TOP gradbena podjetja: Gradbinci s skokom prihodkov, dobiček pa je »zabetoniran« TOP gradbena podjetja: Gradbinci s skokom prihodkov, dobiček pa je »zabetoniran« Sestavili smo lestvici največjih in najuspešnejših gradbenih podjetij v letu 2018. Največji opazno povečujejo prihodke, a je dobiček bolj klavrn. Sodeč po prvem četrtletju, bi letos lahko bil boljši, vseeno pa optimizem v panogi pojenja.
TOP gradbena podjetja: Kdo je zlato jamo našel v Belgiji TOP gradbena podjetja: Kdo je zlato jamo našel v Belgiji Velenjsko družinsko podjetje Bapa, ki daje delo 300 ljudem, je lani ustvarilo 11,5 milijona evrov prihodkov, večinoma v Belgiji. Tam cenijo podizvajalce in spoštujejo plačilno disciplino, pravi direktor Admir Hodžić.
TOP gradbena podjetja: Spoznajte gradbince iz Rogaške, ki pobirajo projekte od Kopra do Hrvaške TOP gradbena podjetja: Spoznajte gradbince iz Rogaške, ki pobirajo projekte od Kopra do Hrvaške Ivan in Rok Cajzek, GIC Gradnje: Zanima nas le gradbeništvo in z njim tesno povezane dejavnosti
TOP gradbena podjetja: Kako je ptujski gradbinec postal še enkrat večji TOP gradbena podjetja: Kako je ptujski gradbinec postal še enkrat večji V sedem let starem Gradbenem podjetju Drava so prva leta predvsem gradili za znanega kupca. Ko so se pred dvema letoma lotili tudi lastnih projektov, pa so njihovi prihodki eksplodirali.
Do konca leta desetina več zaposlenih v gradbeništvu Do konca leta desetina več zaposlenih v gradbeništvu Največjo rast števila zaposlenih do konca leta napovedujejo prav delodajalci iz gradbeništva – kar 9,3-odstotno. V podjetjih se bojijo predvsem pomanjkanja inženirjev, saj se za študij gradbeništva odloča vse manj mladih.

Nemški Lufthansi večina premoženja Air Berlina, želi še Alitalio

Čas branja: 1 min
19.10.2017  22:30
Nemški Lufthansi večina premoženja Air Berlina, želi še Alitalio
500 milijonov evrov Lufthansa ponuja za del Alitalie. Foto: Shutterstock

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Air Berlin dodaj
Lufthansa dodaj
easyJet dodaj
Alitalia dodaj

Večino premoženja druge največje nemške letalske družbe Air Berlin, ki je sredi avgusta razglasila insolventnost in zaprosila za zaščito pred upniki, bo za 1,5 milijarde evrov prevzel njen domači tekmec Lufthansa.

Lufthansa bo prevzela 81 od 144 letal Air Berlina in tri tisoč od 8.500 zaposlenih. Poleg tega pa tudi Air Berlinovo podružnico v Avstriji, družbo Niki, in nemško podružnico LGW.

Posel z Lufthanso bo Air Berlinu omogočil, da bo lahko odplačal 150-milijonsko posojilo, ki ga je družbi dala nemška vlada in ki je omogočilo, da letala Air Berlina še letijo. Za prodajo premoženja se v Air Berlinu pogajajo tudi z britanskim nizkocenovnim letalskim prevoznikom Easyjetom, ki naj bi prevzel do 30 letal družbe.

V Lufthansi imajo odprto še eno prevzemno fronto. Največja nemška letalska družba želi kupiti tudi del insolventne italijanske letalske družbe Alitalia, natančneje del njenih letalskih povezav po svetu in neposrednih letov v Evropi.

Na razpis za nakup Alitalie je prišlo sedem zavezujočih ponudb, po poročanju medijev pa nemški prevoznik zanjo ponuja 500 milijonov evrov. Poleg Lufthanse bi del italijanskega letalskega prevoznika kupil tudi britanski nizkocenovni prevoznik Easyjet. Italijanska vlada bo odločitev o prodaji letalskega prevoznika, ki zaposluje 11 tisoč ljudi in se je v zadnjem desetletju že tretjič znašel na robu propada, sprejela do konca aprila prihodnje leto.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
TOP JOB
Delavci
Delavci Zakaj ženske zaslužijo manj kot moški in kako bo ukrepal Bruselj 4

Pri evropski komisiji so predstavili akcijski načrt za odpravo plačne vrzeli med spoloma

FINANCE
Članki
Članki Ocena Bruslja: slovenski proračun vsebuje tveganja 3

V danes objavljeni oceni je Bruselj slovenskemu proračunu za 2018 pripel najslabšo od treh možnih ocen, saj meni, da v njem obstajajo...

FINANCE
Članki
Članki Bo novi šengenski sistem pameten ali samo brihten? 2

Ta teden so članice EU potrdile pravno podlago za pametne šengenske meje; sistem bo zaživel predvidoma do leta 2020, pri mejnih...

FINANCE
Članki
Članki Je EU je po tihem že posekala ZDA v rasti BDP? 11

V minulih letih smo se navadili brati, da ameriško gospodarstvo okreva veliko močneje od evropskega. Pa to še drži?

FINANCE
Članki
Članki (novi krog pogajanj o brexitu) Bosta EU in Velika Britanija zbližali stališča?

V Bruslju se ob 17. uri začenja tretji krog britansko-evropskih pogajanj o brexitu; med težjimi je vprašanje o finančnih obveznostih V....