Zakaj so nadomestki mesa vroča roba, na katero stavita tudi Bill Gates in Serena Williams Zakaj so nadomestki mesa vroča roba, na katero stavita tudi Bill Gates in Serena Williams Nekateri nadomestke mesa izdelujejo iz rastlinskih beljakovin, drugi iz zarodnih celic živali. Zanje pa so se ogreli tako vlagatelji in startupi kot velikani mesne industrije, zvezdniki, trgovci in verige hitre prehrane.
Kdo je avstrijski milijarder, ki prevzema igralne salone po Sloveniji Kdo je avstrijski milijarder, ki prevzema igralne salone po Sloveniji Starši so želeli, da bi Johann Graf prevzel družinsko mesnico, a je imel drugačne načrte. Za mesarskim pultom je zdržal le tri leta, potem pa se je odpravil v igralništvo. Leta 1980 je ustanovil podjetje Novomatic, ki ima v Sloveniji že osem igralnih salonov.
Primerjava ponudbe pretočnih video vsebin: Netflix, HBO Go, Amazon ali Voyo? Primerjava ponudbe pretočnih video vsebin: Netflix, HBO Go, Amazon ali Voyo? Kaj je na voljo, če klasična televizija ni več dovolj.
Kdo je podjetnik, ki želi kupiti tri hotele na Pohorju Kdo je podjetnik, ki želi kupiti tri hotele na Pohorju Organizator športnega turizma Miran Ferk, od septembra tudi najemnik hotelov Arena, Bolfenk in Videc, je poskrbel za okoli 10 tisoč prenočitev športnikov v pohorskih hotelih, čeprav glavna sezona za športne priprave traja zgolj dva meseca.
Adria Airways propada? Kaj se dogaja in temelji superhikovske ekonomije Adria Airways propada? Kaj se dogaja in temelji superhikovske ekonomije Podržavljenje Adrie bi pomenilo odtok denarja revnih k bogatim

Stranka milijarderja Babiša prepričljivo do zmage na Češkem

Čas branja: 1 min
26.10.2017  22:30
Stranka milijarderja Babiša prepričljivo do zmage na Češkem
Verjetni novi češki premier Andrej Babiš, ki se ga je že prijel vzdevek češki Trump, je Čehom med drugim obljubil izkoreninjenje korupcije ter odločnejše ukrepanje proti beguncem in še posebej begunski politiki EU.

Obveščaj me o novih člankih:  

Na parlamentarnih volitvah na Češkem je s skoraj 30 odstotki podpore zmagala stranka ANO 63-letnega populista in milijarderja Andreja Babiša, ki so ga maja kot finančnega ministra razrešili zaradi očitkov o korupciji in konflikta interesov.

Njegova podjetja so se namreč v času, ko je bil finančni minister, prijavljala na javne razpise in se potegovala za evropska sredstva. Babiš, ki se ga je že prijel vzdevek češki Trump, je v svoji volilni kampanji Čehom obljubil prav izkoreninjenje korupcije, pa tudi odločnejše ukrepanje proti beguncem in še posebej begunski politiki EU.

Socialdemokrati (ČSSD) sedanjega češkega premiera Bohuslava Sobotke so tokrat doživeli boleč poraz. Volivci so jim zaupali le nekaj več kot sedem odstotkov glasov, stranka pa je tako pristala šele na šestem mestu. Na prejšnjih volitvah leta 2013 je ČSSD dobila 20,5 odstotka glasov.

Socialdemokrate je prehitela tudi do islama in beguncev odkrito sovražna stranka Svoboda in neposredna demokracija (SPD) v Tokiu rojenega podjetnika Tomia Okamure, ki so ji volivci namenili nekaj manj kot 11 odstotkov glasov.

Visoka uvrstitev SPD in zmaga populistične ANO potrjuje vzpon desničarstva v Evropi. Na septembrskih parlamentarnih volitvah v Nemčiji se je na visoko tretje mesto uvrstila skrajno desničarska Alternativa za Nemčijo (AfD), ki je dobila 12,6 odstotka glasov in ima v novem sklicu bundestaga več kot 90 poslancev. Še večji uspeh se nasmiha avstrijski desni svobodnjaški stranki FPÖ. Zmagovalec avstrijskih parlamentarnih volitev, 31-letni predsednik desnosredinske ljudske stranke ÖVP in zdajšnji avstrijski zunanji minister Sebastian Kurz, bo namreč s svobodnjaki sestavil vlado.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki (novi krog pogajanj o brexitu) Bosta EU in Velika Britanija zbližali stališča?

V Bruslju se ob 17. uri začenja tretji krog britansko-evropskih pogajanj o brexitu; med težjimi je vprašanje o finančnih obveznostih V....

FINANCE
Članki
Članki Je EU je po tihem že posekala ZDA v rasti BDP? 11

V minulih letih smo se navadili brati, da ameriško gospodarstvo okreva veliko močneje od evropskega. Pa to še drži?

FINANCE
Članki
Članki Avstrija se je z leve nagnila na desno, zmaga Kurzu 2

Ker so bile predčasne volitve izvedene zaradi razpada koalicije med desnosredinsko ljudsko stranko ÖVP ter levosredinsko...

FINANCE
Kaj britanski predlog o dveletnem prehodnem obdobju po brexitu prinaša Slovencem

Lahko predlog britanske premierke o uvedbi dveletnega prehodnega obdobja po brexitu pretrga zastoj v britansko-evropskih pogajanjih? O tem,...