Manager

Krka na Kitajskem skupaj s partnerjem ustanovila podjetje

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

23.11.2017 21:30
Čas branja: 1 min
Krka na Kitajskem skupaj s partnerjem ustanovila podjetje
V novomeškem farmacevtu prve večje prodajne rezultate svoje nove kitajske družbe Ningbo Krka Menovo Pharmaceutical pričakujejo v približno treh letih.

Novomeška Krka je s kitajskim partnerjem Ningbo Menovo Pharmaceutical podpisala pogodbo o ustanovitvi družbe v skupni lasti Ningbo Krka Menovo Pharmaceutical. Njen začetni osnovni kapital bo 30 milijonov evrov.

Novomeški farmacevt bo imel v družbi, ki jo bo vodil tričlanski odbor direktorjev, v katerem bo imela Krka dva predstavnika, 60-odstotni, kitajski partner pa 40-odstotni delež. Kot so ob objavi devetmesečnega poslovnega izida sporočili iz Krke, bo začetni osnovni kapital družbe Ningbo Krka Menovo Pharmaceutical namenjen financiranju razvoja, nakupu zemljišča in gradnji proizvodnih zmogljivosti za sterilne oblike izdelkov.

Skupno podjetje se bo sprva osredotočilo na registracijo Krkinih izdelkov na Kitajskem. Pridobitev tržnih dovoljenj je sicer pogoj za prodajo na kitajskem trgu. Prve večje prodajne rezultate Krkinih izdelkov na Kitajskem pričakujejo v približno treh letih. Omenjena skupna družba bo nekatere izdelke proizvajala tudi za Evropo in druge Krkine trge. Za proizvodnjo končnih izdelkov v tabletah in kapsulah bo po dolgoročnem pogodbenem sodelovanju poskrbel kitajski partner, ki že ima potrebne zmogljivosti in kader, ki bodo del nove družbe.

V Krki, ki želi prodreti tudi na kitajski trg, so že dlje iskali možnost za pogodbeno in kapitalsko sodelovanje s kitajskimi farmacevtskimi podjetji. Odločali so med več možnostmi in se poleti pripravili na prevzem manjšega, večinoma razvojnega podjetja, a potem od tega odstopili.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Članki
Projekt Kitajska: Kaj se govori in kaj odgovarjajo iz Krke?
Finance
FinancePetra Sovdat Projekt Kitajska: Kaj se govori in kaj odgovarjajo iz Krke?

"Prevzem", s katerim se je novomeški farmacevt branil očitkov, da je premalo ambiciozen, ne bo prevzem, ampak joint-venture

FINANCE
Članki
Krka na Kitajskem: Prevzema ne bo, bo pa skupno podjetje
Finance
FinanceJurij Šimac Krka na Kitajskem: Prevzema ne bo, bo pa skupno podjetje 6

Dolenjski farmacevt napoveduje ustanovitev skupnega podjetja s kitajskim partnerjem

FINANCE
Kako privlačna je delnica Krke po objavi boljših rezultatov?
Finance
Jure Ugovšek Kako privlačna je delnica Krke po objavi boljših rezultatov? 1

Prihodki so medletno poskočili skoraj za desetino, dobiček v devetmesečju presegel lanskega celoletnega

FINANCE
Tako se dela posel v kmetijstvu
PRO
Finance
Podjetno kmetijstvo 2024
Uredništvo Agrobiznisa Tako se dela posel v kmetijstvu (PRO)

V posebni reviji (Podjetno kmetijstvo) predstavljamo uspešne zgodbe s podeželja. Učijo nas, da je možno tudi v zahtevnih časih ustvarjati dodano vrednost. Brezplačno si jo lahko prenesete prek obrazca spodaj.

FINANCE
Kako privlačne so delnice Krke po rasti na sedemmesečni vrh, najvišjem EBITDA doslej in pred prevzemom kitajske družbe
Finance
Jure Ugovšek Kako privlačne so delnice Krke po rasti na sedemmesečni vrh, najvišjem EBITDA doslej in pred prevzemom kitajske družbe

Bolj kot pričakovano izglasovanje bruto dividende v višini 2,75 evra (4,9-odstotni dividendni donos) ter imenovanje Boruta Jamnika in nemškega strokovnjaka za generične farmacevte Hansa Helmuta Fabryja v nadzorni svet so delničarje zanimali včerajšnje razkritje rezultatov in napovedi prevzema manjše kitajske družbe. Delnica je po objavi rezultatov poskočila na sedemmesečni vrh. Ima še potencial za rast?

FINANCE
Manager
Krka: kaj moramo vedeti, da bi jo razumeli
FINANCE
IKT
Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!
IKT
SPLETNO POSLOVANJE
IKTFinance PRO Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!

Z izborom želimo ozaveščati o pomenu in koristih digitalizacije medpodjetniškega poslovanja ter predstaviti slovenske dobre prakse spletnega poslovanja na področju B2B