(intervju) Študenti z vsega sveta so se zgrozili nad Demokracijo. Se Šarec ne bi smel? (intervju) Študenti z vsega sveta so se zgrozili nad Demokracijo. Se Šarec ne bi smel? Oglaševanje naj prispeva k skupnemu dobremu, meni strokovnjak za odgovorno oglaševanje in predavatelj na univerzi v Melbournu Oliver Vodeb, ki okrca tudi odziv Slovenske oglaševalske zbornice.
Kako se prijemlje 3D-tiskanje v industriji in v naših domovih Kako se prijemlje 3D-tiskanje v industriji in v naših domovih Bodo 3D-tiskalniki za hrano res razširjeni po gospodinjstvih kot avtomati za kavo? Kako razširjeni so tiskalniki v industriji in kaj vse z njimi izdelujemo v Sloveniji in po svetu.
Kaj po Merklovi prinaša katoličanka iz Posarja Kaj po Merklovi prinaša katoličanka iz Posarja Annegret Kramp-Karrenbauer, ki so jo nemški krščanski demokrati (CDU) izvolili za novo vodjo stranke in naslednico Angele Merkel, čaka veliko zahtevnih nalog, od poenotenja stranke, vrnitve prebeglih volivcev do utrditve vladne koalicije s socialdemokrati.
(intervju) Možgani se odločijo 10 sekund prej, preden to sploh veste (intervju) Možgani se odločijo 10 sekund prej, preden to sploh veste Odločamo se na podlagi čustev in napaka je, če poskušamo odločitve spreminjati z racionalno analizo, pravi Nikolaos Dimitriadis, strokovnjak za nevroznanost in nevromarketing.

Pri Amazonu hočejo več nadzora nad dostavo končnim kupcem

Čas branja: 1 min
12.10.2017  22:30
Pri Amazonu hočejo več nadzora nad dostavo končnim kupcem
Pri Amazonu se že pripravljajo na praznične dostave; letos bodo Američani prek spleta kupili za 109 milijard evrov daril.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Ker skladišča ameriškega spletnega trgovca Amazon v predprazničnem času pokajo po šivih, saj logističnim podjetjem ne uspe dovolj hitro dostavljati izdelkov končnim kupcem, so se v družbi odločili za pilotni preizkus in začeli sami opravljati brezplačno dostavo v dveh dneh. V ZDA sicer dostavo zanje opravljata kurirski podjetji UPS in FedEx.

S pilotnim preizkusom, ki ga v Amazonu imenujejo Seller Flex, dostavo za zdaj opravljajo v nekaterih mestih na zahodni obali ZDA, prihodnje leto pa naj bi jo širili tudi drugod. S tem bi predvsem bolje nadzoroval premikanje pošiljk tretjih trgovcev, ki prodajajo prek njegovega portala. Izdelki bodo lahko potovali neposredno iz skladišč tretjih trgovcev do končnih kupcev. Spletni trgovec bo sicer še vedno ohranil sodelovanje s kurirskimi službami, vendar bo poskušal pridobiti več nadzora pri »zadnji milji«, torej pri dostavi do končnega kupca.

Intenziven pohod v logistični posel je napovedal tudi kitajski spletni trgovec Alibaba Group, ki bo v gradnjo logistično-infrastrukturnega omrežja na Kitajskem in v tujini v petih letih vložil sto milijard juanov oziroma približno 12,8 milijarde evrov. S širitvijo logistične mreže želijo doseči, da bodo pošiljke v 24 urah dostavili strankam na Kitajskem, v 72 urah pa na vse druge kraje po svetu.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
TRANS-LOG
Skladiščenje
Skladiščenje Eksperiment: Amazon bo zagrizel v posel dolgoletnih partnerjev, UPS in Fedexa

Letos bodo Američani v predprazničnem času kupili za 12 odstotkov več izdelkov prek spleta kot lani; pri Amazonu hočejo več nadzora...

TRANS-LOG
Novice
Novice Amazon izbira lokacijo za petmilijardno naložbo, dobili so 238 ponudb županov

Šef Amazona Jeff Bezos je septembra povabil ameriške župane k oddaji ponudb s spodbudami, da bi mu olajšali izbor lokacije za naložbo...

TRANS-LOG
Novice
Novice Amazon išče lokacijo za štiri milijarde evrov težko 'trofejno' naložbo 4

Obljubljajo 50 tisoč novih delovnih mest; severnoameriški župani pospešeno pripravljajo paketke

FINANCE
Članki
Članki (Brexit) Dve omehčani britanski stališči, ki bi ju morali poznati

Pogajalski ekipi EU in Velike Britanije začenjata četrti krog pogajanj o brexitu; ta bo predvidoma tekel v senci petkovega govora...

FINANCE
Članki
Članki Kdo bo najbolj občutil, da je Umar izboljšal napoved rasti BDP 4

Deset stvari, ki jih morate vedeti o sveži napovedi gospodarske rasti v Sloveniji, ki so jo pripravili na Umarju in jo glede na pomlad...