Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Tudi Scanii globa EU zaradi kartelnega dogovarjanja

Čas branja: 1 min
05.10.2017  22:30
Tudi Scanii globa EU zaradi kartelnega dogovarjanja
Foto: Gustav Lindh/Scania

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Volvo dodaj
Renault dodaj
Daimler dodaj
Iveco dodaj
DAF dodaj

Potem ko je evropska komisija lani poleti zaradi kartelnega dogovarjanja in kršitve protimonopolnih pravil EU z globo v skupni višini 2,9 milijarde evrov kaznovala proizvajalce tovornjakov Volvo/Renault, Daimler, Iveco in DAF, je zdaj z 880 milijoni evrov oglobila še švedsko Scanio.

Evropska komisija je preiskavo uvedla leta 2011 oziroma potem, ko so na nepravilnosti opozorili v podjetju MAN. Po njenih ugotovitvah se je šest podjetij, ki skupaj obvladujejo 90 odstotkov evropskega trga, kar 14 let oziroma od 1997 do 2001 dogovarjalo o cenah srednjih in težkih tovornjakov, časovnem načrtu za uvedbo tehnologij za zmanjšanje škodljivih izpustov in prenos stroškov za doseganje okoljskih standardov na kupce.

Podjetja so krivdo priznala in privolila v poravnavo. Ker so privolila v sodelovanje s preiskovalci, jim je komisija znižala kazen. Najvišja kazen je doletela Daimler, kar milijarda evrov, sledil je DAF s kaznijo v višini 750 milijonov evrov, nato Volvo/Renault z nekaj več kot 670 in Iveco s 495 milijonov evrov. Podjetje MAN, ki je kartelno dogovarjanje prijavilo, je imelo v preiskavi priznano imuniteto in se je s tem izognilo kazni v višini 1,2 milijarde evrov. V švedski Scanii, ki je v lasti nemškega Volkswagna, lani niso priznali sodelovanja pri dogovarjanju o cenah in uvajanju tehnologij za zmanjševanje izpustov. Zdaj so ob odločitvi iz Bruslja dejali, da jo bodo proučili in se morda proti njej tudi pritožili.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.