Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Alibaba gre z milijardami v gradnjo poti do kupcev

Čas branja: 1 min
05.10.2017  22:30
Alibaba gre z milijardami v gradnjo poti do kupcev
Doslej je v skladišča in dostavo intenzivno vlagal predvsem Amazon, zdaj se je v logistiko pognal tudi kitajski spletni gigant Alibaba.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Alibaba Group dodaj
Smart dodaj
Alibaba dodaj

Kitajski spletni trgovec Alibaba Group, ki je prejšnji teden kupil večinski delež v logističnem podjetju Cainiao Smart Logistics Network, ki z dostavo podpira delovanje Alibabine e-trgovine Taobao, je napovedal za sto milijard juanov (približno 12,8 milijarde evrov) naložb v logistično infrastrukturno omrežje. V petih letih želijo zgraditi najbolj učinkovito logistično omrežje na Kitajskem in v tujini.

Vložili bodo v skladiščno omrežje, dostavo in razvoj tehnologije za obdelovanje podatkov. S širitvijo mreže želijo doseči, da bodo pošiljke v 24 urah dostavili strankam na Kitajskem, v 72 urah pa na vse druge lokacije po svetu.

Alibaba je že doslej pospešeno širila logistično mrežo po tujini, med drugim so v jugovzhodni Aziji napovedali vzpostavitev neposredne mreže dostave. V ozadju poteka boj za obvladovanje logističnih omrežij: nadzor hočejo tako e-trgovske družbe kot logistično-dostavna podjetja.

Alibaba je bila že med ustanovitelji družbe Cainiao leta 2013, partnerji pa so bili trgovska družba Intime Group, Fosun Group in še nekaj logistov. V tej vsak dan dostavijo v povprečju 57 milijonov paketov. Alibaba pa je tudi med ustanovitelji kitajskega podjetja za dostavo Best Inc, kjer so se zaradi velikih naložb odločili za prvo prodajo delnic, a so zbrali manj kot polovico načrtovanega denarja.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.