Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Tudi zaradi rešitev, ki temeljijo na prosto dostopnih podatkih, se vinogradniki lažje odločijo, kdaj škropiti, kupci rabljenih vozil hitreje prepoznajo goljufe, Rimljani imajo boljši pregled nad kakovostjo šol, Evropejci pa manj čakamo v gneči na cestah. Trg odprtih podatkov v EU je vreden 184 milijard evrov in bo po napovedih hitro rasel.
Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Dober primer uporabe prosto dostopnih podatkov je portal Avtolog.si, prek katerega je mogoče preveriti podatke o rabljenem vozilu, če ga kupujete, recimo kilometrih in prejšnjih lastništvih.
(intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej (intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej Predsednik uprave Domela o pol manjših naročilih avtomobilske industrije, o tem, kako pri glavnih naložbah ne popuščajo, o zanimivem novem ameriškem poslu in pomoči države, od katere bodo odvisni odpuščanja in poslovni izid.
Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Dokler se ne razjasni splošno okrevanje povpraševanja, je varneje razmišljati o delnicah v drugih panogah.
(intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov (intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov Ilustratorka in oblikovalka Alja Horvat svoje slike in vzorce uspešno prodaja tako velikim modnim znamkam kot spletnim kupcem po vsem svetu. Poslovna revija Forbes jo je letos uvrstila med 30 pomembnih evropskih umetnikov, mlajših od 30 let. 

Ameriška veriga lekarn CVS Health v prevzem tretje največje zavarovalnice v državi

Čas branja: 1 min
02.11.2017  21:30
Ameriška veriga lekarn CVS Health v prevzem tretje največje zavarovalnice v državi
56,8 milijarde evrov bo ameriška veriga lekarn CVS Health namenila za prevzem zavarovalnice Aetna, tretje največje v državi.

Več iz teme:  
CVS > Aetna > Amazon >
Obveščaj me o novih člankih:  
CVS dodaj
Aetna dodaj
Amazon dodaj

Ena izmed vodilnih družb zdravstvenega zavarovanja v ZDA CVS Health, ki upravlja istoimensko verigo lekarn, kjer na leto izdajo zdravila na podlagi milijarde receptov, namerava za 56,8 milijarde evrov prevzeti zdravstveno zavarovalnico Aetna, tretjo največjo v državi z več kot 22 milijoni zavarovancev.

Napovedani prevzem je doslej največji v panogi. CVS Health, ki upravlja več kot devet tisoč lekarn, bi si z njim močno okrepil pogajalsko moč v primerjavi s farmacevtskimi družbami in vplival na oblikovanje cen zdravil na recept ter hkrati bolj pripravljen pričakal napovedani vstop spletnega velikana Amazon na trg zdravil na recept. Družba CVS Health se je lani uvrstila v skupino najbolj inovativnih podjetij, ker je izdajanje zdravil na recept in program drugih z zdravjem povezanih izdelkov začela dopolnjevati s tako imenovanimi klinikami MinuteClinics, v katerih strankam ponuja nasvete in zdravstvene storitve od cepljenja proti gripi do meritev holesterola. S prevzemom zavarovalnice Aetna bi CVS Health preoblikoval celotno industrijo in preostale akterje v ameriškem zdravstvenem sistemu spodbudil, da tudi sami spremenijo svoj poslovni model.

Tretja največja ameriška zavarovalnica Aetna je lani sama želela okrepiti svojo moč z napovedanim več kot 31 milijard evrov vrednim prevzemom pete največje zavarovalnice v državi Humana. A je ameriška vlada napovedano združitev zavarovalnic preprečila, saj bi združitev močno zmanjšala konkurenčnost na trgu, s tem pa bi povzročili škodo milijonom Američanom.


Več iz teme:  
CVS > Aetna > Amazon >

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 1

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.

MANAGER
Manager
Manager Spoznajte inštruktorja matematike, ki je postal milijarder 3

Kako se je indijski matematik Bidžu Ravendran s startupom za spletno izobraževanje letos uvrstil med najbogatejše ljudi na svetu.

MANAGER
Manager
Manager Menedžerske veteranke in veterani o lekcijah iz krize ob razpadu Jugoslavije 2

Vse krize so različno grde: kako so podjetja preživela izgubo trgov in več zaporednih let krčenja BDP in kateri nauki te krize so še...

MANAGER
Manager
Manager Kako se na sezono pripravljajo turistične kmetije – dva primera

Že prihodnji teden bi vrata lahko odprli tudi manjši ponudniki prenočitev. To je dobra novica za turistične kmetije. Pogledali smo,...