(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Avstrijski Voestalpine v gradnjo jeklarne blizu Gradca

Čas branja: 1 min
12.10.2017  22:30
Avstrijski Voestalpine v gradnjo jeklarne blizu Gradca
350 milijonov evrov bo Voestalpine vložil v novo jeklarno severno od Gradca, ki bo s proizvodnjo specialnega jekla za letalsko, avtomobilsko in naftno industrijo ter za plinovode začela 2021.

Obveščaj me o novih člankih:  

Avstrijski industrijski velikan Voestalpine bo v mestu Kapfenberg severno od Gradca zgradil jeklarno. Naložba je vredna 350 milijonov evrov. To bo prva na novo zgrajena jeklarna v Evropi po štirih desetletjih.

Nova jeklarna bo začela poslovati leta 2021, Voestalpine, ki je v poslovnem letu 2016/17 z 49.703 zaposlenimi v več kot 50 državah ustvaril 11,3 milijarde evrov prihodkov, 1,5 milijarde EBITDA in 527 milijonov evrov čistega dobička, pa bo z njo povsem nadomestil sto let staro jeklarno, ki jo že ima v tem mestu. Kot je povedal predsednik uprave industrijskega velikana Wolfgang Edler, odločitev za naložbo v »dragi« Avstriji ni bila lahka, zanjo so se odločili zaradi znanja in zavzetosti svojih zaposlenih. Poleg tega bodo z novo jeklarno, v kateri bodo izdelovali specialna jekla za letalsko, avtomobilsko in naftno industrijo ter za plinovode, rešili tri tisoč delovnih mest v južni Avstriji.

Voestalpine Kapfenberg je največji tekmec SIJ Metala Ravne, druge največje jeklarske družbe skupine SIJ. Direktor ravenske družbe Andrej Gradišnik pravi, da se srednjeročno nove naložbe Voestalpine ne bojijo. »Če se izrazim po avtomobilistično, naredili bodo mercedesa, mi pa imamo volkswagna in z znanjem naših zaposlenih smo jim zelo blizu, na nekaterih segmentih pa jih, ker smo prožnejši, tudi premagamo – in tako bo tudi v prihodnje,« meni Gradišnik.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Nemčija danes voli: kdaj bo znan izid in komu koristi, da so volivci vse starejši 2

V Nemčiji imajo danes parlamentarne volitve. Kot kažejo raziskave javnega mnenja, bodo v državi za zmagovalko izbrali Angelo Merkel, ni...

FINANCE
Članki
Članki Evropski finančni ministri tokrat o reformi DDV in obdavčitve dela

Davki … in davki - ti bodo zaznamovali ponedeljkovo zasedanje evrskih finančnih ministrov ter torkovo zasedanje finančnih ministrov...

FINANCE
Članki
Članki Je EU je po tihem že posekala ZDA v rasti BDP? 9

V minulih letih smo se navadili brati, da ameriško gospodarstvo okreva veliko močneje od evropskega. Pa to še drži?