Uberja Dara Khosrowshahi za napake družbe v Londonu prek Twitterja opravičil in pozval k nadaljevanju sodelovanja. Pritrdili so mu tudi uporabniki prevozov. Pod spletno peticijo, ki so jo zaradi napovedane prepovedi delovanja v britanski prestolnici sprožili pri Uberju, se jih je namreč v nekaj dneh podpisalo več kot pol milijona. Na odločitev londonskih oblasti se je odzval tudi ameriški minister za trgovino Wilbur Ross, ki je dejal, da poteza ni zares upravičena, in ocenil, da je Uber tarča kritik v Evropi zato, ker gre za ameriško podjetje.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.