Kako hiter bo razmah e-avtov in kako so pripravljeni naši dobavitelji Kako hiter bo razmah e-avtov in kako so pripravljeni naši dobavitelji Leta 2030 bi se lahko število prodanih električnih vozil in različnih hibridov izenačilo s številom vozil s klasičnimi pogoni. Poseben izziv za proizvajalce pa je vzporedni razvoj tako klasičnih pogonov, ki jih je treba izboljševati, čeprav so dolgoročno obsojeni na izumrtje, kot povsem novih, električnih.
(intervju) Postati hočemo podjetje z 200 doktorji znanosti (intervju) Postati hočemo podjetje z 200 doktorji znanosti Spoznajte podjetniško razmišljanje Eneja Kuščerja, glavnega ustanovitelja enega redkih slovenskih biotehnoloških podjetij Acies Bio, ki je pravkar pridobilo kitajski kapital, hkrati pa je na pragu ustanovitve že drugega spin-off podjetja z evropskimi partnerji.
Bi radi inšpicirali porabo javnih sredstev? Počakajte na Finšpektorja Bi radi inšpicirali porabo javnih sredstev? Počakajte na Finšpektorja Letos bomo v Sloveniji kot prvi Evropejci dobili spletni vmesnik, ki bo precej olajšal preglednost porabe javnih sredstev. Gre za Finšpektor, ki ga razvija malo IT-podjetje Neolab in bo za to prejelo tudi 50 tisoč evrov podpore iz Googlovega sklada Digital News Initiative.
Elon Musk: Želim si ljubezni, a je težko koga spoznati Elon Musk: Želim si ljubezni, a je težko koga spoznati Elonu Musku, milijarderju in lastniku tovarne električnih avtomobilov Tesla, je pred kratkim uspelo v vesolje izstreliti raketo. V resnici pa si želi le to, da bi si našel dekle.

MLM sklenil večmilijonski posel s Volkswagnom

05.10.2017  22:30
MLM sklenil večmilijonski posel s Volkswagnom
Po šestih letih je mariborska livarna MLM spet pridobila posel pri skupni Volkswagen; za njene modele bo izdelovala ohišja menjalnikov, je povedal Darko Gorjup, predsednik uprave MLM.

Mariborski livarni MLM je po večmesečnih pogajanjih na tehnično-komercialnem področju in dokazovanju njene finančne stabilnosti pri skupni Volkswagen po šestih letih spet uspelo dobiti nov večji petletni posel.

V MLM bodo za Volkswagen izdelovali ohišja za menjalnike za vozila z manjšimi varčnejšimi motorji, kot so volkswagen up, škoda citigo, seat mii, ki jih bodo tudi mehansko obdelali. Vrednost posla je v celotnem petletnem obdobju ocenjena na 4,6 milijona evrov. Dobave bodo začeli v prvem četrtletju 2019. Izdelavo livnih in obrezilnih orodij za tlačni liv aluminija ter orodij in opreme za mehansko obdelavo z izjemno visoko stopnjo natančnosti začnejo v prvem četrtletju prihodnjega leta.

Zaradi optimizacije procesov, ki jo vodijo v podjetju, jim zaradi novega posla za Volkswagen ne bo treba izpeljati večjih naložb. »S tem si dodatno izboljšujemo razmerje med EBITDA in EBIT, ki je zaradi velikih vlaganj v preteklosti veliko breme v tekočem poslovanju,« pravi Darko Gorjup, predsednik uprave MLM. Družba je od poletja sicer spet v postopku prisilne poravnave, ki pa zajema le obveznosti do upnikov iz prisilne poravnave iz leta 2013.

S skupino Volkswagen (znamke VW, Audi in Škoda) MLM letno ustvari 24 odstotkov vseh prihodkov od prodaje. Zaradi finančne nestabilnosti družba ni mogla pridobiti novih večjih projektov vse od leta 2011. MLM, ki zaposluje 500 ljudi, bo letos posloval v skladu z načrtom, napoveduje Gorjup. Ustvarili naj bi 40 milijonov evrov prihodkov, EBITDA naj bi bila 2,3 milijona evrov.

Oznake:   radar Radar: Dostava obvestila ob objavi članka, ki vsebuje oznako.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Posel
Posel Preobrat v Volkswagnu, milijardne naložbe v elektriko in storitve mobilnosti

Volkswagen bo pretresel nemške tovarne in večino sredstev namenil za razvoj novih tehnologij, predvsem za električne avtomobile

AVTO
Posel
Posel Volkswagen uspešno prebrodil dizelsko, ne pa tudi prve krize

Marca 2015 je bila delnica Volkswagna vredna prek 250 evrov, do izbruha afere pa je izgubila več kot tretjino vrednosti

AVTO
Novosti
Novosti Tako električno prihodnost vidita VW in Audi 10

Drzna koncepta sta požela veliko pozornosti na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, oba poganja elektrika

FINANCE
Članki
Članki Kdo bo najbolj občutil, da je Umar izboljšal napoved rasti BDP 4

Deset stvari, ki jih morate vedeti o sveži napovedi gospodarske rasti v Sloveniji, ki so jo pripravili na Umarju in jo glede na pomlad...

FINANCE
Članki
Članki Ko začnejo Kitajci poudarjati kakovost – cene surovin upadajo

Strah pred presežno ponudbo zaradi preobrata v kitajskem dojemanju, da ni pomembna samo hitrost, ampak tudi kakovost gospodarske rasti,...

SUBV
Članki
Članki Ste slišali, da bo na voljo denar EU za brezplačni Wi-Fi? Za vas smo prebrali drobni tisk 7

Države članice so danes dosegle dokončni dogovor, ki bo omogočil vzpostavitev javnih točk za brezplačni dostop do Wi-Fi prek evropsko...