Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Manj čakanja na cestah, kilometri v rabljenih avtih, nadzor nad poslanci - kaj imajo s tem odprti podatki Tudi zaradi rešitev, ki temeljijo na prosto dostopnih podatkih, se vinogradniki lažje odločijo, kdaj škropiti, kupci rabljenih vozil hitreje prepoznajo goljufe, Rimljani imajo boljši pregled nad kakovostjo šol, Evropejci pa manj čakamo v gneči na cestah. Trg odprtih podatkov v EU je vreden 184 milijard evrov in bo po napovedih hitro rasel.
Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Imamo podatke o vsem mogočem, zakaj jih ne izkoristimo bolje v javno dobro? Dober primer uporabe prosto dostopnih podatkov je portal Avtolog.si, prek katerega je mogoče preveriti podatke o rabljenem vozilu, če ga kupujete, recimo kilometrih in prejšnjih lastništvih.
(intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej (intervju) Matjaž Čemažar, šef Domela: Z naložbami gremo s polno paro naprej Predsednik uprave Domela o pol manjših naročilih avtomobilske industrije, o tem, kako pri glavnih naložbah ne popuščajo, o zanimivem novem ameriškem poslu in pomoči države, od katere bodo odvisni odpuščanja in poslovni izid.
Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Delnice bank kot da bi bile kužne. Do kdaj? Dokler se ne razjasni splošno okrevanje povpraševanja, je varneje razmišljati o delnicah v drugih panogah.
(intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov (intervju) Slovenka na Forbesovem seznamu naj evropskih umetnikov Ilustratorka in oblikovalka Alja Horvat svoje slike in vzorce uspešno prodaja tako velikim modnim znamkam kot spletnim kupcem po vsem svetu. Poslovna revija Forbes jo je letos uvrstila med 30 pomembnih evropskih umetnikov, mlajših od 30 let. 

Išče se Uber na lovu za finančno injekcijo Japoncev

Čas branja: 1 min
16.11.2017  22:00
Išče se Uber na lovu za finančno injekcijo Japoncev
V Uberju, ki ga od avgusta vodi Dara Khosrowshahi, dogovarjanje o lastniškem vstopu japonske multinacionalke Softbank vidijo kot potrditev svojega dolgoročnega potenciala.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Softbank dodaj
Uber dodaj
Dara Khosrowshahi dodaj

Japonska multinacionalka Softbank se z ameriškim tehnološkim podjetjem Uber dogovarja, da bi lastniško vstopila v podjetje. Prodaja deleža bi Uberju pomagala spodbuditi vlaganja v tehnologijo in nadaljevati širitev na nove trge, hkrati pa bi pripomogla k izboljšanju vodenja podjetja.

V japonski družbi so pred meseci izrazili interes za nakup najmanj 14-odstotnega deleža za okoli milijardo dolarjev oziroma 850 milijonov evrov. Kot so v Softbank poudarili ta teden, gre le za interes. Ob tem so zanikali poročanje medijev, da je dogovor z Uberjem že sklenjen. Vodstvo multinacionalke namreč še proučuje ceno delnic in njihovo minimalno število ter bo presodilo, ali bi bil posel za družbo dovolj ugoden.

V Uberju, ki ga od avgusta vodi 48-letni Dara Khosrowshahi, dogovarjanje o lastniškem vstopu japonske multinacionalke vidijo kot potrditev svojega dolgoročnega potenciala. Družba, ki je že od samega začetka pod močnimi pritiski zaradi domnevnega izkoriščanja svojih voznikov in nelojalne konkurence, se v zadnjem času spapada z novimi težavami. Septembra je denimo izgubila licenco za delovanje v Londonu, saj njena aplikacija za deljenje prevoza po mnenju londonskih oblasti pomanjkljivo skrbi za varnost uporabnikov, družbin pristop in način vodenja pa kažeta na pomanjkanje korporativne odgovornosti. Poleg tega je londonsko delovno sodišče prejšnji teden zavrnilo Uberjevo pritožbo glede zagotavljanja delavskih pravic svojim voznikom, kar pomeni, da bo moral ameriški velikan svoje britanske voznike obravnavati enako kot druga podjetja svoje redno zaposlene.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 1

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.

MANAGER
Manager
Manager Spoznajte inštruktorja matematike, ki je postal milijarder 3

Kako se je indijski matematik Bidžu Ravendran s startupom za spletno izobraževanje letos uvrstil med najbogatejše ljudi na svetu.

MANAGER
Manager
Manager Menedžerske veteranke in veterani o lekcijah iz krize ob razpadu Jugoslavije 2

Vse krize so različno grde: kako so podjetja preživela izgubo trgov in več zaporednih let krčenja BDP in kateri nauki te krize so še...

MANAGER
Manager
Manager Kako se na sezono pripravljajo turistične kmetije – dva primera

Že prihodnji teden bi vrata lahko odprli tudi manjši ponudniki prenočitev. To je dobra novica za turistične kmetije. Pogledali smo,...