Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Tudi zaradi rešitev, ki temeljijo na prosto dostopnih podatkih, se vinogradniki lažje odločijo, kdaj škropiti, kupci rabljenih vozil hitreje prepoznajo goljufe, Rimljani imajo boljši pregled nad kakovostjo šol, Evropejci pa manj čakamo v gneči na cestah. Trg odprtih podatkov v EU je vreden 184 milijard evrov in bo po napovedih hitro rasel.
Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Dober primer uporabe prosto dostopnih podatkov je portal Avtolog.si, prek katerega je mogoče preveriti podatke o rabljenem vozilu, če ga kupujete, recimo kilometrih in prejšnjih lastništvih.
(intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej (intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej Predsednik uprave Domela o pol manjših naročilih avtomobilske industrije, o tem, kako pri glavnih naložbah ne popuščajo, o zanimivem novem ameriškem poslu in pomoči države, od katere bodo odvisni odpuščanja in poslovni izid.
Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Dokler se ne razjasni splošno okrevanje povpraševanja, je varneje razmišljati o delnicah v drugih panogah.
(intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov (intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov Ilustratorka in oblikovalka Alja Horvat svoje slike in vzorce uspešno prodaja tako velikim modnim znamkam kot spletnim kupcem po vsem svetu. Poslovna revija Forbes jo je letos uvrstila med 30 pomembnih evropskih umetnikov, mlajših od 30 let. 

Luksuzni Skiper Resort v roke poslovneža Miodraga Kostića

Čas branja: 1 min
26.10.2017  22:30
Luksuzni Skiper Resort v roke poslovneža Miodraga Kostića
V luksuzni hotelski kompleks Skiper Resort v Savudriji sodita tudi petzvezdični hotel Kempinski Adriatic in eno redkih igrišč za golf z 18 luknjami na Hrvaškem.

Obveščaj me o novih člankih:  
Skiper dodaj
Kempinski Adriatic dodaj
MK Group dodaj
Miodrag Kostić dodaj
Vegrad dodaj

Hotelski kompleks Skiper Resort v Savudriji, katerega del sta tudi petzvezdični hotel Kempinski Adriatic in eno redkih igrišč za golf z 18 luknjami na Hrvaškem, je postal del družbe Istrian Hotels, ki je ena od družb srbske MK Grupe poslovneža Miodraga Kostića. Spomnimo, večinski, 75-odstotni, lastnik Skiperja je bil nekoč propadli Vegrad Hilde Tovšak, projekt pa je bil na začetku vreden več kot 200 milijonov evrov. Vegrad je bil tudi glavni izvajalec del pri projektu.

Skiper Resort sta z mednarodnim razpisom prodajali avstrijska slaba banka Heta in Heta Beteiligungen, Kostićev Istrian Hotels pa je zanj dal najvišjo ponudbo. Kolikšno, v družbi niso želeli izdati.

S prevzemom Skiper Resorta je MK Grupa, ki ima v lasti tudi portoroški hotel Kempinski Palace, šest štiri- oziroma petzvezdičnih hotelov v Beogradu in na Kopaoniku, v začetku prihodnjega leta pa namerava odpreti tudi prvi hotel Sheraton v Srbiji, še korak bliže svojemu načrtu oblikovanja močne regionalne hotelske družbe.

Skupina, ki ima v lasti tudi skoraj tretjino Aerodroma Portorož in prek svoje AIK Banke dobro petino Gorenjske banke, se poteguje še za 55-odstotni delež banke, ponudbo pa namerava oddati tudi za nakup Marine Portorož, ki sodi v imperij DZS Bojana Petana. Holding MK Group Miodraga Kostića ima v lasti približno 35 družb in zaposluje okoli šest tisoč ljudi. Kostić je na Balkanu po Forbesovi lestvici drugi najbogatejši, znan predvsem kot »kralj sladkorja«. Do lani je namreč imel v lasti tovarne za proizvodnjo sladkorja, ki jih je prodal avstrijski Agrani. Zdaj naj bi se usmeril predvsem na dve področji: bančništvo in turizem.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 1

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.

MANAGER
Manager
Manager Spoznajte inštruktorja matematike, ki je postal milijarder 3

Kako se je indijski matematik Bidžu Ravendran s startupom za spletno izobraževanje letos uvrstil med najbogatejše ljudi na svetu.

MANAGER
Manager
Manager Menedžerske veteranke in veterani o lekcijah iz krize ob razpadu Jugoslavije 2

Vse krize so različno grde: kako so podjetja preživela izgubo trgov in več zaporednih let krčenja BDP in kateri nauki te krize so še...

MANAGER
Manager
Manager Kako se na sezono pripravljajo turistične kmetije – dva primera

Že prihodnji teden bi vrata lahko odprli tudi manjši ponudniki prenočitev. To je dobra novica za turistične kmetije. Pogledali smo,...