TOP 101: To so velikani, ki kujejo dobičke, kakršnih nismo videli že leta TOP 101: To so velikani, ki kujejo dobičke, kakršnih nismo videli že leta Analizirali smo lanske bilance skupin in družb ter sestavili lestvici največjih in najboljših. Kdo bo zaposloval, kdo vlagal, kdo bo najbolj rasel in zakaj?
TOP 101: Kako so v Calcitu iz kamna naredili znanost TOP 101: Kako so v Calcitu iz kamna naredili znanost Lomljenje kamna je lahko zelo donosen posel, če dobljeno surovino obdelate tako rekoč na ravni nanodelcev, dokazuje kamniški Calcit, ki ustvarja eno višjih dodanih vrednosti pri nas. V letih 2017 in 2018 bodo prihodke povečali za kar 60 odstotkov.
TOP 101: Elrad - multinacionalka iz Gornje Radgone TOP 101: Elrad - multinacionalka iz Gornje Radgone V Elradu International zaposlujejo prek 1.500 ljudi, v proizvodne enote v Sloveniji, Srbiji in na Kitajskem vlagajo več milijonov evrov na leto, lani so s 30-odstotno rastjo presegli mejo sto milijonov prihodkov. Te številke jih uvrščajo na vrh lestvice najboljših TOP 101.
TOP 101: Napovedujejo še več prodaje in dobičkov pa tudi višje plače TOP 101: Napovedujejo še več prodaje in dobičkov pa tudi višje plače Anketa med največjimi skupinami in družbami kaže večji optimizem kot v prejšnjih letih. Prihodki in dobiček bodo po napovedih rasli tudi v prihodnjih dveh letih, zvišale pa naj bi se tudi plače.
TOP 101: Podjetja sedijo na gorah denarja – sliši se dobro, vendar... TOP 101: Podjetja sedijo na gorah denarja – sliši se dobro, vendar... Četudi so slovenske banke začele zaračunavati ležarine za sredstva na računih, se ta kopičijo in jih je že dobrih pet milijard evrov, še enkrat več kot pred desetletjem.

Veriga hitre prehrane KFC načrtuje vstop v Slovenijo

05.10.2017  22:30
Veriga hitre prehrane KFC načrtuje vstop v Slovenijo
18 tisoč restavracij ima veriga KFC po svetu; navzoča je v vseh naših sosednjih državah. Foto: Shutterstock

Ameriška veriga s hitro prehrano Kentucky Fried Chicken (KFC) bo svojo prvo restavracijo v Sloveniji odprla v štajerski prestolnici. Družba AmRest s sedežem v Varšavi, ki v srednji in vzhodni Evropi upravlja franšize KFC, Pizza Hut, Burger King, Starbucks in La Tagliatella, na spletnem portalu mojedelo.com namreč išče vodjo restavracije KFC v Mariboru. Delovno mesto med drugim zahteva sposobnost organizacije dela v ekipi 20 do 40 ljudi.

V AmRestu za zdaj podrobnosti, niti tega, ali je že znana lokacija prve restavracije v Mariboru in ali obstajajo načrti za dodatno širitev KFC in drugih njihovih blagovnih znamk v Sloveniji, ne želijo izdati, saj da je za to še prezgodaj. Je pa predstavnik podjetja za odnose z javnostjo Adrian Wnek potrdil, da načrti za vstop na slovenski trg obstajajo.

Veriga KFC, katere začetki segajo v čas velike depresije v ZDA, ko je Harland Sanders začel prodajo ocvrtih piščancev v obcestni restavraciji, deluje v vseh sosednjih državah Slovenije. AmRest jih upravlja tudi na Poljskem, v Nemčiji, Češkem, Srbiji, Bolgariji, Španiji in Rusiji. Načrte za vstop na slovenski trg so imeli že leta 2013, a jih doslej še niso uresničili. Namesto njih je tako edino slovensko restavracijo Burger King v Ljubljani leta 2013 odprlo podjetje Gastronik, ki sodi v okvir skupine Sportina.

Oznake:   radar Radar: Dostava obvestila ob objavi članka, ki vsebuje oznako.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Evroposlanci tudi o širitvi šengna na Bolgarijo in Romunijo ter o Ryanairu 8

Na plenarnem zasedanju od 2. do 5. oktobra v Strasbourgu bodo govorili tudi o šengnu, brexitu, ustanovitvi evropskega javnega tožilstva...

FINANCE
Članki
Članki Kdo je Peter Altmaier, ki bo začasni nemški finančni minister 6

Wolfgang Schäuble je privolil, da bo vodil nemški parlament, v državi pa so določili, kdo bo prevzel njegov položaj do oblikovanja...

FINANCE
Članki
Članki Evropska komisija: Zaupamo vodstvu Mariana Rajoya, da bo rešil zadevo 57

Dan po nedeljskem katalonskem referendumu je prinesel prvi uradni odziv evropske komisije

FINANCE
Članki
Članki (novi krog pogajanj o brexitu) Bosta EU in Velika Britanija zbližali stališča?

V Bruslju se ob 17. uri začenja tretji krog britansko-evropskih pogajanj o brexitu; med težjimi je vprašanje o finančnih obveznostih V....

FINANCE
Članki
Članki (Brexit) Dve omehčani britanski stališči, ki bi ju morali poznati

Pogajalski ekipi EU in Velike Britanije začenjata četrti krog pogajanj o brexitu; ta bo predvidoma tekel v senci petkovega govora...