Zakaj so nadomestki mesa vroča roba, na katero stavita tudi Bill Gates in Serena Williams Zakaj so nadomestki mesa vroča roba, na katero stavita tudi Bill Gates in Serena Williams Nekateri nadomestke mesa izdelujejo iz rastlinskih beljakovin, drugi iz zarodnih celic živali. Zanje pa so se ogreli tako vlagatelji in startupi kot velikani mesne industrije, zvezdniki, trgovci in verige hitre prehrane.
Kdo je avstrijski milijarder, ki prevzema igralne salone po Sloveniji Kdo je avstrijski milijarder, ki prevzema igralne salone po Sloveniji Starši so želeli, da bi Johann Graf prevzel družinsko mesnico, a je imel drugačne načrte. Za mesarskim pultom je zdržal le tri leta, potem pa se je odpravil v igralništvo. Leta 1980 je ustanovil podjetje Novomatic, ki ima v Sloveniji že osem igralnih salonov.
Primerjava ponudbe pretočnih video vsebin: Netflix, HBO Go, Amazon ali Voyo? Primerjava ponudbe pretočnih video vsebin: Netflix, HBO Go, Amazon ali Voyo? Kaj je na voljo, če klasična televizija ni več dovolj.
Kdo je podjetnik, ki želi kupiti tri hotele na Pohorju Kdo je podjetnik, ki želi kupiti tri hotele na Pohorju Organizator športnega turizma Miran Ferk, od septembra tudi najemnik hotelov Arena, Bolfenk in Videc, je poskrbel za okoli 10 tisoč prenočitev športnikov v pohorskih hotelih, čeprav glavna sezona za športne priprave traja zgolj dva meseca.
Adria Airways propada? Kaj se dogaja in temelji superhikovske ekonomije Adria Airways propada? Kaj se dogaja in temelji superhikovske ekonomije Podržavljenje Adrie bi pomenilo odtok denarja revnih k bogatim

V finalu se bosta pomerila Borut Pahor in Marjan Šarec

Čas branja: 1 min
26.10.2017  22:30
V finalu se bosta pomerila Borut Pahor in Marjan Šarec
Drugouvrščeni Marjan Šarec (levo) je z volilnim izidom zadovoljen, Borut Pahor, ki je prepričan o svoji zmagi, kampanje v drugem krogu ne bo spreminjal.

Obveščaj me o novih člankih:  

Drugo novembrsko nedeljo se bosta v drugem krogu predsedniških volitev pomerila sedanji predsednik države Borut Pahor in župan Kamnika Marjan Šarec. V prvem krogu je uspeh sicer slavil Pahor, ki je na prejšnjih volitvah v drugem krogu premagal Danila Türka, a mu je do zmage, za katero bi potreboval vsaj 50 odstotkov glasov, vseeno nekaj zmanjkalo.

Po 99,7 odstotka preštetih glasov (brez tistih, ki so prispele po pošti) je Borut Pahor prejel 47,07 odstotka glasov, Marjan Šarec pa 24,96 odstotka. Na tretjem mestu je bila kandidatka Slovenske demokratske stranke Romana Tomc, ki je prejela nekaj manj kot 14 odstotkov glasov. Četrta je bila kandidatka Nove Slovenije Ljudmila Novak, z nekaj več kot sedmimi odstotki, kandidatka vladajoče SMC Maja Makovec Brenčič pa jih je prejela le nekaj manj kot dva odstotka oziroma okoli 12 tisoč.

Drugouvrščeni Marjan Šarec je bil z volilnim izidom zadovoljen, v izjavi za STA pa je napovedal nadaljevanje »v smeri navzgor«. Kot je dodal, se je v kampanji izpostavil in povedal svoja stališča, da ni »sedel doma in kritiziral«.

»Sem maratonec, treba je takoj pogumno naprej, da pridobimo volivce,« je v izjavi za STA dejal predsednik Borut Pahor. Povedal je, da so bili od začetka pripravljeni na drugi krog volitev in da verjame v zmago v drugem krogu: »Menim, da bom zmagal na teh volitvah, vendar se bo treba truditi, tako kot je običajno v življenju, vse do konca.«

Medtem ko je leta 2012 v prvem krogu glasovalo nekaj več kot 48 odstotkov volilnih upravičencev, je bila tokrat volilna udeležba le nekaj več kot 43-odstotna, kar pomeni, da je svoj glas oddalo le okoli 745 tisoč ljudi. Vseh volilnih upravičencev je sicer 1.713.762. Volilna udeležba je bila najvišja v volilni enoti Kranj, krepko najnižja pa v Mariboru. Borut Pahor je uspeh slavil v vseh okrajih, razen treh. Marjan Šarec je prejel večino glasov v okrajih Kamnik, Domžale I in Domžale II.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Kako bi vam Pahor in Šarec zagotovila višje plače 1

Bi Mercator kupila nazaj? Bi v zdravstvu odpravila koncesije? Bi dvignila slovenske plače in nas razbremenila davkov? Kdo od v...

FINANCE
Pahor ostaja predsednik države, Šarec pa gre morda na parlamentarne volitve 133

Preštetih glasovnic je 98,43 odstotka, Pahor ima 53,02 odstotka glasov, Šarec pa 46,98

FINANCE
Šarec vs. Pahor: kdo bo koga v drugem krogu 197

Drugi krog je predviden za 12. november

TRANS-LOG
Novice
Novice Junckerjev sklad. Pozor, prihaja EFSI 2.0. Kaj morate vedeti? 1

Kako donosen bo moral biti projekt in kakšne pogoje bo moral izpolnjevati, če bo želel v prihodnje prejeti podporo Junckerjevega sklada;...