Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Zahodni Balkan, vzpon skrajnih gibanj v Evropi, Ukrajina, trgovinska vojna med ZDA in Kitajsko, Sirija, Iran, Severna Koreja … Pogledali smo nekatera največja politična trenja po svetu, ki se še intenzivirajo, s strokovnjakom za varnostna vprašanja Iztokom Prezljem pa poskušali oceniti njihov razvoj in katera nas najbolj ogrožajo.
Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kampanja ameriške korporacije za športno obutev Nike ob 30-letnici slogana »Just do it« z uporniškim zvezdnikom ameriškega nogometa Colinom Kaepernickom v glavni vlogi v zadnjih tednih dviguje vse več prahu, pa tudi prodajo in vrednost delnice.
Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Nio je eden od številnih kitajskih start-upov, ki se spuščajo na rastoči trg električnih avtomobilov in dobivajo vlagateljske milijarde. Prejšnji teden je v New Yorku izpeljal prvo javno ponudbo delnic, analitiki pa opozarjajo, da so njegovi proizvodni cilji morda preveč ambiciozni.

Slovenski avtobusarji nakupujejo na Hrvaškem

Čas branja: 1 min
12.10.2017  22:30
Slovenski avtobusarji nakupujejo na Hrvaškem
»Širitev na Hrvaško z nakupom avtobusne družbe Brioni je prvi korak; do leta 2020 hočemo vstopiti v Italijo, Avstrijo in na Madžarsko,« napoveduje Aleš Škerlak, izvršni direktor Adventure Holdinga.

Adventura Holding, ki povezuje avtobusni družbi Avrigo in Izletnik, je kupila 69-odstotni delež hrvaškega avtobusnega podjetja Brioni iz Pulja. Širitev na Hrvaško je prvi korak, do leta 2020 hočejo vstopiti še v Italijo, Avstrijo in na Madžarsko, napoveduje Aleš Škerlak, izvršni direktor Adventure Holdinga.

Družba Brioni je eden izmed največjih avtobusnih prevoznikov na Hrvaškem, vodilni tržni delež imajo v hrvaški Istri. Prevažajo potnike na rednih progah znotraj Hrvaške in tudi na mednarodnih povezavah, sodelujejo pa tudi s Flixbusom. Opravljajo tudi občasne prevoze v Hrvaški in okolici ter prevoze do letališča v Pulju.

Poleg pridobivanja tržnega deleža na Hrvaškem je za Adventuro Holding pomembno, da razvijajo in optimizirajo vozni park, učinkoviteje tržijo storitve v Sloveniji in na Hrvaškem ter ustvarijo skupno platformo za mobilnost potnikov. V družbi, ki je septembra kupila turistično agencijo STA, v kratkem napovedujejo tudi nakup italijanske turistične agencije in avtobusnega prevoznika ter vstop na italijanski trg avtobusnih prevozov.

Lani so prevozniška podjetja iz skupine Adventura Holding, ki je v večinski lasti Darka Martina Klariča, ustanovitelja in lastnika komunikacijske agencije Media Publikum, prevozila več kot 25 milijonov kilometrov in prepeljala več kot deset milijonov potnikov. V Sloveniji imajo 30-odstotni delež na trgu avtobusnih prevozov.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
TRANS-LOG
Novice
Novice Adventura Holding: Načrtujemo širitev od Dalmacije do Benetk

Avtobusni prevoznik Avrigo Izletnik se povezuje s Flixbusom, kupili so agencijo STA, načrtujejo prevzem avtobusnih prevoznikov v Italiji...

TRANS-LOG
Novice
Novice Avtobusarji v akciji: Slovenci nakupujejo na Hrvaškem

Aleš Škerlak, Adventura Holding: »Širitev na Hrvaško z nakupom avtobusne družbe Brioni je prvi korak, do leta 2020 hočemo vstopiti v...

FINANCE
Evropska komisija krepko izboljšala napoved o rasti za Slovenijo 6

Pri evropski komisiji pričakujejo, da se bo slovenski BDP letos okrepil za 4,7 odstotka, v letu 2018 pa za 4odstotke

FINANCE
Članki
Članki Je EU je po tihem že posekala ZDA v rasti BDP? 9

V minulih letih smo se navadili brati, da ameriško gospodarstvo okreva veliko močneje od evropskega. Pa to še drži?

FINANCE
Članki
Članki Funt je teden začel z izrazitim zdrsom 1

V primerjavi z začetkom leta 2016 je funt glede na evro zdaj vreden že okoli 17 odstotkov manj; to pa pomeni, da je z evri na Otoku zdaj...

FINANCE
Članki
Članki Avstrija se je z leve nagnila na desno, zmaga Kurzu 2

Ker so bile predčasne volitve izvedene zaradi razpada koalicije med desnosredinsko ljudsko stranko ÖVP ter levosredinsko...