Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

ECB je začela opuščati spodbujevalne ukrepe

Čas branja: 1 min
02.11.2017  21:30
ECB je začela opuščati spodbujevalne ukrepe
Šef ECB Mario Draghi sporoča: ECB bo kmalu – že januarja 2018 – začela opuščati spodbujevalne ukrepe, s katerimi je doslej trg zalivala s poceni denarjem.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Pri Evropski centralni banki (ECB) so se odločili, da so razmere v evrskem gospodarstvu dovolj dobre, inflacija pa – čeprav ne dosega ciljne ravni blizu dveh odstotkov – kljub temu zadosti visoka in v pravem trendu, da ECB lahko začne opuščati spodbujevalne ukrepe in zaostrovati denarno politiko.

In kakšna bo denarna politika ECB na evrskem območju v prihodnjem letu? Ključnih evrskih obrestnih mer ECB še ne bo začela zviševati. Tako bo glavna evrska obrestna mera še vedno ničelna, depozitna obrestna mera pa bo do nadaljnjega znašala negativnih 0,4 odstotka. Zadnje pomeni, da bodo evrske banke za hrambo presežne likvidnosti pri ECB tej še vedno plačevale ležarino.

ECB je podaljšala program za odkup evrskih obveznic od poslovnih bank (program QE): ta bi sicer potekel konec leta, zdaj so ga podaljšali za devet mesecev – do konca septembra 2018. Gre za program, prek katerega ECB že vse od marca 2015 na trg vsak mesec pošilja na desetine milijard poceni denarja, da bi s tem zagnala gospodarsko rast ter premagala deflacijo oziroma spodbudila, da bi se inflacija približala zdravi ravni blizu dveh odstotkov na leto.

Je pa ECB za polovico zmanjšala obseg spodbujevalnih ukrepov, s katerimi je doslej trg zalivala s poceni denarjem. Namreč mesečno kvoto za odkup bodo pri ECB zmanjšali z zdajšnjih 60 milijard na 30 milijard evrov na mesec. ECB si je sicer pustila odprto okno, da bi lahko ukrepala, če bi se razmere v evrskem gospodarstvu poslabšale. Namreč, sporoča, da bi lahko mesečno kvoto za odkup evrskih obveznic po potrebi tudi znova povečala ali pa program dodatno podaljšala.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.