Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Tudi zaradi rešitev, ki temeljijo na prosto dostopnih podatkih, se vinogradniki lažje odločijo, kdaj škropiti, kupci rabljenih vozil hitreje prepoznajo goljufe, Rimljani imajo boljši pregled nad kakovostjo šol, Evropejci pa manj čakamo v gneči na cestah. Trg odprtih podatkov v EU je vreden 184 milijard evrov in bo po napovedih hitro rasel.
Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Dober primer uporabe prosto dostopnih podatkov je portal Avtolog.si, prek katerega je mogoče preveriti podatke o rabljenem vozilu, če ga kupujete, recimo kilometrih in prejšnjih lastništvih.
(intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej (intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej Predsednik uprave Domela o pol manjših naročilih avtomobilske industrije, o tem, kako pri glavnih naložbah ne popuščajo, o zanimivem novem ameriškem poslu in pomoči države, od katere bodo odvisni odpuščanja in poslovni izid.
Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Dokler se ne razjasni splošno okrevanje povpraševanja, je varneje razmišljati o delnicah v drugih panogah.
(intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov (intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov Ilustratorka in oblikovalka Alja Horvat svoje slike in vzorce uspešno prodaja tako velikim modnim znamkam kot spletnim kupcem po vsem svetu. Poslovna revija Forbes jo je letos uvrstila med 30 pomembnih evropskih umetnikov, mlajših od 30 let. 

Kema Puconci del avstrijskega koncerna Schmid Industrieholding

Čas branja: 1 min
05.10.2017  22:30
Kema Puconci del avstrijskega koncerna Schmid Industrieholding
1,4 milijarde evrov prihodkov je lani ustvaril avstrijski koncern Schmid­­Industrieholding, katerega del je po novem Kema iz Puconcev. Foto: Kema Puconci

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Kema dodaj
Wolfgang Marcher dodaj
Kema Puconci dodaj

Podjetje Kema iz Puconcev, ki izdeluje specialne gradbene materiale in lepila ter zaposluje približno 90 ljudi, je dobilo novega lastnika, avstrijski koncern Schmid Industrieholding, ki se z lanskimi okoli 1,4 milijarde evri prihodkov od prodaje uvršča med največje izdelovalce gradbenih materialov v Evropi.

Pogodba med Keminim prejšnjim lastnikom, podjetjem W & P Baustoffe iz skupine Wietersdofer, ki je med drugim tudi solastnik anhovske cementarne, in koncernom Schmid Industrieholding iz skupine Wopfinger o prenosu lastništva na zadnjega, je bila sicer sklenjena že marca, formalni prevzemni postopki pa so bili končani avgusta. Zaradi spremembe lastništva v Kemi, ki je postala del skupine, ki deluje v 20 državah, formalno naj ne bi bilo sprememb. Še naprej bo namreč delovala v diviziji podjetij, ki izdelujejo specialne gradbene materiale in lepila.

V Kemi, ki jo od septembra vodi Wolfgang Marcher, so lani s približno 90 zaposlenimi ustvarili dobrih 14 milijonov evrov prihodkov od prodaje in poldrugi milijon čistega dobička. V primerjavi z letom prej so prodajo povečali tako na domačem trgu kot v tujini, zlasti na Slovaškem, v Romuniji in Srbiji. Pod svojo blagovno znamko prodajajo več kot 210 izdelkov, od tega 53 različnih peskov, pod drugimi blagovnimi znamkami pa izdelujejo več kot 80 izdelkov. Priložnost za rast in razvoj vidijo predvsem v segmentu premazov za tla na bazi epoksidov in poliuretanov ter v segmentu kvarčnih peskov.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 1

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.

MANAGER
Manager
Manager Spoznajte inštruktorja matematike, ki je postal milijarder 3

Kako se je indijski matematik Bidžu Ravendran s startupom za spletno izobraževanje letos uvrstil med najbogatejše ljudi na svetu.

MANAGER
Manager
Manager Menedžerske veteranke in veterani o lekcijah iz krize ob razpadu Jugoslavije 2

Vse krize so različno grde: kako so podjetja preživela izgubo trgov in več zaporednih let krčenja BDP in kateri nauki te krize so še...

MANAGER
Manager
Manager Kako se na sezono pripravljajo turistične kmetije – dva primera

Že prihodnji teden bi vrata lahko odprli tudi manjši ponudniki prenočitev. To je dobra novica za turistične kmetije. Pogledali smo,...