TOP gradbena podjetja: Gradbinci s skokom prihodkov, dobiček pa je »zabetoniran« TOP gradbena podjetja: Gradbinci s skokom prihodkov, dobiček pa je »zabetoniran« Sestavili smo lestvici največjih in najuspešnejših gradbenih podjetij v letu 2018. Največji opazno povečujejo prihodke, a je dobiček bolj klavrn. Sodeč po prvem četrtletju, bi letos lahko bil boljši, vseeno pa optimizem v panogi pojenja.
TOP gradbena podjetja: Kdo je zlato jamo našel v Belgiji TOP gradbena podjetja: Kdo je zlato jamo našel v Belgiji Velenjsko družinsko podjetje Bapa, ki daje delo 300 ljudem, je lani ustvarilo 11,5 milijona evrov prihodkov, večinoma v Belgiji. Tam cenijo podizvajalce in spoštujejo plačilno disciplino, pravi direktor Admir Hodžić.
TOP gradbena podjetja: Spoznajte gradbince iz Rogaške, ki pobirajo projekte od Kopra do Hrvaške TOP gradbena podjetja: Spoznajte gradbince iz Rogaške, ki pobirajo projekte od Kopra do Hrvaške Ivan in Rok Cajzek, GIC Gradnje: Zanima nas le gradbeništvo in z njim tesno povezane dejavnosti
TOP gradbena podjetja: Kako je ptujski gradbinec postal še enkrat večji TOP gradbena podjetja: Kako je ptujski gradbinec postal še enkrat večji V sedem let starem Gradbenem podjetju Drava so prva leta predvsem gradili za znanega kupca. Ko so se pred dvema letoma lotili tudi lastnih projektov, pa so njihovi prihodki eksplodirali.
Do konca leta desetina več zaposlenih v gradbeništvu Do konca leta desetina več zaposlenih v gradbeništvu Največjo rast števila zaposlenih do konca leta napovedujejo prav delodajalci iz gradbeništva – kar 9,3-odstotno. V podjetjih se bojijo predvsem pomanjkanja inženirjev, saj se za študij gradbeništva odloča vse manj mladih.

Yaskawa je v Kočevju začela graditi tovarno robotov

Čas branja: 1 min
19.10.2017  22:30
Yaskawa je v Kočevju začela graditi tovarno robotov

Obveščaj me o novih člankih:  
Yaskawa dodaj
CGP dodaj
Hubert Kosler dodaj
Yaskawa Ristro dodaj
Yaskawa Slovenija dodaj

Proizvajalka industrijskih robotov Yaskawa, ki je pravnomočno gradbeno dovoljenje za tovarno industrijskih robotov za avtomobilsko industrijo v Kočevju dobila 4. oktobra, pet mesecev po začetku projektiranja, je začela graditi. Dela so oddali generalnemu gradbenemu izvajalcu, družbi CGP iz Novega mesta.

Yaskawa bo v Kočevju izdelovala deset vrst industrijskih robotov za avtomobilsko industrijo in imela tudi distribucijski center za Yaskawine robote. Rok za gradnjo je avgust 2018, uporabno dovoljenje za novo tovarno želijo imeti do konca septembra. Poskusno proizvodnjo želijo začeti novembra 2018, redna proizvodnja pa bo predvidoma stekla marca 2019.

Nova tovarna v Kočevju bo imela od 12 do 13 tisoč kvadratnih metrov pokritih površin. Celotna naložba v evropsko tovarno enega največjih svetovnih proizvajalcev industrijskih robotov bo stala približno 25 milijonov evrov. Slovenija bo vzpostavitev Yaskawine kočevske tovarne podprla s 5,6 milijona evrov. Temeljni kamen zanjo bodo skupaj s predsednikom vlade Mirom Cerarjem položili 2. novembra.

Zaposlovati za dela v novi tovarni bodo začeli prihodnje leto. »Najprej bomo odprli 150 novih delovnih mest. Do leta 2021 pa bomo imeli, če bodo seveda razmere na trgu ugodne, že okoli 250 zaposlenih,« je pojasnil Hubert Kosler, direktor slovenskih družb Yaskawe. Ker bo tu tudi razvojni center, bo približno tretjina inženirjev.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
IZVOZNIKI
Novice
Novice Podjetniki, pozor! Yaskawa že išče slovenske dobavitelje

Za robote, ki jih bodo izdelovali v Kočevju, želi Yaskawa imeti lokalne dobavitelje za ulitke, ohišja, orodja in kable

IZVOZNIKI
Novice
Novice Kočevje bo za Yaskawo postalo evropski center robotike 12

Ne samo 250, ampak kar 500 novih delovnih mest bo s 50-milijonskim vložkom Yaskawa odprla v Kočevju

FINANCE
Članki
Članki Pet prioritet EU: Da, Juncker napoveduje strožjo presojo kitajskih naložb 1

V današnjem govoru o stanju v Uniji je šef evropske komisije Jean-Claude Juncker predstavil vizijo prihodnosti EU, v njej pa - kot smo...

FINANCE
Članki
Članki Funt je teden začel z izrazitim zdrsom 1

V primerjavi z začetkom leta 2016 je funt glede na evro zdaj vreden že okoli 17 odstotkov manj; to pa pomeni, da je z evri na Otoku zdaj...