(intervju) Študenti z vsega sveta so se zgrozili nad Demokracijo. Se Šarec ne bi smel? (intervju) Študenti z vsega sveta so se zgrozili nad Demokracijo. Se Šarec ne bi smel? Oglaševanje naj prispeva k skupnemu dobremu, meni strokovnjak za odgovorno oglaševanje in predavatelj na univerzi v Melbournu Oliver Vodeb, ki okrca tudi odziv Slovenske oglaševalske zbornice.
Kako se prijemlje 3D-tiskanje v industriji in v naših domovih Kako se prijemlje 3D-tiskanje v industriji in v naših domovih Bodo 3D-tiskalniki za hrano res razširjeni po gospodinjstvih kot avtomati za kavo? Kako razširjeni so tiskalniki v industriji in kaj vse z njimi izdelujemo v Sloveniji in po svetu.
Kaj po Merklovi prinaša katoličanka iz Posarja Kaj po Merklovi prinaša katoličanka iz Posarja Annegret Kramp-Karrenbauer, ki so jo nemški krščanski demokrati (CDU) izvolili za novo vodjo stranke in naslednico Angele Merkel, čaka veliko zahtevnih nalog, od poenotenja stranke, vrnitve prebeglih volivcev do utrditve vladne koalicije s socialdemokrati.
(intervju) Možgani se odločijo 10 sekund prej, preden to sploh veste (intervju) Možgani se odločijo 10 sekund prej, preden to sploh veste Odločamo se na podlagi čustev in napaka je, če poskušamo odločitve spreminjati z racionalno analizo, pravi Nikolaos Dimitriadis, strokovnjak za nevroznanost in nevromarketing.

Matej Raščan zaradi Dela Revij za štiri leta v zapor

Čas branja: 1 min
12.10.2017  22:30
Matej Raščan zaradi Dela Revij za štiri leta v zapor
Matej Raščan se je s tožilstvom v zameno za priznanje krivde v primeru Dela Revij pogodil za štiriletno zaporno kazen na odprtem oddelku.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Matej Raščan dodaj
Delo Revije dodaj
Jana dodaj
Lady dodaj
Obrazi dodaj

Nekdanji predsednik uprave in lastnik Dela Revij Matej Raščan je priznal krivdo za kaznivi dejanji zlorabe položaja in poslovne goljufije ter se s tožilstvom pogodil za štiri leta zaporne kazni na odprtem oddelku. Z zlorabo položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti je nekdaj uspešno družbo Delo Revije, ki je končala v stečaju, oškodoval za več kot 34 milijonov evrov.

Raščan je za kaznivo dejanje zlorabe položaja dobil tri leta zaporne kazni, za kaznivo dejanje poslovne goljufije pa leto in dva meseca, plačati bo moral tudi stroške postopka.

Takrat vodilno družbo za izdajanje revij Delo Revije, ki je med drugim izdajala revije Jana, Lady, Stop, Obrazi in Naša žena, je Raščanova družba Monera prevzela leta 2008. Po prevzemu Dela Revij je izkoristil ugodno bonitetno oceno družbe in jo v zelo kratkem času občutno prezadolžil z najemanjem posojil pri različnih slovenskih bankah. Bančna posojila so bila slabo ali pa sploh niso bila zavarovana, denar bank pa ni bil porabljen za tekoče poslovanje, čemur je bil namenjen. Raščan je posojila prenakazal na račune svojih podjetij oziroma na svoje osebne račune. Z njimi je financiral svoje druge projekte, med drugim družbo Rašica in hotel v Srbiji, ter izplačal preostale lastnike Dela Revij.

Stečaj Dela Revij je trajal več kot štiri leta, uradno je bil končan januarja lani. Končal se je s 34 milijoni evrov prijavljenih terjatev, upravitelj jih je priznal 29,5 milijona evrov, poplačanih je bilo 811 tisoč evrov. Največ je v Raščanovem imperiju izgubila NKBM, sledila ji je Hypo banka. Lani je v osebnem stečaju končal tudi Raščan sam.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Evroposlanci tudi o širitvi šengna na Bolgarijo in Romunijo ter o Ryanairu 6

Na plenarnem zasedanju od 2. do 5. oktobra v Strasbourgu bodo govorili tudi o šengnu, brexitu, ustanovitvi evropskega javnega tožilstva...

FINANCE
Članki
Članki Evropska komisija: Zaupamo vodstvu Mariana Rajoya, da bo rešil zadevo 57

Dan po nedeljskem katalonskem referendumu je prinesel prvi uradni odziv evropske komisije

FINANCE
Članki
Članki Kdo je Peter Altmaier, ki bo začasni nemški finančni minister 4

Wolfgang Schäuble je privolil, da bo vodil nemški parlament, v državi pa so določili, kdo bo prevzel njegov položaj do oblikovanja...

FINANCE
Članki
Članki Evropski finančni ministri tokrat o reformi DDV in obdavčitve dela

Davki … in davki - ti bodo zaznamovali ponedeljkovo zasedanje evrskih finančnih ministrov ter torkovo zasedanje finančnih ministrov...

SUBV
Članki
Članki Ste slišali, da bo na voljo denar EU za brezplačni Wi-Fi? Za vas smo prebrali drobni tisk 6

Države članice so danes dosegle dokončni dogovor, ki bo omogočil vzpostavitev javnih točk za brezplačni dostop do Wi-Fi prek evropsko...

FINANCE
Članki
Članki Avstrija se je z leve nagnila na desno, zmaga Kurzu 2

Ker so bile predčasne volitve izvedene zaradi razpada koalicije med desnosredinsko ljudsko stranko ÖVP ter levosredinsko...