TOP gradbena podjetja: Gradbinci s skokom prihodkov, dobiček pa je »zabetoniran« TOP gradbena podjetja: Gradbinci s skokom prihodkov, dobiček pa je »zabetoniran« Sestavili smo lestvici največjih in najuspešnejših gradbenih podjetij v letu 2018. Največji opazno povečujejo prihodke, a je dobiček bolj klavrn. Sodeč po prvem četrtletju, bi letos lahko bil boljši, vseeno pa optimizem v panogi pojenja.
TOP gradbena podjetja: Kdo je zlato jamo našel v Belgiji TOP gradbena podjetja: Kdo je zlato jamo našel v Belgiji Velenjsko družinsko podjetje Bapa, ki daje delo 300 ljudem, je lani ustvarilo 11,5 milijona evrov prihodkov, večinoma v Belgiji. Tam cenijo podizvajalce in spoštujejo plačilno disciplino, pravi direktor Admir Hodžić.
TOP gradbena podjetja: Spoznajte gradbince iz Rogaške, ki pobirajo projekte od Kopra do Hrvaške TOP gradbena podjetja: Spoznajte gradbince iz Rogaške, ki pobirajo projekte od Kopra do Hrvaške Ivan in Rok Cajzek, GIC Gradnje: Zanima nas le gradbeništvo in z njim tesno povezane dejavnosti
TOP gradbena podjetja: Kako je ptujski gradbinec postal še enkrat večji TOP gradbena podjetja: Kako je ptujski gradbinec postal še enkrat večji V sedem let starem Gradbenem podjetju Drava so prva leta predvsem gradili za znanega kupca. Ko so se pred dvema letoma lotili tudi lastnih projektov, pa so njihovi prihodki eksplodirali.
Do konca leta desetina več zaposlenih v gradbeništvu Do konca leta desetina več zaposlenih v gradbeništvu Največjo rast števila zaposlenih do konca leta napovedujejo prav delodajalci iz gradbeništva – kar 9,3-odstotno. V podjetjih se bojijo predvsem pomanjkanja inženirjev, saj se za študij gradbeništva odloča vse manj mladih.

Prek Slovenije mercedesi tudi na Japonsko

Čas branja: 1 min
19.10.2017  22:30
Prek Slovenije mercedesi tudi na Japonsko
Daimler je prek Kopra v Azijo doslej prepeljal več kot sto tisoč enot na leto, z novim poslom pa bodo količine še povečali.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Daimler dodaj
Luka Koper dodaj

Nemški avtomobilski koncern Daimler, ki je v preteklosti izvažal vozila iz evropskih tovarn prek Bremenhavna in Zeebrugga, oktobra 2015 pa je Luko Koper izbral kot svoje tretje izvozno pristanišče, bo po novem vozila iz Kopra izvažal tudi na Japonsko. Zdaj Daimler mercedese prek Luke Koper izvaža na Kitajsko, v Hongkong in Singapur.

V Kopru bodo zato odprli dodatne neposredne ladijske povezave za prevoz vozil med Koprom in Azijo. V Daimlerju so pred dvema letoma zapisali, da krajša pot čez Koper pomeni nižje stroške ter manj izpustov na kopenskem in morskem delu logistične poti.

Daimler je prek Kopra doslej prepeljal več kot sto tisoč enot na leto, z novim poslom pa bodo količine še povečali. V Luki Koper so prek avtomobilskega terminala lani pretovorili skoraj 750 tisoč vozil, v prvih devetih mesecih letos pa skoraj 600 tisoč.

Avtomobili so za Koper strateški tovor, zato bodo v prihodnjih letih vložili 43,6 milijona evrov v dodatne zmogljivosti za pretovor avtomobilov. Med drugim bodo zgradili garažno hišo s šest tisoč parkirnimi mesti, s tem bodo zmogljivosti za letni pretovor povečali za 162 tisoč vozil, pravijo v Luki Koper.

V Luki so sicer pretovor v prvih devetih mesecih povečali na 17,7 milijona ton, to je 8,7 odstotka več kot v istem obdobju lani. Pretovor zabojnikov so povečali za 11 odstotkov. Prodajni prihodki so po nerevidiranih podatkih v tem obdobju zrasli za 9,5 odstotka, na 155,09 milijona evrov. V prvem polletju so čisti dobiček povečali za 24 odstotkov, na 27,1 milijona evrov.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
TRANS-LOG
Daimler je izbral Luko Koper, več mercedesov prek Slovenije v Azijo

Mercedes - Benz je prek Kopra doslej na Kitajsko v Hongkong in Singapur prepeljal več kot sto tisoč vozil na leto, po novem jih bodo...

AVTO
Posel
Posel Daimler: leta 2025 bo električni avto stal enako kot klasični 5

Smarti bodo od leta 2020 vozili le na elektriko, za doseganje visoke dobičkovne marže pa bo moral Daimler zaradi visokih stroškov...

TRANS-LOG
Novice
Novice Tekma med Trstom in Koprom: kdo hitreje pobira kontejnerje 3

V Trstu so poskrbeli, da v Luki Koper ne bo dolgčas: pospešujejo pri pretovoru zabojnikov in pri novih povezavah z vlaki proti Srednji in...

FINANCE
Članki
Članki (novi krog pogajanj o brexitu) Bosta EU in Velika Britanija zbližali stališča?

V Bruslju se ob 17. uri začenja tretji krog britansko-evropskih pogajanj o brexitu; med težjimi je vprašanje o finančnih obveznostih V....

FINANCE
Članki
Članki Je EU je po tihem že posekala ZDA v rasti BDP? 11

V minulih letih smo se navadili brati, da ameriško gospodarstvo okreva veliko močneje od evropskega. Pa to še drži?