TOP 101: To so velikani, ki kujejo dobičke, kakršnih nismo videli že leta TOP 101: To so velikani, ki kujejo dobičke, kakršnih nismo videli že leta Analizirali smo lanske bilance skupin in družb ter sestavili lestvici največjih in najboljših. Kdo bo zaposloval, kdo vlagal, kdo bo najbolj rasel in zakaj?
TOP 101: Kako so v Calcitu iz kamna naredili znanost TOP 101: Kako so v Calcitu iz kamna naredili znanost Lomljenje kamna je lahko zelo donosen posel, če dobljeno surovino obdelate tako rekoč na ravni nanodelcev, dokazuje kamniški Calcit, ki ustvarja eno višjih dodanih vrednosti pri nas. V letih 2017 in 2018 bodo prihodke povečali za kar 60 odstotkov.
TOP 101: Elrad - multinacionalka iz Gornje Radgone TOP 101: Elrad - multinacionalka iz Gornje Radgone V Elradu International zaposlujejo prek 1.500 ljudi, v proizvodne enote v Sloveniji, Srbiji in na Kitajskem vlagajo več milijonov evrov na leto, lani so s 30-odstotno rastjo presegli mejo sto milijonov prihodkov. Te številke jih uvrščajo na vrh lestvice najboljših TOP 101.
TOP 101: Napovedujejo še več prodaje in dobičkov pa tudi višje plače TOP 101: Napovedujejo še več prodaje in dobičkov pa tudi višje plače Anketa med največjimi skupinami in družbami kaže večji optimizem kot v prejšnjih letih. Prihodki in dobiček bodo po napovedih rasli tudi v prihodnjih dveh letih, zvišale pa naj bi se tudi plače.
TOP 101: Podjetja sedijo na gorah denarja – sliši se dobro, vendar... TOP 101: Podjetja sedijo na gorah denarja – sliši se dobro, vendar... Četudi so slovenske banke začele zaračunavati ležarine za sredstva na računih, se ta kopičijo in jih je že dobrih pet milijard evrov, še enkrat več kot pred desetletjem.

Alstom in Siemens ustvarjata evropskega prvaka v železniški industriji

05.10.2017  22:30
Alstom in Siemens ustvarjata evropskega prvaka v železniški industriji
15,3 milijarde evrov bodo znašali prihodki združenega Alstoma in železniške divizije Siemensa. Foto: Shutterstock

Francoski transportni velikan Alstom in nemški industrijski koncern Siemens sta podpisala memorandum o soglasju, s katerim ustvarjata novega evropskega prvaka v železniški industriji. Novo družbo s sedežem na območju Pariza bo vodil Alstom, proizvajalec francoskih hitrih vlakov TGV, Siemens pa bo v njej imel 50 odstotkov delnic. Vodil jo bo izvršni direktor Alstoma Henri Poupart-Lafarge.

Glede na zadnje letne računovodske izkaze obeh skupin bo nova družba imela za 61,2 milijarde evrov naročil, skupnih prihodkov od prodaje pa za 15,3 milijarde evrov. Ustvarila bo 1,2 milijarde evrov dobička iz poslovanja in zaposlovala več kot 62 tisoč ljudi.

Kot je povedal prvi mož Siemensa Joe Kaeser, se je svetovni trg v zadnjih letih precej spremenil. Kitajski CRRC, prevladujoči igralec v Aziji, je spremenil dinamiko globalnega trga, na prihodnost mobilnosti bo vplivala tudi digitalizacija.

V Alstomu so združitev s Siemensom ocenili kot ključen trenutek v zgodovini družbe. Združitev je bila v igri dlje časa, z njo pa se končuje preoblikovanje francoske skupine, ki je novembra 2015 za 9,7 milijarde evrov prodala svoj energetski del ameriškemu velikanu General Electricu.

Oznake:   radar Radar: Dostava obvestila ob objavi članka, ki vsebuje oznako.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Ko se v UKCL kvarijo dragi aparati, milijonski posel brez konkurence dobi Siemens Healthcare 3

Predstavniki podjetja so se o dotrajanih aparatih pogovarjali z zdravniki, ne pa z direktorjem ali nabavno službo UKCL!?

FINANCE
Članki
Članki Ko centralni bančniki zrejo v inflacijske krivulje 2

Kje je inflacija na dolarskem in evrskem območju – ter kaj trg pričakuje od tokratnega zasedanja ameriške centralne banke Fed

FINANCE
Članki
Članki (Brexit) Dve omehčani britanski stališči, ki bi ju morali poznati

Pogajalski ekipi EU in Velike Britanije začenjata četrti krog pogajanj o brexitu; ta bo predvidoma tekel v senci petkovega govora...

FINANCE
Članki
Članki Avstrija se je z leve nagnila na desno, zmaga Kurzu 2

Ker so bile predčasne volitve izvedene zaradi razpada koalicije med desnosredinsko ljudsko stranko ÖVP ter levosredinsko...

IZVOZNIKI
Novice
Novice (v sedmih grafih) Avstrijske volitve dan potem

Kje je evro, kje avstrijski borzni indeks ATX in kako dolgo utegne trajati oblikovanje avstrijske koalicije