Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Tudi zaradi rešitev, ki temeljijo na prosto dostopnih podatkih, se vinogradniki lažje odločijo, kdaj škropiti, kupci rabljenih vozil hitreje prepoznajo goljufe, Rimljani imajo boljši pregled nad kakovostjo šol, Evropejci pa manj čakamo v gneči na cestah. Trg odprtih podatkov v EU je vreden 184 milijard evrov in bo po napovedih hitro rasel.
Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Dober primer uporabe prosto dostopnih podatkov je portal Avtolog.si, prek katerega je mogoče preveriti podatke o rabljenem vozilu, če ga kupujete, recimo kilometrih in prejšnjih lastništvih.
(intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej (intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej Predsednik uprave Domela o pol manjših naročilih avtomobilske industrije, o tem, kako pri glavnih naložbah ne popuščajo, o zanimivem novem ameriškem poslu in pomoči države, od katere bodo odvisni odpuščanja in poslovni izid.
Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Dokler se ne razjasni splošno okrevanje povpraševanja, je varneje razmišljati o delnicah v drugih panogah.
(intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov (intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov Ilustratorka in oblikovalka Alja Horvat svoje slike in vzorce uspešno prodaja tako velikim modnim znamkam kot spletnim kupcem po vsem svetu. Poslovna revija Forbes jo je letos uvrstila med 30 pomembnih evropskih umetnikov, mlajših od 30 let. 

Delničarji pokazali vrata ustanovitelju, ker ga je preveč lomil

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
Najbogatejši...   dodaj
Travis Kalanick dodaj
Uber dodaj
Susan Fowler dodaj
Eric Holder dodaj
 
Čas branja: 1 min
09.11.2017  20:00
Delničarji pokazali vrata ustanovitelju, ker ga je preveč lomil
Travis Kalanick ne le, da je dobro zavozil Uber, zdaj še nagaja novemu šefu Dari Khosrows­hahiju, ki naj bi počistil za njim.

Obveščaj me o novih člankih:  

Travisu Kalanicku prav nič ne pomaga, da je bil tata mata v ponudniku prevozov prek mobilne aplikacije Uber, ki ga je ustanovil leta 2009. Po več letih za krmilom podjetja se je junija moral posloviti s položaja glavnega izvršnega direktorja. Škandalov v zvezi z njim in s kulturo v podjetju, ki je ocenjeno na 70 milijard dolarjev in deluje v več kot 80 državah po svetu, je bilo preprosto preveč. Delničarjem pa je šlo tudi v nos, da podjetje še vedno klep­lje globoko izgubo: v drugem četrtletju letos na primer je je bilo za 645 milijonov dolarjev ob 1,75 milijarde dolarjev čistih prihodkov.

Sodu je izbila dno inženirka v Uberju Susan Fowler, ki je februarja razkrila spolno nadlegovanje in s tem sprožila preiskavo, ki jo je vodil kar nekdanji ameriški generalni tožilec Eric Holder. Po tem, ko je Fowlerjeva spregovorila, se je na podjetje usula toča obtožb o nebrzdanem vedenju nadrejenih, spolnem nadlegovanju, ustrahovanju in skrajno problematičnih vrednotah, ki jih je začrtal prav Kalanick in po katerih so denimo nagrajevali uspešne, tudi če so šli »čez trupla«. Eden od prvih vlagateljev v Uber, sklad tveganega kapitala Benchmark, Kalanicka tudi toži, da je prikrival informacije o težavah podjetja.

Vendar se Kalanick očitno ne more sprijazniti z brco in išče rešitve, kako bi obdržal glavno besedo v podjetju, kjer je še vedno del vodstva. Tako jo je nedolgo nazaj zagodel svojemu nasledniku Dari Khosrows­hahiju, ko je kot član uprave izkoristil posebno pravico do imenovanja dveh drugih članov in s tem prehitel novo vodstvo Uberja, ki je že pripravilo ukrepe za omejitev njegovega vpliva v družbi.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 1

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.

MANAGER
Manager
Manager Spoznajte inštruktorja matematike, ki je postal milijarder 3

Kako se je indijski matematik Bidžu Ravendran s startupom za spletno izobraževanje letos uvrstil med najbogatejše ljudi na svetu.

MANAGER
Manager
Manager Menedžerske veteranke in veterani o lekcijah iz krize ob razpadu Jugoslavije 2

Vse krize so različno grde: kako so podjetja preživela izgubo trgov in več zaporednih let krčenja BDP in kateri nauki te krize so še...

MANAGER
Manager
Manager Kako se na sezono pripravljajo turistične kmetije – dva primera

Že prihodnji teden bi vrata lahko odprli tudi manjši ponudniki prenočitev. To je dobra novica za turistične kmetije. Pogledali smo,...