Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Tudi zaradi rešitev, ki temeljijo na prosto dostopnih podatkih, se vinogradniki lažje odločijo, kdaj škropiti, kupci rabljenih vozil hitreje prepoznajo goljufe, Rimljani imajo boljši pregled nad kakovostjo šol, Evropejci pa manj čakamo v gneči na cestah. Trg odprtih podatkov v EU je vreden 184 milijard evrov in bo po napovedih hitro rasel.
Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Dober primer uporabe prosto dostopnih podatkov je portal Avtolog.si, prek katerega je mogoče preveriti podatke o rabljenem vozilu, če ga kupujete, recimo kilometrih in prejšnjih lastništvih.
(intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej (intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej Predsednik uprave Domela o pol manjših naročilih avtomobilske industrije, o tem, kako pri glavnih naložbah ne popuščajo, o zanimivem novem ameriškem poslu in pomoči države, od katere bodo odvisni odpuščanja in poslovni izid.
Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Dokler se ne razjasni splošno okrevanje povpraševanja, je varneje razmišljati o delnicah v drugih panogah.
(intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov (intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov Ilustratorka in oblikovalka Alja Horvat svoje slike in vzorce uspešno prodaja tako velikim modnim znamkam kot spletnim kupcem po vsem svetu. Poslovna revija Forbes jo je letos uvrstila med 30 pomembnih evropskih umetnikov, mlajših od 30 let. 

Na gradbišču Magnine lakirnice v Hočah zabrneli gradbeni stroji

Čas branja: 1 min
12.10.2017  22:30
Na gradbišču Magnine lakirnice v Hočah zabrneli gradbeni stroji
Začelo se je zares – tovornjaki, bagri in buldožerji na gradbišču Magnine lakirnice v Hočah.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Magna dodaj
Pomgrad dodaj
Igor Banič dodaj

Potem ko je avstrijsko-kanadski avtomobilski proizvajalec Magna prejšnji četrtek dobil gradbeno dovoljenje za gradnjo prvega objekta lakirnice v Hočah, so v murskosoboški družbi Pomgrad, ki ji je Magna že pred časom zaupala gradnjo lakirnice, pospešeno začeli pripravljalna zemeljska dela.

Da bi pridobili potreben čas za pravočasno končanje del, to je novembra prihodnje leto, so v Pomgradu začeli tudi izdelavo osnovnih elementov betonske konstrukcije, ki so jih naredili v svojih proizvodnih obratih. Kot je povedal predsednik uprave Pomgrada Igor Banič, so gradbeni roki za Magnino lakirnico kar velik izziv, saj je bil prvotni načrt, da bi dela začeli maja letos in končali novembra prihodnje leto. Ker je v prvih fazah zemeljskih del pomembna predvsem strojna mehanizacija, bo na gradbišču okoli sto delavcev, pozneje seveda več. V nekaterih fazah si bodo pomagali tudi s podizvajalci. Trenutno v Pomgradu največ truda vlagajo v optimizacijo delovnih procesov, tako da bodo lahko vzporedno izvajali več faz gradnje. Glede vrednosti pridobljenega posla v Pomgradu molčijo, po neuradnih informacijah medijev pa naj bi za gradbena dela prejeli okoli 25 milijonov evrov, različni podizvajalci pa še 15 milijonov evrov.

Podpis pogodbe o strateški naložbi, s katero se Slovenija zavezuje k izplačilu dobrih 18 milijonov evrov spodbude, v zameno pa Magna zagotavlja več kot sto milijonov evrov vredno naložbo, kjer bo delo v petih letih dobilo najmanj tisoč ljudi, je predviden za prihodnji torek, 17. oktobra.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 1

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.

MANAGER
Manager
Manager Spoznajte inštruktorja matematike, ki je postal milijarder 3

Kako se je indijski matematik Bidžu Ravendran s startupom za spletno izobraževanje letos uvrstil med najbogatejše ljudi na svetu.

MANAGER
Manager
Manager Menedžerske veteranke in veterani o lekcijah iz krize ob razpadu Jugoslavije 2

Vse krize so različno grde: kako so podjetja preživela izgubo trgov in več zaporednih let krčenja BDP in kateri nauki te krize so še...

MANAGER
Manager
Manager Kako se na sezono pripravljajo turistične kmetije – dva primera

Že prihodnji teden bi vrata lahko odprli tudi manjši ponudniki prenočitev. To je dobra novica za turistične kmetije. Pogledali smo,...