TOP 101: To so velikani, ki kujejo dobičke, kakršnih nismo videli že leta TOP 101: To so velikani, ki kujejo dobičke, kakršnih nismo videli že leta Analizirali smo lanske bilance skupin in družb ter sestavili lestvici največjih in najboljših. Kdo bo zaposloval, kdo vlagal, kdo bo najbolj rasel in zakaj?
TOP 101: Kako so v Calcitu iz kamna naredili znanost TOP 101: Kako so v Calcitu iz kamna naredili znanost Lomljenje kamna je lahko zelo donosen posel, če dobljeno surovino obdelate tako rekoč na ravni nanodelcev, dokazuje kamniški Calcit, ki ustvarja eno višjih dodanih vrednosti pri nas. V letih 2017 in 2018 bodo prihodke povečali za kar 60 odstotkov.
TOP 101: Elrad - multinacionalka iz Gornje Radgone TOP 101: Elrad - multinacionalka iz Gornje Radgone V Elradu International zaposlujejo prek 1.500 ljudi, v proizvodne enote v Sloveniji, Srbiji in na Kitajskem vlagajo več milijonov evrov na leto, lani so s 30-odstotno rastjo presegli mejo sto milijonov prihodkov. Te številke jih uvrščajo na vrh lestvice najboljših TOP 101.
TOP 101: Napovedujejo še več prodaje in dobičkov pa tudi višje plače TOP 101: Napovedujejo še več prodaje in dobičkov pa tudi višje plače Anketa med največjimi skupinami in družbami kaže večji optimizem kot v prejšnjih letih. Prihodki in dobiček bodo po napovedih rasli tudi v prihodnjih dveh letih, zvišale pa naj bi se tudi plače.
TOP 101: Podjetja sedijo na gorah denarja – sliši se dobro, vendar... TOP 101: Podjetja sedijo na gorah denarja – sliši se dobro, vendar... Četudi so slovenske banke začele zaračunavati ležarine za sredstva na računih, se ta kopičijo in jih je že dobrih pet milijard evrov, še enkrat več kot pred desetletjem.

MLM sklenil večmilijonski posel s Volkswagnom

05.10.2017  22:30
MLM sklenil večmilijonski posel s Volkswagnom
Po šestih letih je mariborska livarna MLM spet pridobila posel pri skupni Volkswagen; za njene modele bo izdelovala ohišja menjalnikov, je povedal Darko Gorjup, predsednik uprave MLM.

Mariborski livarni MLM je po večmesečnih pogajanjih na tehnično-komercialnem področju in dokazovanju njene finančne stabilnosti pri skupni Volkswagen po šestih letih spet uspelo dobiti nov večji petletni posel.

V MLM bodo za Volkswagen izdelovali ohišja za menjalnike za vozila z manjšimi varčnejšimi motorji, kot so volkswagen up, škoda citigo, seat mii, ki jih bodo tudi mehansko obdelali. Vrednost posla je v celotnem petletnem obdobju ocenjena na 4,6 milijona evrov. Dobave bodo začeli v prvem četrtletju 2019. Izdelavo livnih in obrezilnih orodij za tlačni liv aluminija ter orodij in opreme za mehansko obdelavo z izjemno visoko stopnjo natančnosti začnejo v prvem četrtletju prihodnjega leta.

Zaradi optimizacije procesov, ki jo vodijo v podjetju, jim zaradi novega posla za Volkswagen ne bo treba izpeljati večjih naložb. »S tem si dodatno izboljšujemo razmerje med EBITDA in EBIT, ki je zaradi velikih vlaganj v preteklosti veliko breme v tekočem poslovanju,« pravi Darko Gorjup, predsednik uprave MLM. Družba je od poletja sicer spet v postopku prisilne poravnave, ki pa zajema le obveznosti do upnikov iz prisilne poravnave iz leta 2013.

S skupino Volkswagen (znamke VW, Audi in Škoda) MLM letno ustvari 24 odstotkov vseh prihodkov od prodaje. Zaradi finančne nestabilnosti družba ni mogla pridobiti novih večjih projektov vse od leta 2011. MLM, ki zaposluje 500 ljudi, bo letos posloval v skladu z načrtom, napoveduje Gorjup. Ustvarili naj bi 40 milijonov evrov prihodkov, EBITDA naj bi bila 2,3 milijona evrov.

Oznake:   radar Radar: Dostava obvestila ob objavi članka, ki vsebuje oznako.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Novosti
Novosti Tako električno prihodnost vidita VW in Audi 9

Drzna koncepta sta požela veliko pozornosti na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, oba poganja elektrika

FINANCE
Članki
Članki Kdo je Peter Altmaier, ki bo začasni nemški finančni minister 6

Wolfgang Schäuble je privolil, da bo vodil nemški parlament, v državi pa so določili, kdo bo prevzel njegov položaj do oblikovanja...

FINANCE
Članki
Članki Evropska komisija: Zaupamo vodstvu Mariana Rajoya, da bo rešil zadevo 57

Dan po nedeljskem katalonskem referendumu je prinesel prvi uradni odziv evropske komisije

FINANCE
Nemčija danes voli: kdaj bo znan izid in komu koristi, da so volivci vse starejši 2

V Nemčiji imajo danes parlamentarne volitve. Kot kažejo raziskave javnega mnenja, bodo v državi za zmagovalko izbrali Angelo Merkel, ni...

FINANCE
Članki
Članki (novi krog pogajanj o brexitu) Bosta EU in Velika Britanija zbližali stališča?

V Bruslju se ob 17. uri začenja tretji krog britansko-evropskih pogajanj o brexitu; med težjimi je vprašanje o finančnih obveznostih V....