Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Cinkarna Celje v dveh letih za naložbe 25 milijonov evrov

Čas branja: 1 min
05.10.2017  22:30
Cinkarna Celje v dveh letih za naložbe 25 milijonov evrov
Povpraševanje po pigmentnem titanovem dioksidu bo po oceni analitikov tudi prihodnje leto močno, pravi Tomaž Benčina, predsednik uprave Cinkarne Celje.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Cinkarna Celje, ki je ob polletju prihodke povečala za osem odstotkov, na 93,7 milijona evrov in ustvarila 14 milijonov evrov čistega dobička, bo v prihodnjih dveh letih za naložbe namenila 25 milijonov evrov. Vlagali bodo zlasti v projekte za izboljšanje kakovosti izdelkov in s tem izpolnili pogoje za prehod v višji cenovni razred.

Povpraševanje po pigmentnem titanovem dioksidu, ki je glavni izdelek Cinkarne Celje in se uporablja v zelo različnih industrijah - od gradbeništva, tiskarske industrije, plastike, kozmetike -, je letos izjemno. »Povpraševanja dobivamo z vsega sveta in naročil je toliko, da ne moremo vseh izpolniti. Dobivamo jih res z vseh strani, tudi od takih podjetij, ki se prej z nami sploh niso hotela pogovarjati,« je povedal Tomaž Benčina, predsednik uprave Cinkarne Celje. S pigmentom titanovega dioksida v družbi ustvarijo več kot 70 odstotkov prihodka.

Zaradi skokovitega povpraševanja so se povprečne cene za titanov dioksid v Evropi od junija 2016 do prvega polletja letos zvišale za 25,8 odstotka, v Cinkarni Celje so jih povišali še bolj, za 29,4-odstotka. Kot pojasnjuje Benčina, so cene dvignili tudi zato, ker spreminjajo paleto izdelkov v smeri takih z vloženega več znanja in inovativnosti, ki jim prinašajo višjo dodano vrednost. S tem se umikajo s trga enostavnejših izdelkov, kjer je konkurenca najhujša in zato cene nižje. Zdaj imajo že 25 odstotkov izdelkov namenjenih predvsem industriji plastike, pa tudi proizvajalcem tiskarskih barv, kjer bodo z nadaljnjimi naložbami v letu oziroma dveh dosegli še boljšo kakovost.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.