TOP 101: To so velikani, ki kujejo dobičke, kakršnih nismo videli že leta TOP 101: To so velikani, ki kujejo dobičke, kakršnih nismo videli že leta Analizirali smo lanske bilance skupin in družb ter sestavili lestvici največjih in najboljših. Kdo bo zaposloval, kdo vlagal, kdo bo najbolj rasel in zakaj?
TOP 101: Kako so v Calcitu iz kamna naredili znanost TOP 101: Kako so v Calcitu iz kamna naredili znanost Lomljenje kamna je lahko zelo donosen posel, če dobljeno surovino obdelate tako rekoč na ravni nanodelcev, dokazuje kamniški Calcit, ki ustvarja eno višjih dodanih vrednosti pri nas. V letih 2017 in 2018 bodo prihodke povečali za kar 60 odstotkov.
TOP 101: Elrad - multinacionalka iz Gornje Radgone TOP 101: Elrad - multinacionalka iz Gornje Radgone V Elradu International zaposlujejo prek 1.500 ljudi, v proizvodne enote v Sloveniji, Srbiji in na Kitajskem vlagajo več milijonov evrov na leto, lani so s 30-odstotno rastjo presegli mejo sto milijonov prihodkov. Te številke jih uvrščajo na vrh lestvice najboljših TOP 101.
TOP 101: Napovedujejo še več prodaje in dobičkov pa tudi višje plače TOP 101: Napovedujejo še več prodaje in dobičkov pa tudi višje plače Anketa med največjimi skupinami in družbami kaže večji optimizem kot v prejšnjih letih. Prihodki in dobiček bodo po napovedih rasli tudi v prihodnjih dveh letih, zvišale pa naj bi se tudi plače.
TOP 101: Podjetja sedijo na gorah denarja – sliši se dobro, vendar... TOP 101: Podjetja sedijo na gorah denarja – sliši se dobro, vendar... Četudi so slovenske banke začele zaračunavati ležarine za sredstva na računih, se ta kopičijo in jih je že dobrih pet milijard evrov, še enkrat več kot pred desetletjem.

Alibaba gre z milijardami v gradnjo poti do kupcev

05.10.2017  22:30
Alibaba gre z milijardami v gradnjo poti do kupcev
Doslej je v skladišča in dostavo intenzivno vlagal predvsem Amazon, zdaj se je v logistiko pognal tudi kitajski spletni gigant Alibaba.

Kitajski spletni trgovec Alibaba Group, ki je prejšnji teden kupil večinski delež v logističnem podjetju Cainiao Smart Logistics Network, ki z dostavo podpira delovanje Alibabine e-trgovine Taobao, je napovedal za sto milijard juanov (približno 12,8 milijarde evrov) naložb v logistično infrastrukturno omrežje. V petih letih želijo zgraditi najbolj učinkovito logistično omrežje na Kitajskem in v tujini.

Vložili bodo v skladiščno omrežje, dostavo in razvoj tehnologije za obdelovanje podatkov. S širitvijo mreže želijo doseči, da bodo pošiljke v 24 urah dostavili strankam na Kitajskem, v 72 urah pa na vse druge lokacije po svetu.

Alibaba je že doslej pospešeno širila logistično mrežo po tujini, med drugim so v jugovzhodni Aziji napovedali vzpostavitev neposredne mreže dostave. V ozadju poteka boj za obvladovanje logističnih omrežij: nadzor hočejo tako e-trgovske družbe kot logistično-dostavna podjetja.

Alibaba je bila že med ustanovitelji družbe Cainiao leta 2013, partnerji pa so bili trgovska družba Intime Group, Fosun Group in še nekaj logistov. V tej vsak dan dostavijo v povprečju 57 milijonov paketov. Alibaba pa je tudi med ustanovitelji kitajskega podjetja za dostavo Best Inc, kjer so se zaradi velikih naložb odločili za prvo prodajo delnic, a so zbrali manj kot polovico načrtovanega denarja.

Oznake:   radar Radar: Dostava obvestila ob objavi članka, ki vsebuje oznako.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Evropski finančni ministri tokrat o reformi DDV in obdavčitve dela

Davki … in davki - ti bodo zaznamovali ponedeljkovo zasedanje evrskih finančnih ministrov ter torkovo zasedanje finančnih ministrov...

FINANCE
Članki
Članki Ko centralni bančniki zrejo v inflacijske krivulje 2

Kje je inflacija na dolarskem in evrskem območju – ter kaj trg pričakuje od tokratnega zasedanja ameriške centralne banke Fed

FINANCE
Članki
Članki Kdo bo najbolj občutil, da je Umar izboljšal napoved rasti BDP 3

Deset stvari, ki jih morate vedeti o sveži napovedi gospodarske rasti v Sloveniji, ki so jo pripravili na Umarju in jo glede na pomlad...

FINANCE
Članki
Članki (novi krog pogajanj o brexitu) Bosta EU in Velika Britanija zbližali stališča?

V Bruslju se ob 17. uri začenja tretji krog britansko-evropskih pogajanj o brexitu; med težjimi je vprašanje o finančnih obveznostih V....

FINANCE
Nemčija danes voli: kdaj bo znan izid in komu koristi, da so volivci vse starejši 2

V Nemčiji imajo danes parlamentarne volitve. Kot kažejo raziskave javnega mnenja, bodo v državi za zmagovalko izbrali Angelo Merkel, ni...