(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Nemška industrija s polno paro naprej

Čas branja: 1 min
12.10.2017  22:30
Nemška industrija s polno paro naprej
13,9 odstotka večja je bila avgusta v primerjavi z julijem industrijska proizvodnja v nemški avtomobilski panogi.

Poletno mrtvilo v nemški industriji se je končalo in podjetja so spet dala v višjo prestavo, kažejo podatki o nemški industrijski proizvodnji. Ta se je avgusta glede na julij okrepila za 2,6 odstotka, avgusta glede na isti mesec lani pa za 4,5 odstotka, so sporočili nemški statistiki svoje ugotovitve na podlagi sezonsko in koledarsko prilagojenih podatkov.

Podrobnejši podatki, ki so na voljo na mesečni ravni (avgust glede na julij), kažejo, da je bilo posebej izrazito, in sicer 3,2-odstotno rast aktivnosti avgusta zaznati v predelovalnih dejavnostih. Skupaj 1,7-odstotno povečanje so imeli v proizvodnji energentov, je pa avgusta glede na julij za 1,2 odstotka upadla proizvodnja v nemškem gradbeništvu.

Po panogah se je avgusta glede na julij močno, za 13,9 odstotka, povečala industrijska proizvodnja v avtomobilski panogi, potem ko se je tako julija kot junija glede na prejšnji mesec skrčila. Proizvodnja v kovinarstvu se je avgusta na mesečni ravni okrepila za 2,3 odstotka, v kemijski in farmacevtski industriji je bila rast proizvodnje 1,8-odstotna, v strojni industriji pri proizvodnji strojev in opreme pa so avgusta zaznali eno­odstotno mesečno rast, še kažejo nemški statistični podatki.

Po namenskih skupinah je bilo izrazito mesečno povečanje zaznati pri proizvodnji izdelkov za široko porabo (2,1-odstotna rast) ter proizvodov za investicije (4,8-odstotna rast). V okviru izdelkov za široko porabo je proizvodnja trajnih dobrin na mesečni ravni poskočila za šest odstotkov, proizvodnja netrajnih dobrin je zrasla za 1,2 odstotka. Proizvodnja izdelkov za vmesno porabo se je povečala za 1,8 odstotka.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Evroposlanci tudi o širitvi šengna na Bolgarijo in Romunijo ter o Ryanairu 6

Na plenarnem zasedanju od 2. do 5. oktobra v Strasbourgu bodo govorili tudi o šengnu, brexitu, ustanovitvi evropskega javnega tožilstva...

FINANCE
Članki
Članki Evropski finančni ministri tokrat o reformi DDV in obdavčitve dela

Davki … in davki - ti bodo zaznamovali ponedeljkovo zasedanje evrskih finančnih ministrov ter torkovo zasedanje finančnih ministrov...

FINANCE
Članki
Članki Kdo bo najbolj občutil, da je Umar izboljšal napoved rasti BDP 4

Deset stvari, ki jih morate vedeti o sveži napovedi gospodarske rasti v Sloveniji, ki so jo pripravili na Umarju in jo glede na pomlad...

FINANCE
Nemčija danes voli: kdaj bo znan izid in komu koristi, da so volivci vse starejši 2

V Nemčiji imajo danes parlamentarne volitve. Kot kažejo raziskave javnega mnenja, bodo v državi za zmagovalko izbrali Angelo Merkel, ni...

FINANCE
Članki
Članki Ko centralni bančniki zrejo v inflacijske krivulje 2

Kje je inflacija na dolarskem in evrskem območju – ter kaj trg pričakuje od tokratnega zasedanja ameriške centralne banke Fed