Kako hiter bo razmah e-avtov in kako so pripravljeni naši dobavitelji Kako hiter bo razmah e-avtov in kako so pripravljeni naši dobavitelji Leta 2030 bi se lahko število prodanih električnih vozil in različnih hibridov izenačilo s številom vozil s klasičnimi pogoni. Poseben izziv za proizvajalce pa je vzporedni razvoj tako klasičnih pogonov, ki jih je treba izboljševati, čeprav so dolgoročno obsojeni na izumrtje, kot povsem novih, električnih.
(intervju) Postati hočemo podjetje z 200 doktorji znanosti (intervju) Postati hočemo podjetje z 200 doktorji znanosti Spoznajte podjetniško razmišljanje Eneja Kuščerja, glavnega ustanovitelja enega redkih slovenskih biotehnoloških podjetij Acies Bio, ki je pravkar pridobilo kitajski kapital, hkrati pa je na pragu ustanovitve že drugega spin-off podjetja z evropskimi partnerji.
Bi radi inšpicirali porabo javnih sredstev? Počakajte na Finšpektorja Bi radi inšpicirali porabo javnih sredstev? Počakajte na Finšpektorja Letos bomo v Sloveniji kot prvi Evropejci dobili spletni vmesnik, ki bo precej olajšal preglednost porabe javnih sredstev. Gre za Finšpektor, ki ga razvija malo IT-podjetje Neolab in bo za to prejelo tudi 50 tisoč evrov podpore iz Googlovega sklada Digital News Initiative.
Elon Musk: Želim si ljubezni, a je težko koga spoznati Elon Musk: Želim si ljubezni, a je težko koga spoznati Elonu Musku, milijarderju in lastniku tovarne električnih avtomobilov Tesla, je pred kratkim uspelo v vesolje izstreliti raketo. V resnici pa si želi le to, da bi si našel dekle.

Alstom in Siemens ustvarjata evropskega prvaka v železniški industriji

05.10.2017  22:30
Alstom in Siemens ustvarjata evropskega prvaka v železniški industriji
15,3 milijarde evrov bodo znašali prihodki združenega Alstoma in železniške divizije Siemensa. Foto: Shutterstock

Francoski transportni velikan Alstom in nemški industrijski koncern Siemens sta podpisala memorandum o soglasju, s katerim ustvarjata novega evropskega prvaka v železniški industriji. Novo družbo s sedežem na območju Pariza bo vodil Alstom, proizvajalec francoskih hitrih vlakov TGV, Siemens pa bo v njej imel 50 odstotkov delnic. Vodil jo bo izvršni direktor Alstoma Henri Poupart-Lafarge.

Glede na zadnje letne računovodske izkaze obeh skupin bo nova družba imela za 61,2 milijarde evrov naročil, skupnih prihodkov od prodaje pa za 15,3 milijarde evrov. Ustvarila bo 1,2 milijarde evrov dobička iz poslovanja in zaposlovala več kot 62 tisoč ljudi.

Kot je povedal prvi mož Siemensa Joe Kaeser, se je svetovni trg v zadnjih letih precej spremenil. Kitajski CRRC, prevladujoči igralec v Aziji, je spremenil dinamiko globalnega trga, na prihodnost mobilnosti bo vplivala tudi digitalizacija.

V Alstomu so združitev s Siemensom ocenili kot ključen trenutek v zgodovini družbe. Združitev je bila v igri dlje časa, z njo pa se končuje preoblikovanje francoske skupine, ki je novembra 2015 za 9,7 milijarde evrov prodala svoj energetski del ameriškemu velikanu General Electricu.

Oznake:   radar Radar: Dostava obvestila ob objavi članka, ki vsebuje oznako.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Ko se v UKCL kvarijo dragi aparati, milijonski posel brez konkurence dobi Siemens Healthcare 3

Predstavniki podjetja so se o dotrajanih aparatih pogovarjali z zdravniki, ne pa z direktorjem ali nabavno službo UKCL!?

FINANCE
Članki
Članki Evropska komisija: Zaupamo vodstvu Mariana Rajoya, da bo rešil zadevo 59

Dan po nedeljskem katalonskem referendumu je prinesel prvi uradni odziv evropske komisije

FINANCE
Članki
Članki Zasedanje Opeca: četrtkova odločitev bo usmerila ceno nafte

Potem ko že vso jesen cena surove nafte narašča, zdaj na trgu nestrpno pričakujejo, kaj se bodo na četrtkovem zasedanju Opeca njegove...

FINANCE
Članki
Članki (novi krog pogajanj o brexitu) Bosta EU in Velika Britanija zbližali stališča?

V Bruslju se ob 17. uri začenja tretji krog britansko-evropskih pogajanj o brexitu; med težjimi je vprašanje o finančnih obveznostih V....

FINANCE
Članki
Članki Kdo je Peter Altmaier, ki bo začasni nemški finančni minister 6

Wolfgang Schäuble je privolil, da bo vodil nemški parlament, v državi pa so določili, kdo bo prevzel njegov položaj do oblikovanja...

FINANCE
Članki
Članki Ko začnejo Kitajci poudarjati kakovost – cene surovin upadajo

Strah pred presežno ponudbo zaradi preobrata v kitajskem dojemanju, da ni pomembna samo hitrost, ampak tudi kakovost gospodarske rasti,...

FINANCE
Članki
Članki Funt je teden začel z izrazitim zdrsom 1

V primerjavi z začetkom leta 2016 je funt glede na evro zdaj vreden že okoli 17 odstotkov manj; to pa pomeni, da je z evri na Otoku zdaj...