Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Zahodni Balkan, vzpon skrajnih gibanj v Evropi, Ukrajina, trgovinska vojna med ZDA in Kitajsko, Sirija, Iran, Severna Koreja … Pogledali smo nekatera največja politična trenja po svetu, ki se še intenzivirajo, s strokovnjakom za varnostna vprašanja Iztokom Prezljem pa poskušali oceniti njihov razvoj in katera nas najbolj ogrožajo.
Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kampanja ameriške korporacije za športno obutev Nike ob 30-letnici slogana »Just do it« z uporniškim zvezdnikom ameriškega nogometa Colinom Kaepernickom v glavni vlogi v zadnjih tednih dviguje vse več prahu, pa tudi prodajo in vrednost delnice.
Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Nio je eden od številnih kitajskih start-upov, ki se spuščajo na rastoči trg električnih avtomobilov in dobivajo vlagateljske milijarde. Prejšnji teden je v New Yorku izpeljal prvo javno ponudbo delnic, analitiki pa opozarjajo, da so njegovi proizvodni cilji morda preveč ambiciozni.

V kaj vse bo moral zagristi sanator Uberja

Čas branja: 6 min
12.10.2017  22:30
Dara Khosrowshahi, novi izvršni direktor Uberja, ima za sabo šolski primer uspešnega vodenja vodilne globalne korporacije v industriji potovanj, vprašanje pa je, ali bo našel pravo pot za Uber, ki ga pretresajo notranji boji, zastrupljena korporacijska kultura in težave z zakonitostjo poslovanja.
V kaj vse bo moral zagristi sanator Uberja
Novi šef Uberja Dara Khosrows­hahi je kot izvršni direktor Expedio dobro vodil tudi med finančno recesijo po letu 2008, ko je priljubljenost potovanj izdatno upadla, obenem pa je poskrbel za niz pomembnih nakupov in s tem pripomogel k rasti korporacije, ki je zavzela vodilno vlogo v industriji potovanj.
Konec avgusta je upravni odbor Uberja, globalnega podjetja za najem prevozov s 65 milijoni uporabnikov in tržno kapitalizacijo, ocenjeno na okoli 70 milijard dolarjev, za novega izvršnega...

Prebrali ste 4% članka.

BERITE NAPREJ...

Članek je dostopen naročnikom Finance.si.
logo

Še niste naročnik?
Spletni dostop Finance lahko zdaj naročite po posebni ceni.

1 EUR prvi mesec

www.finance.si | narocnine@finance.si | 080 15 80
MANAGER
Manager
Manager Uber iz škandala v škandal – ga lahko reši odhod kontroverznega šefa? 4

Inženirka Susan Fowler je februarja razkrila spolno nadlegovanje v Uberju in sprožila preiskavo, ki je privedla do umika šefa Travisa...

FINANCE
Gašperšič napisal zakon za Uber. Bomo zdaj dobili Uber? Verjetno ne 2

Razloga za to sta dva: predlog zakona prinaša nove zaplete in ministrstvo za infrastrukturo ima zelo malo časa za sprejetje zakona