Zakaj so nadomestki mesa vroča roba, na katero stavita tudi Bill Gates in Serena Williams Zakaj so nadomestki mesa vroča roba, na katero stavita tudi Bill Gates in Serena Williams Nekateri nadomestke mesa izdelujejo iz rastlinskih beljakovin, drugi iz zarodnih celic živali. Zanje pa so se ogreli tako vlagatelji in startupi kot velikani mesne industrije, zvezdniki, trgovci in verige hitre prehrane.
Kdo je avstrijski milijarder, ki prevzema igralne salone po Sloveniji Kdo je avstrijski milijarder, ki prevzema igralne salone po Sloveniji Starši so želeli, da bi Johann Graf prevzel družinsko mesnico, a je imel drugačne načrte. Za mesarskim pultom je zdržal le tri leta, potem pa se je odpravil v igralništvo. Leta 1980 je ustanovil podjetje Novomatic, ki ima v Sloveniji že osem igralnih salonov.
Primerjava ponudbe pretočnih video vsebin: Netflix, HBO Go, Amazon ali Voyo? Primerjava ponudbe pretočnih video vsebin: Netflix, HBO Go, Amazon ali Voyo? Kaj je na voljo, če klasična televizija ni več dovolj.
Kdo je podjetnik, ki želi kupiti tri hotele na Pohorju Kdo je podjetnik, ki želi kupiti tri hotele na Pohorju Organizator športnega turizma Miran Ferk, od septembra tudi najemnik hotelov Arena, Bolfenk in Videc, je poskrbel za okoli 10 tisoč prenočitev športnikov v pohorskih hotelih, čeprav glavna sezona za športne priprave traja zgolj dva meseca.
Adria Airways propada? Kaj se dogaja in temelji superhikovske ekonomije Adria Airways propada? Kaj se dogaja in temelji superhikovske ekonomije Podržavljenje Adrie bi pomenilo odtok denarja revnih k bogatim

Tesla bo v kitajskem Šanghaju zgradil tovarno avtomobilov

Čas branja: 1 min
26.10.2017  22:30
Tesla bo v kitajskem Šanghaju zgradil tovarno avtomobilov
Tesla Elona Muska bo prvi tuji proizvajalec avtomobilov, ki bo na Kitajskem tovarno postavil samostojno, brez sicer obvezne 50-odstotne lastniške soudeležbe kitajskega partnerja.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Elon Musk dodaj

Ameriški proizvajalec električnih avtomobilov Tesla se z oblastmi v kitajskem Šanghaju dogovarja, da bo v tamkajšnji bližnji prostotrgovinski coni postavil tovarno za proizvodnjo električnih vozil. Pogovori naj bi bili končani do konca leta.

Družba Elona Muska bo prvi tuji avtomobilski proizvajalec, ki bo na Kitajskem tovarno postavil samostojno, brez sicer obvezne 50-odstotne lastniške soudeležbe kitajskega partnerja. Kakšne kompromise je moral Musk skleniti v zameno za samostojnost, za zdaj ni znano. Poznavalci ob tem ugibajo, ali je med temi morda tudi partnerstvo pri postavitvi tovarne baterij na Kitajskem. Te Tesla zdaj izdeluje v svoji megatovarni v Nevadi.

Kako veliko tovarno namerava ameriška družba zgraditi na Kitajskem, ki je s 30 milijoni prodanih osebnih vozil na leto največji avtomobilski trg na svetu, in koliko bo vredna naložba, tuji mediji ne poročajo. Znano ni niti, kako bo družba, ki vse od svojih začetkov pred 14 leti posluje z izgubo, zagotovila vire financiranja.

Tesla bo sicer moral za avtomobile, čeprav bodo ti izdelani na Kitajskem, plačevati 25-odstotno carino. Tolikšno carino sicer plačujejo vsi proizvajalci, ki na Kitajskem prodajajo izdelke, proizvedene v prostotrgovinskih conah.

Ker Tesla za svoja luksuzna modela X in S na Kitajskem že zdaj plačuje carino, spremembe ne bo. Prihranke bodo družbi prinesli nižji transportni stroški, cenejši lokalni dobavitelji ter občutno cenejša delovna sila kot v domači Kaliforniji. Poleg tega bo lahko Tesla na Kitajskem proizvedene avtomobile ceneje kot zdaj iz ZDA izvažal na Japonsko, v Južno Korejo in druge dele Azije.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Češki predsednik Zeman bi raje izgubil sredstva EU kot sprejel begunce 6

Iz višegrajskih članic so se burno odzvali na odločitev Sodišča EU, da zavrne njihovo tožbo proti evropskim begunskim kvotam; zdaj se...

FINANCE
Evropska komisija krepko izboljšala napoved o rasti za Slovenijo 5

Pri evropski komisiji pričakujejo, da se bo slovenski BDP letos okrepil za 4,7 odstotka, v letu 2018 pa za 4odstotke

FINANCE
Članki
Članki Pet prioritet EU: Da, Juncker napoveduje strožjo presojo kitajskih naložb 1

V današnjem govoru o stanju v Uniji je šef evropske komisije Jean-Claude Juncker predstavil vizijo prihodnosti EU, v njej pa - kot smo...

FINANCE
Članki
Članki Kaj predlaga Juncker v svojem, šestem scenariju za prihodnost EU 3

Ta je utemeljen na treh vrednotah - svobodi, enakosti in vladavini prava, v njem pa je Juncker nanizal vrsto reformnih predlogov, med...

FINANCE
Članki
Članki Junckerjev sklad kot učna ura, kako bomo črpali denar EU po letu 2020

Pogovor s podpredsednikom EIB o težavah, ki jih imajo nove članice EU pri izkoriščanju zmogljivosti sklada EFSI

FINANCE
Članki
Članki Ko začnejo Kitajci poudarjati kakovost – cene surovin upadajo

Strah pred presežno ponudbo zaradi preobrata v kitajskem dojemanju, da ni pomembna samo hitrost, ampak tudi kakovost gospodarske rasti,...

FINANCE
Članki
Članki Funt je teden začel z izrazitim zdrsom 1

V primerjavi z začetkom leta 2016 je funt glede na evro zdaj vreden že okoli 17 odstotkov manj; to pa pomeni, da je z evri na Otoku zdaj...

FINANCE
Članki
Članki Je EU je po tihem že posekala ZDA v rasti BDP? 11

V minulih letih smo se navadili brati, da ameriško gospodarstvo okreva veliko močneje od evropskega. Pa to še drži?