Zakaj so nadomestki mesa vroča roba, na katero stavita tudi Bill Gates in Serena Williams Zakaj so nadomestki mesa vroča roba, na katero stavita tudi Bill Gates in Serena Williams Nekateri nadomestke mesa izdelujejo iz rastlinskih beljakovin, drugi iz zarodnih celic živali. Zanje pa so se ogreli tako vlagatelji in startupi kot velikani mesne industrije, zvezdniki, trgovci in verige hitre prehrane.
Kdo je avstrijski milijarder, ki prevzema igralne salone po Sloveniji Kdo je avstrijski milijarder, ki prevzema igralne salone po Sloveniji Starši so želeli, da bi Johann Graf prevzel družinsko mesnico, a je imel drugačne načrte. Za mesarskim pultom je zdržal le tri leta, potem pa se je odpravil v igralništvo. Leta 1980 je ustanovil podjetje Novomatic, ki ima v Sloveniji že osem igralnih salonov.
Primerjava ponudbe pretočnih video vsebin: Netflix, HBO Go, Amazon ali Voyo? Primerjava ponudbe pretočnih video vsebin: Netflix, HBO Go, Amazon ali Voyo? Kaj je na voljo, če klasična televizija ni več dovolj.
Kdo je podjetnik, ki želi kupiti tri hotele na Pohorju Kdo je podjetnik, ki želi kupiti tri hotele na Pohorju Organizator športnega turizma Miran Ferk, od septembra tudi najemnik hotelov Arena, Bolfenk in Videc, je poskrbel za okoli 10 tisoč prenočitev športnikov v pohorskih hotelih, čeprav glavna sezona za športne priprave traja zgolj dva meseca.
Adria Airways propada? Kaj se dogaja in temelji superhikovske ekonomije Adria Airways propada? Kaj se dogaja in temelji superhikovske ekonomije Podržavljenje Adrie bi pomenilo odtok denarja revnih k bogatim

Luksuzni Skiper Resort v roke poslovneža Miodraga Kostića

Čas branja: 1 min
26.10.2017  22:30
Luksuzni Skiper Resort v roke poslovneža Miodraga Kostića
V luksuzni hotelski kompleks Skiper Resort v Savudriji sodita tudi petzvezdični hotel Kempinski Adriatic in eno redkih igrišč za golf z 18 luknjami na Hrvaškem.

Obveščaj me o novih člankih:  
Skiper dodaj
Kempinski Adriatic dodaj
MK Group dodaj
Miodrag Kostić dodaj
Vegrad dodaj

Hotelski kompleks Skiper Resort v Savudriji, katerega del sta tudi petzvezdični hotel Kempinski Adriatic in eno redkih igrišč za golf z 18 luknjami na Hrvaškem, je postal del družbe Istrian Hotels, ki je ena od družb srbske MK Grupe poslovneža Miodraga Kostića. Spomnimo, večinski, 75-odstotni, lastnik Skiperja je bil nekoč propadli Vegrad Hilde Tovšak, projekt pa je bil na začetku vreden več kot 200 milijonov evrov. Vegrad je bil tudi glavni izvajalec del pri projektu.

Skiper Resort sta z mednarodnim razpisom prodajali avstrijska slaba banka Heta in Heta Beteiligungen, Kostićev Istrian Hotels pa je zanj dal najvišjo ponudbo. Kolikšno, v družbi niso želeli izdati.

S prevzemom Skiper Resorta je MK Grupa, ki ima v lasti tudi portoroški hotel Kempinski Palace, šest štiri- oziroma petzvezdičnih hotelov v Beogradu in na Kopaoniku, v začetku prihodnjega leta pa namerava odpreti tudi prvi hotel Sheraton v Srbiji, še korak bliže svojemu načrtu oblikovanja močne regionalne hotelske družbe.

Skupina, ki ima v lasti tudi skoraj tretjino Aerodroma Portorož in prek svoje AIK Banke dobro petino Gorenjske banke, se poteguje še za 55-odstotni delež banke, ponudbo pa namerava oddati tudi za nakup Marine Portorož, ki sodi v imperij DZS Bojana Petana. Holding MK Group Miodraga Kostića ima v lasti približno 35 družb in zaposluje okoli šest tisoč ljudi. Kostić je na Balkanu po Forbesovi lestvici drugi najbogatejši, znan predvsem kot »kralj sladkorja«. Do lani je namreč imel v lasti tovarne za proizvodnjo sladkorja, ki jih je prodal avstrijski Agrani. Zdaj naj bi se usmeril predvsem na dve področji: bančništvo in turizem.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Miodrag Kostić spet v šopingu. Česa vse bi se še lotil?

Kostićev je po novem tudi savudrijski Skiper

AGROBIZ
Članki
Članki Ali EU lahko prepove döner kebab in giros? 4

Takšna vprašanja se pojavljajo, ker bo evropski parlament ta teden odločal, ali naj blokira predlog komisije, da bi dovolili uporabo...

TRANS-LOG
Novice
Novice Junckerjev sklad. Pozor, prihaja EFSI 2.0. Kaj morate vedeti? 1

Kako donosen bo moral biti projekt in kakšne pogoje bo moral izpolnjevati, če bo želel v prihodnje prejeti podporo Junckerjevega sklada;...

FINANCE
Članki
Članki (brexit) Sta EU in V. Britanija dosegli okvirni dogovor o finančnih obveznostih?

Pogajalci Evropske unije in Velike Britanije so po poročanju britanskega tiska dosegli okvirni sporazum o višini ločitvenega računa, ki...