Kaj je na meniju Kitajcev v Sloveniji Kaj je na meniju Kitajcev v Sloveniji Kakšne naložbe iščejo Kitajci, kaj prinesejo podjetjem poleg kapitala in kakšni so kot poslovneži in lastniki.
(intervju) Kako sošolca s kranjske gimnazije razvijata booking.com za pošiljke (intervju) Kako sošolca s kranjske gimnazije razvijata booking.com za pošiljke 33 trgov, 40 novih zaposlenih na 30 podlage, 2,5 milijona evrov prihodkov lani, to je bilanca štiri leta starega slovenskega start-upa Eurosender, v katerega je pred kratkim vložila tudi Post Luxembourg. O ključih tega uspeha s 26-letnim soustanoviteljem Timom Potočnikom.
Začel je z avtom iz peska, danes je kitajski Tesla Začel je z avtom iz peska, danes je kitajski Tesla Lastnik kitajskega avtomobilskega podjetja Geely in eden od najbogatejših Kitajcev je kupil skoraj desetodstotni delež Daimlerja. Po nakupu Volva je to že drugi velik poseg na evropski avtomobilski trg. Kaj hoče Li Shufu in kdo sploh je?
Putinova Rusija skozi oči ruskega arhitekta, ki vozi taksi v Ljubljani Putinova Rusija skozi oči ruskega arhitekta, ki vozi taksi v Ljubljani Tik pred ruskimi volitvami, ki so v nedeljo, 18. marca, smo se pogovarjali z Andrejem Popovom, arhitektom, ki se je, iščoč boljšo prihodnost za svoja sinova, pred tremi leti in pol iz Saratova preselil v Ljubljano.

V kaj vse bo moral zagristi sanator Uberja

12.10.2017  22:30
Dara Khosrowshahi, novi izvršni direktor Uberja, ima za sabo šolski primer uspešnega vodenja vodilne globalne korporacije v industriji potovanj, vprašanje pa je, ali bo našel pravo pot za Uber, ki ga pretresajo notranji boji, zastrupljena korporacijska kultura in težave z zakonitostjo poslovanja.
V kaj vse bo moral zagristi sanator Uberja
Novi šef Uberja Dara Khosrows­hahi je kot izvršni direktor Expedio dobro vodil tudi med finančno recesijo po letu 2008, ko je priljubljenost potovanj izdatno upadla, obenem pa je poskrbel za niz pomembnih nakupov in s tem pripomogel k rasti korporacije, ki je zavzela vodilno vlogo v industriji potovanj.
Konec avgusta je upravni odbor Uberja, globalnega podjetja za najem prevozov s 65 milijoni uporabnikov in tržno kapitalizacijo, ocenjeno na okoli 70 milijard dolarjev, za novega izvršnega...
Oznake:   radar Radar: Dostava obvestila ob objavi članka, ki vsebuje oznako.

Prebrali ste 4% članka.

BERITE NAPREJ...

Članek je dostopen naročnikom Finance.si.
logo

Še niste naročnik?
Spletni dostop Finance lahko zdaj naročite po posebni ceni.

1 EUR prvi mesec

www.finance.si | narocnine@finance.si | 080 15 80
MANAGER
Manager
Manager Uber iz škandala v škandal – ga lahko reši odhod kontroverznega šefa? 4

Inženirka Susan Fowler je februarja razkrila spolno nadlegovanje v Uberju in sprožila preiskavo, ki je privedla do umika šefa Travisa...

FINANCE
Gašperšič napisal zakon za Uber. Bomo zdaj dobili Uber? Verjetno ne 3

Razloga za to sta dva: predlog zakona prinaša nove zaplete in ministrstvo za infrastrukturo ima zelo malo časa za sprejetje zakona