Moderni vlaki na makadamu: naročili smo švicarske vlake. Kdaj se bomo vozili kot Švicarji? Moderni vlaki na makadamu: naročili smo švicarske vlake. Kdaj se bomo vozili kot Švicarji? Slovenske železnice so pri švicarskem proizvajalcu Stadler naročile za 320 milijonov evrov modernih potniških vlakov, ki pa bodo vozili tako rekoč po makadamu. Če hočemo spodobne proge, bomo morali vanje dolgoročno vložiti še približno pet milijard evrov, zgolj za drugi tir gorenjske proge potrebujemo 1,5 milijarde.
Gorenjski podjetnik, ki z Damianom Merlakom snuje gigantsko baterijo Gorenjski podjetnik, ki z Damianom Merlakom snuje gigantsko baterijo Kako se je Roman Bernard iz enega slovenskih pionirjev omrežij za kabelsko televizijo prelevil najprej v pionirja helikopterskih pregledov elektroenergetskih omrežij, zdaj pa sodeluje pri postavljanju največjega hranilnika električne energije v regiji.
Čip z intuicijo, podobno človeški, obljublja nov val umetne inteligence Čip z intuicijo, podobno človeški, obljublja nov val umetne inteligence Britanski startup Graphcore razvija povsem nove vrste čipov, ki bodo namesto z obdelavo ogromnih količin podrobnih podatkov, ki zahteva veliko energije, zmožni priti do rezultatov s poenostavljanjem, podobno kot človeški možgani. V vrsti zanje med drugimi stojijo snovalci avtonomnih avtomobilov in glasovnih pomočnikov.
(intervju) Upam, da bomo zaradi robotov lahko skrajšali delovnik (intervju) Upam, da bomo zaradi robotov lahko skrajšali delovnik Dela za ljudi bo sicer tudi v dobi robotizacije in pametnih tovarn dovolj, za strokovnjake morda še več kot zdaj, meni profesor na strojni fakulteti Niko Herakovič.

Facebook in Google na lovu za modelom sobivanja z medijskimi založniki

Čas branja: 1 min
26.10.2017  22:30
Facebook in Google na lovu za modelom sobivanja z medijskimi založniki
10 medijskih založnikov iz ZDA in Evrope se prek Facebookove nove storitve v okviru aplikacije Instant Article odpravlja na lov za novimi naročniki. Foto: Instant Article Facebook

Obveščaj me o novih člankih:  
Boston Globe dodaj
Washington Post dodaj
Bild dodaj
Spiegel dodaj
La Repubblica dodaj

Ameriško družabno spletno omrežje Facebook z desetimi medijskimi založniki iz ZDA in Evrope preizkuša novo storitev v okviru aplikacije Instant Article. Ta uporabnikom, ki imajo na svojih napravah naložen operacijski sistem Android, po novem omogoča brezplačni dostop do desetih zaklenjenih člankov na mesec, medijskim založnikom, ki so se pridružili poskusu, pa sklenitev naročniškega razmerja z bralci.

Poleg ameriških založnikov Boston Globe, Hearst, Tronc in Washington Post so se Facebookovi pobudi, s katero si ta želi po eni strani povrniti zaupanje uporabnikov, ki so ga omajale številne lažne novice v lanski predvolilni kampanji za predsednika ZDA, po drugi strani pa izboljšati sobivanje z založniki novic, ki od delitve svojih vsebin med dvema milijardama aktivnih uporabnikov Facebooka na mesec najpogosteje ne dobijo ničesar, pridružili tudi nemška Bild in Spiegel, italijanska La Repubblica, francoski Le Parisien ter britanska Economist in Telegraph.

Nov model sodelovanja z založniki novic je začel iskati tudi ameriški spletni velikan Google. Po poročanju medijev v družbi razvijajo rešitev, ki bi omogočala, da z medijskimi založniki delijo del svojih prihodkov. Podobno kot jih denimo delijo z oglaševalci, ki upo­rabljajo Googlovo storitev Adsense. Hkrati bi na podlagi Googlovih podatkov o spletnih uporabnikih algoritmi založnikom pomagali pri identificiranju novih potencialnih naročnikov.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Kdo bo najbolj občutil, da je Umar izboljšal napoved rasti BDP 4

Deset stvari, ki jih morate vedeti o sveži napovedi gospodarske rasti v Sloveniji, ki so jo pripravili na Umarju in jo glede na pomlad...

AGROBIZ
Članki
Članki Ali EU lahko prepove döner kebab in giros? 4

Takšna vprašanja se pojavljajo, ker bo evropski parlament ta teden odločal, ali naj blokira predlog komisije, da bi dovolili uporabo...