(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Šef Postojnske jame nakupoval na Jezerskem in v Cerknem

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 1 min
09.11.2017  20:00
Šef Postojnske jame nakupoval na Jezerskem in v Cerknem
Marjana Batagelja čaka še kar nekaj dela, preden bo lahko zavladal Certi Holdingu, ki ima v lasti tudi hotel Cerkno s smučiščem. Foto: Aleš Beno

Obveščaj me o novih člankih:  

Marjan Batagelj je v začetku leta kupil hotel Planinka na Jezerskem, nato pa prejšnji mesec še 49,13 odstotka cerkljanskega Certe Holdinga, ki ima med drugim v lasti hotel Cerkno s smučiščem ter četrtino proizvajalca električnih grelnih plošč Ete Cerkno. Batagelj je ob turističnih naložbah dejal, da vidi sinergije med Postojnsko jamo in drugimi hotelskimi zmogljivostmi, ki jih ima v lasti.

Vendar zgodba s Certo Holdingom ni tako preprosta: čeprav ima prek svojega podjetja Batagel & Co daleč največji lastniški delež v njem, mu to ne pomaga prav veliko, saj statut družbe določa, da posamezni lastnik ne more imeti v lasti več kot desetine delnic Certe Holdinga. Če delničar pridobi več kot deset odstotkov delnic, mora presežek najpozneje v letu dni po prejemu odprodati, dokler pa jih ima v lasti, iz presežnih delnic ne more uveljav­ljati glasovalnih pravic.

Zato je Batagelj tik pred nedavno skupščino prodal skoraj deset odstotkov Certe Holdinga skladu Alfi, ki sodi med družbe Matjaža Filipiča. Ta je Batagelju svetoval pri prevzemu cerkljanskega holdinga. Batagelj si je tako pred skupščino zagotovil dodatnih deset odstotkov glasovalnih pravic. Batageljev naslednji pričakovani korak v tej zgodbi je najverjetneje sprememba statuta, da bo lahko zavladal podjetju.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Spopad za Certo Holding, 2. del. Kakšni so načrti Marjana Batagelja? 6

Glavno vprašanje: ali bo Batagelju uspelo zbrati dovolj podpore za spremembo statuta cerkljanskega holdinga

FINANCE
Batagelj dobil prvo bitko za Certo Holding

Naslednja fronta: sprememba statuta družbe

FINANCE
Ravs za Certo Holding: Batagelj prodal skoraj desetino holdinga 2

Batagelj prestavlja delnice, svoj delež pa je povečal Sergej Racman

FINANCE
Kdo vse se vključuje v boj za Certo Holding in Certo, d. d.

Sergej Racman do delnic Certe Holdinga, Batageljev svetovalec pa do delnic Certe, d. d.

FINANCE
Po Certi Certa: Ima Batagelj že novo tarčo? 1

Govorice: po prevzemni ponudbi za Certo Holding naj bi sledila konsolidacija lastništva v Certi, d. d.

IZVOZNIKI
Novice
Novice Leto rekordov za Marjana Batagelja in prav take napovedi za 2018

V Postojnski jami so letos prihodke povečali za 20, čisti dobiček pa za 29 odstotkov

FINANCE
Novo v vojni za Certo Holding: stranka DBS za delnico več kot Batagelj! 3

ATVP konkretnega primera ne komentira. Načeloma pa je OK