Manager

SIQ z največjim laboratorijem od Milana do Münchna

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Lestvica TOP 101: To so najboljši med največjimi in tako meljejo inflacijo
Manager
TOP 101
ManagerJure Ugovšek Lestvica TOP 101: To so najboljši med največjimi in tako meljejo inflacijo 1

Predstavljamo celosten pregled največjih slovenskih skupin in družb ter najboljših med njimi.

FINANCE
Manager
To je lestvica 100 najboljših in največjih slovenskih podjetij
Manager
MANAGER: TOP 101
ManagerJure Ugovšek To je lestvica 100 najboljših in največjih slovenskih podjetij 5

Sestavili smo lestvici največjih slovenskih podjetij in najboljših med njimi.

12.10.2017 22:30
Čas branja: 1 min
SIQ z največjim laboratorijem od Milana do Münchna
11,5 milijona evrov je SIQ vložil v laboratorijsko opremo in nove prostore, ki skupaj merijo devet tisoč kvadratnih metrov. Foto: Jure Makovec

Slovenski institut za kakovost in meroslovje SIQ je v nove prostore v Ljubljani in najsodobnejše laboratorije za preskušanje električnih proizvodov, ki se raztezajo na 5.600 kvadratnih metrih in pomenijo največje tovrstne zmogljivosti od Milana do Münchna, vložil 11,5 milijona evrov.

V skupini SIQ, ki zaposluje 166 ljudi in je lani ustvarila dobrih 17 milijonov evrov prihodkov od prodaje, že več kot pol stoletja preskušajo, certificirajo in kontrolirajo izdelke in sisteme, umerjajo merilne naprave, ocenjujejo in certificirajo sisteme vodenja v organizacijah ter prenašajo izkušnje in znanje. Z znakom SIQ je opremljenih več kot 230 milijonov izdelkov po vsem svetu. S svojo največjo posamično naložbo doslej so pridobili novo preskusno opremo, izboljšali tehnologijo in pod eno streho združili svoje znanje. Kot pojasnjuje direktor SIQ Igor Likar, jim bo selitev omogočila še boljšo povezanost oziroma celovitost storitev ter skrajšala čas za izvedbo preskusov, kar je odločilno za uspeh njihov ih strank na trgu.

V SIQ storitve opravljajo za naročnike iz 65 držav na štirih celinah. Poleg Slovenije imajo svoja podjetja tudi v Nemčiji – kjer so prve certifikate izdali leta 1998, svoje podjetje pa ustanovili leta 2009 – ter na Hrvaškem, v Srbiji, Italiji in Južni Afriki. Hčerinsko družbo so lani odprli tudi v ZDA, v zvezni državi Nevada. S svojo glavno dejavnostjo, preskušanjem in certificiranjem varnosti in elektromagnetne združljivosti izdelkov, ustvarijo skoraj tri četrtine prodaje na tujih trgih. Ocenjevanje sistemov vodenja pomeni približno 15 odstotkov dejavnosti, meroslovje pa pet odstotkov.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
IZVOZNIKI
Novice
SIQ bo z 11,5-milijonsko naložbo še naprej prvi na svetu
FINANCE
Manager
Bomo poslej vsi Evropejci jedli enako milko in pili enako coca-colo?
Manager
ManagerAndreja Lončar Bomo poslej vsi Evropejci jedli enako milko in pili enako coca-colo? 15

Po letih opozoril vzhodnoevropskih držav, v zadnjem času tudi Slovenije, da so enaki izdelki istih proizvajalcev v njihovih trgovinah slabše kakovosti kot v zahodnoevropskih, so se v Bruslju zdaj odločili za ukrepanje. To je že sprožilo prve spremembe pri živilskih multinacionalkah.

FINANCE
Kako lahko obrnemo prihodnost v naš prid
FINANCE
Vlagatelj Maks
Maksov piknik vlagateljev: resna vlagateljska vprašanja ob sproščenem ozračju
FINANCE
Manager
TOP 101: Noro uspešna podjetja, za mnoga niste vedeli, da obstajajo
Manager
ManagerJure Ugovšek TOP 101: Noro uspešna podjetja, za mnoga niste vedeli, da obstajajo

Sto in eno najuspešnejše srednje podjetje proda za polovico več kot pred štirimi leti, medtem ko so prihodki povprečnega slovenskega podjetja zrasli za slabo desetino.

FINANCE
Manager
Rudnik zakladov
Manager
ManagerVita Cajnko Javornik Rudnik zakladov
IZVOZNIKI
Novice
(intervju) TA Regulator: Brežičani prek angleškega lastnika do najvišje stavbe na svetu, super hitrih vlakov in Formule 1
FINANCE
Tako se dela posel v kmetijstvu
PRO
Finance
Podjetno kmetijstvo 2024
Uredništvo Agrobiznisa Tako se dela posel v kmetijstvu (PRO)

V posebni reviji (Podjetno kmetijstvo) predstavljamo uspešne zgodbe s podeželja. Učijo nas, da je možno tudi v zahtevnih časih ustvarjati dodano vrednost. Brezplačno si jo lahko prenesete prek obrazca spodaj.