Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Na nemške ceste zapeljal prvi samovozeči avtobus

Čas branja: 1 min
02.11.2017  21:30
Na nemške ceste zapeljal prvi samovozeči avtobus
12 potnikov sprejme samovozeči avtobus nemškega logističnega koncerna Deutsche Bahn, ki bo prevažal obiskovalce zdraviliškega mesta Bad Birnbach blizu meje s Češko in Avstrijo.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Deutsche Bahn dodaj
Baidu dodaj
Richard Lutz dodaj

Nemški logistični koncern Deutsche Bahn je na ceste zdraviliškega mesta Bad Birnbach, ki je blizu meje s Češko in Avstrijo, poslal prvi samovozeči avtobus, ki sprejme 12 potnikov. S tem so v nemški družbi prehiteli kitajskega spletnega velikana Baidu, ki je pred kratkim napovedal, da bo samovozeči avtobus na ceste poslal v nekaj mesecih.

Samovozeči avtobus družbe Deutsche Bahn, ki ga je izdelalo francosko zagonsko podjetje EasyMile, bo potnike prevažal na brezplačnih osemminutnih vožnjah med železniško postajo, termalnimi središči in središčem mesta Bad Birnbach. »Pravkar smo se avtonomno zapeljali v novo obdobje transporta,« je v izjavi po prvi vožnji, ki se je je udeležil tudi sam, poudaril Richard Lutz, prvi mož Deutsche Bahna. V družbi so za testiranje prihodnjih modelov transporta ustanovili hčerinsko podjetje Ioki. Od leta 2018 bodo novi avtobusi vozili po testnih progah v več nemških mestih, vključno z drugim največjim mestom v državi Hamburgom.

Kitajski spletni velikan Baidu, ki je septembra napovedal, da bo v prihodnjih treh letih v projekte razvoja avtonomne vožnje vložil 1,3 milijarde evrov, namerava samovozeči avtobus na ceste poslati v nekaj mesecih. Zato so se povezali z več avtomobilskimi podjetji in tudi enim večjih kitajskih proizvajalcev avtobusov. A načrt, da jim bo prvim uspelo razviti vozilo, sposobno samostojne vožnje s pomočjo zmogljive programske opreme in senzorjev, so jim zdaj prekrižali Nemci.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.