Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Stranka milijarderja Babiša prepričljivo do zmage na Češkem

Čas branja: 1 min
26.10.2017  22:30
Stranka milijarderja Babiša prepričljivo do zmage na Češkem
Verjetni novi češki premier Andrej Babiš, ki se ga je že prijel vzdevek češki Trump, je Čehom med drugim obljubil izkoreninjenje korupcije ter odločnejše ukrepanje proti beguncem in še posebej begunski politiki EU.

Obveščaj me o novih člankih:  

Na parlamentarnih volitvah na Češkem je s skoraj 30 odstotki podpore zmagala stranka ANO 63-letnega populista in milijarderja Andreja Babiša, ki so ga maja kot finančnega ministra razrešili zaradi očitkov o korupciji in konflikta interesov.

Njegova podjetja so se namreč v času, ko je bil finančni minister, prijavljala na javne razpise in se potegovala za evropska sredstva. Babiš, ki se ga je že prijel vzdevek češki Trump, je v svoji volilni kampanji Čehom obljubil prav izkoreninjenje korupcije, pa tudi odločnejše ukrepanje proti beguncem in še posebej begunski politiki EU.

Socialdemokrati (ČSSD) sedanjega češkega premiera Bohuslava Sobotke so tokrat doživeli boleč poraz. Volivci so jim zaupali le nekaj več kot sedem odstotkov glasov, stranka pa je tako pristala šele na šestem mestu. Na prejšnjih volitvah leta 2013 je ČSSD dobila 20,5 odstotka glasov.

Socialdemokrate je prehitela tudi do islama in beguncev odkrito sovražna stranka Svoboda in neposredna demokracija (SPD) v Tokiu rojenega podjetnika Tomia Okamure, ki so ji volivci namenili nekaj manj kot 11 odstotkov glasov.

Visoka uvrstitev SPD in zmaga populistične ANO potrjuje vzpon desničarstva v Evropi. Na septembrskih parlamentarnih volitvah v Nemčiji se je na visoko tretje mesto uvrstila skrajno desničarska Alternativa za Nemčijo (AfD), ki je dobila 12,6 odstotka glasov in ima v novem sklicu bundestaga več kot 90 poslancev. Še večji uspeh se nasmiha avstrijski desni svobodnjaški stranki FPÖ. Zmagovalec avstrijskih parlamentarnih volitev, 31-letni predsednik desnosredinske ljudske stranke ÖVP in zdajšnji avstrijski zunanji minister Sebastian Kurz, bo namreč s svobodnjaki sestavil vlado.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.