Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Tudi zaradi rešitev, ki temeljijo na prosto dostopnih podatkih, se vinogradniki lažje odločijo, kdaj škropiti, kupci rabljenih vozil hitreje prepoznajo goljufe, Rimljani imajo boljši pregled nad kakovostjo šol, Evropejci pa manj čakamo v gneči na cestah. Trg odprtih podatkov v EU je vreden 184 milijard evrov in bo po napovedih hitro rasel.
Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Dober primer uporabe prosto dostopnih podatkov je portal Avtolog.si, prek katerega je mogoče preveriti podatke o rabljenem vozilu, če ga kupujete, recimo kilometrih in prejšnjih lastništvih.
(intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej (intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej Predsednik uprave Domela o pol manjših naročilih avtomobilske industrije, o tem, kako pri glavnih naložbah ne popuščajo, o zanimivem novem ameriškem poslu in pomoči države, od katere bodo odvisni odpuščanja in poslovni izid.
Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Dokler se ne razjasni splošno okrevanje povpraševanja, je varneje razmišljati o delnicah v drugih panogah.
(intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov (intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov Ilustratorka in oblikovalka Alja Horvat svoje slike in vzorce uspešno prodaja tako velikim modnim znamkam kot spletnim kupcem po vsem svetu. Poslovna revija Forbes jo je letos uvrstila med 30 pomembnih evropskih umetnikov, mlajših od 30 let. 

Easyjet bo prevzel manjši del Air Berlina

Čas branja: 1 min
02.11.2017  21:30
Easyjet bo prevzel manjši del Air Berlina
40 milijonov evrov bo britanski Easyjet odštel za 25 letal insolventnega nemškega letalskega prevoznika Air Berlin ter časovne intervale za vzlet in pristanek na berlinskem letališču Tegel.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Air Berlin dodaj
Lufthansa dodaj
easyJet dodaj
Etihad Airways dodaj

Potem ko bo večina premoženja druge največje nemške letalske družbe Air Berlin, ki je sredi avgusta razglasila insolventnost in zaprosila za zaščito pred upniki, prešla v last domačega tekmeca Lufthansa, bo njen manjši del zdaj prevzel še britanski letalski prevoznik Easyjet.

Easyjet se je z Air Berlinom dogovoril, da bo za 40 milijonov evrov kupil del njegovih operacij na berlinskem letališču Tegel oziroma tako imenovane slote (časovne intervale za vzlet in pristanek) in zakupil do 25 letal A320. Prevzel bo tudi okoli tisoč pilotov in drugega kabinskega osebja Air Berlina, ki naj bi ostali zaposleni po nemških pogodbah. Za primerjavo, Lufthansa se je dogovorila, da bo prevzela 81 od 144 letal Air Berlina in tri tisoč od 8.500 zaposlenih. Poleg tega pa še podružnico Air Berlina v Avstriji, družbo Niki, in nemško podružnico LGW, za kar bo skupaj odštela 1,5 milijarde evrov.

V Easyjetu, ki je navzoč tudi na berlinskem letališču Schönefeld, pričakujejo, da bo posel sklenjen v decembru. Nakup jim bo omogočil, da bodo z berlinskega Tegla leteli na kratkih progah po Nemčiji in preostali Evropi.

Air Berlin, ki je avgusta, potem ko se je večinski delničar Etihad Airways iz Združenih arabskih emiratov odločil, da mu ne bo več finančno pomagal, razglasil insolventnost in je doslej lahko letel po zaslugi 150-milijonskega posojila države, je prejšnji petek po skoraj 40 letih obstoja opravil svoj zadnji polet, iz Münchna v Berlin.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 1

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.

MANAGER
Manager
Manager Spoznajte inštruktorja matematike, ki je postal milijarder 3

Kako se je indijski matematik Bidžu Ravendran s startupom za spletno izobraževanje letos uvrstil med najbogatejše ljudi na svetu.

MANAGER
Manager
Manager Menedžerske veteranke in veterani o lekcijah iz krize ob razpadu Jugoslavije 2

Vse krize so različno grde: kako so podjetja preživela izgubo trgov in več zaporednih let krčenja BDP in kateri nauki te krize so še...

MANAGER
Manager
Manager Kako se na sezono pripravljajo turistične kmetije – dva primera

Že prihodnji teden bi vrata lahko odprli tudi manjši ponudniki prenočitev. To je dobra novica za turistične kmetije. Pogledali smo,...