Pogled v čas, ko bomo vsi pametni členi v elektroomrežju Pogled v čas, ko bomo vsi pametni členi v elektroomrežju Kako v svetu in pri nas razvijajo pametna omrežja in kaj bomo imeli od tega.
(intervju) Jože Damijan: Levica je ekscesni odgovor na ekscese kapitalizma, ki jih v Sloveniji ni (intervju) Jože Damijan: Levica je ekscesni odgovor na ekscese kapitalizma, ki jih v Sloveniji ni Politika bo šla malo bolj v levo, velikih strahov pa nimam, pravi ekonomist Jože Damijan, ki meni, da bo Šarčeva vlada iskala soglasja malo pri Levici, malo pa pri NSi, kadar bo Levica preveč ekstremna. O Binetu Kordežu, ki na njegovem blogu piše o davkih, pa: »Tudi Karl May je najboljše knjige napisal v zaporu.«
Kako je mladi podjetnik legendo pretopil v donosen posel Kako je mladi podjetnik legendo pretopil v donosen posel Podjetje ZkotZ je doslej po vsem svetu prodalo že več kot dva milijona izdelkov, 90 odstotkov jih izvozijo.
(intervju) Umetnik, ki se z izmišljotinami bojuje proti lažem (intervju) Umetnik, ki se z izmišljotinami bojuje proti lažem Britanec Simon Wilkinson ustvarja zgodbe, ki jih prek več medijev in množice spletnih objav gledalcu prepričljivo predstavi kot resnične. Samo za to, da bi mu na koncu pokazal, da je bil manipuliran.

Dušan Zorko se poslavlja od vodenja Pivovarne Laško Union

Čas branja: 1 min
12.10.2017  22:30
Dušan Zorko se poslavlja od vodenja Pivovarne Laško Union
Dušan Zorko, ki se po 14 letih poslavlja z mesta generalnega direktorja Pivovarne Laško Union, bo z novim letom bo postal član nadzornega sveta družbe, ki je od leta 2015 v lasti nizozemskega Heinekena.

Dušan Zorko, mož, ki je konsolidiral slovenski pivovarski biznis, po dobrem letu in pol, odkar Laško in Union poslujeta pod nizozemskim Heinekenom, zapušča krmilo družbe, z naslednjim letom se bo preselil med nadzornike. Njegov naslednik na vrhu Pivovarne Laško Union bo znan čez kak mesec.

Dušan Zorko je v Pivovarno Union prišel leta 2004, iz celjske Kovinotehne. Zamudil je sicer vrhunec pivovarske vojne, ki jo je vodil njegov poznejši šef Boško Šrot, je pa preživel Šrota in njegovo lomastenje po obeh pivovarnah, Mercatorju, Fructalu in Delu. Pod Zorkom je bilo Laško (to je postalo večinski lastnik Uniona) v zadnjem trenutku, skoraj že insolventno, leta 2015 prodano nizozemskemu Heinekenu, ki je zmagal na dražbi konzorcija večine lastnikov.

Danes je Pivovarna Laško Union v očeh Heinekena strateška pivovarna, zato se v Laškem poleg nosilne blagovne znamke Laško Zlatorog polni tudi pivo Heineken, v Ljubljani pa poleg piva Union ter brez­alkoholnih programov Sola in Zala, tudi jabolčnik Cider.

Lani je družba ustvarila 149,47 milijona evrov prihodkov od prodaje in iz poslovanja 11,07 milijona evrov dobička. Predlanskim sta razdružena Laško in Union skupaj pridelala 9,89 milijona evrov izgube iz poslovanja. Združena pivovarna je pomembno izboljšala tudi EBITDA (kosmati denarni tok) – konec leta 2015 ga je bilo za 1,6 milijona evrov, konec prejšnjega leta pa za 26,7 milijona evrov.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Konec neke ere: Dušan Zorko se poslavlja od vodenja pivovarne

Kdo ga bo zamenjal, bodo v Heinekenu, lastniku združene Pivovarno Laško Union, odločili čez kak mesec

FINANCE
Kako posluje združena Pivovarna Laško Union pod Heinekenom 5

Zakaj manj prihodkov ni vedno tudi slabo

FINANCE
Poprivatizacijski učinek: družinsko podjetje poslanca Hana ni več dobavitelj etiket Pivovarne Laško Union 12

Na mednarodnem dobaviteljskem razpisu so ga, neuradno, zamenjali Hrvati; zdaj je precej težje dobiti biznis, priznava vodja poslanske...

FINANCE
Pri nas bodo od ponedeljka polnili tudi heineken 5

Pločevinke bodo polnili – predvidoma do konca leta pa začeli še proizvajati pivo – v Laškem. Union pa je prejšnji teden začel...

FINANCE
Članki
Članki Je EU je po tihem že posekala ZDA v rasti BDP? 9

V minulih letih smo se navadili brati, da ameriško gospodarstvo okreva veliko močneje od evropskega. Pa to še drži?

FINANCE
Članki
Članki Češki predsednik Zeman bi raje izgubil sredstva EU kot sprejel begunce 6

Iz višegrajskih članic so se burno odzvali na odločitev Sodišča EU, da zavrne njihovo tožbo proti evropskim begunskim kvotam; zdaj se...

FINANCE
Članki
Članki Pet prioritet EU: Da, Juncker napoveduje strožjo presojo kitajskih naložb 1

V današnjem govoru o stanju v Uniji je šef evropske komisije Jean-Claude Juncker predstavil vizijo prihodnosti EU, v njej pa - kot smo...