Zakaj so nadomestki mesa vroča roba, na katero stavita tudi Bill Gates in Serena Williams Zakaj so nadomestki mesa vroča roba, na katero stavita tudi Bill Gates in Serena Williams Nekateri nadomestke mesa izdelujejo iz rastlinskih beljakovin, drugi iz zarodnih celic živali. Zanje pa so se ogreli tako vlagatelji in startupi kot velikani mesne industrije, zvezdniki, trgovci in verige hitre prehrane.
Kdo je avstrijski milijarder, ki prevzema igralne salone po Sloveniji Kdo je avstrijski milijarder, ki prevzema igralne salone po Sloveniji Starši so želeli, da bi Johann Graf prevzel družinsko mesnico, a je imel drugačne načrte. Za mesarskim pultom je zdržal le tri leta, potem pa se je odpravil v igralništvo. Leta 1980 je ustanovil podjetje Novomatic, ki ima v Sloveniji že osem igralnih salonov.
Primerjava ponudbe pretočnih video vsebin: Netflix, HBO Go, Amazon ali Voyo? Primerjava ponudbe pretočnih video vsebin: Netflix, HBO Go, Amazon ali Voyo? Kaj je na voljo, če klasična televizija ni več dovolj.
Kdo je podjetnik, ki želi kupiti tri hotele na Pohorju Kdo je podjetnik, ki želi kupiti tri hotele na Pohorju Organizator športnega turizma Miran Ferk, od septembra tudi najemnik hotelov Arena, Bolfenk in Videc, je poskrbel za okoli 10 tisoč prenočitev športnikov v pohorskih hotelih, čeprav glavna sezona za športne priprave traja zgolj dva meseca.
Adria Airways propada? Kaj se dogaja in temelji superhikovske ekonomije Adria Airways propada? Kaj se dogaja in temelji superhikovske ekonomije Podržavljenje Adrie bi pomenilo odtok denarja revnih k bogatim

Pipistrel prvi na svetu razvil polnilnico za električna letala

Čas branja: 1 min
26.10.2017  22:30
Pipistrel prvi na svetu razvil polnilnico za električna letala
V Pipistrelu so prvo polnilnico za električna letala, ki so jo razvili skupaj s študenti ljubljanskih fakultet za strojništvo, računalništvo in informatiko ter akademije za likovno umetnost in oblikovanje, zagnali konec avgusta.

Obveščaj me o novih člankih:  

Ajdovski proizvajalec ultra lahkih letal Pipistrel je v sodelovanju s študenti treh fakultet Univerze v Ljubljani razvil prvo stacionarno polnilno postajo za električna letala na svetu.

»Pri pregledu trga smo ugotovili, da stacionarne polnilnice za električna letala še ne obstajajo. Zaradi specifičnih zahtev pa rešitve, dostopne za električne avtomobile, niso optimalne za električna letala,« je pojasnila Vanja Čok, koordinatorka projekta in pedagoška mentorica s fakultete za strojništvo.

Pri električni polnilnici bodo Pipistrelovi razvojniki opravili še nekaj izboljšav, sledilo bo testiranje na Slovenskem inštitutu za kakovost in meroslovje SIQ. Po pridobitvi certifikata evropske skladnosti (CE), ki dokazuje, da proizvod izpolnjuje evropske zahteve za varnost, zdravje in varovanje okolja, bo stekla serijska proizvodnja.

»Električna polnilnica se trenutno uporablja za polnjenje vseh električnih letal iz serijske proizvodnje podjetja Pipistrel. Je polno opremljena in služi tudi kot demonstrator polnilnic za njihovo poznejšo serijsko proizvodnjo,« je pojasnil Aljaž Pelicon, inženir iz podjetja Pipistrel in delovni mentor pri projektu. Stacionarne električne polnilnice v primerjavi s polnilniki na krovu prinašajo številne prednosti. Ker niso omejene s predpisi o največji dovoljeni masi, je mogoče izdelati tudi večje polnilnice z visoko močjo. Zadnje v prvi vrsti omogoča hitrejše polnjenje in boljši izkoristek energije.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
IZVOZNIKI
Novice
Novice Pipistrel razvil prvo polnilnico za električna letala na svetu 1

Ajdovsko podjetje je v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani razvilo prvo električno letalsko polnilno postajo

IZVOZNIKI
Novice
Novice Pipistrel dobil nov posel v Indiji ter širi proizvodnjo v Vipavo

Pipistrel, ki ga vodi njegov ustanovitelj Ivo Boscarol, je kupil 4.500 kvadratnih metrov velike prostore v Vipavi

IZVOZNIKI
Novice
Novice Ivo Boscarol bo na Kitajskem zidal tovarno letal; kitajski partner manjšinski lastnik

Pipistrelovo kitajsko podjetje podpisalo sporazum z vlado kitajskega mesta Jurong

IZVOZNIKI
Novice
Novice Pipistrel nove inženirje išče prek hekatona 2

Pipistrel in njegovi partnerji bodo od EU dobili sedem milijonov evrov za razvoj do okolja prijaznih pogonov za letala

IZVOZNIKI
Novice
Novice (v sedmih grafih) Avstrijske volitve dan potem

Kje je evro, kje avstrijski borzni indeks ATX in kako dolgo utegne trajati oblikovanje avstrijske koalicije