(intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? (intervju) Na Balkanu vre na več koncih – kako resne so napetosti? V zadnjem letu je na zahodnem Balkanu znova bolj nemirno – demonstracije v Srbiji, protesti v BiH, kosovsko zvišanje carin … Kaj se dogaja, pojasnjuje Rok Zupančič s FDV, ki se zadnjih deset let intenzivno ukvarja s tem nemirnim območjem.
Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Kdo je najbogatejši Madžar, ki ga v Sloveniji zanimata Emonika in Abanka Sandor Csanyi, prijatelj Viktorja Orbana, že 27 let vodi banko OTP, ki je postala največja finančna ustanova v regiji. Prek podjetja Granit Polus je vstopil v projekt Emonika, OTP pa bi kupila Abanko.
Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Bo letos padel rekord z borznimi debiji? Na borzi bi bilo letos lahko zbranega rekordno svežega kapitala, menijo analitiki. Med najverjetnejšimi IPO se omenjajo tehnološka podjetja Palantir, Slack in Pinterest ter tekmeca Uber in Lyft, ki sta že začela dirko, kdo bo prvi.
(intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel (intervju) Dejan Turk, šef A1 in Vip mobile: Slovenski način vodenja se v Srbiji ni obnesel Dejan Turk vodi dva telekomunikacijska operaterja, slovenski A1 in srbski Vip mobile, in to tako, kot pravi, da zaposlenim ne ukazuje od zadaj, ampak z njimi juriša v prvih vrstah. Slovenski menedžer leta je zdaj še srbski.
Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Grmi in postavlja se za 200 tisočakov, stane le 70 Ford mustang je huligan v družbi evropskih športnikov za podobno ceno, ki zna pritegniti tako zelo kot superšportniki za 200 in več tisočakov. Je avto, ki dvigne največ prahu za ceno, ki jo zahteva.

Turki bodo oživili proizvodnjo ivernih plošč v Otiškem Vrhu

Čas branja: 1 min
23.11.2017  21:30
Turki bodo oživili proizvodnjo ivernih plošč v Otiškem Vrhu
7,5 milijona evrov v svoji zavezujoči ponudbi za nakup poslovne celote Lesne TIP, kjer proizvodnja stoji že skoraj dve leti, ponuja turški vlagatelj.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Adria dodaj
Lesna dodaj
Lesna TIP dodaj
Heta dodaj

Podjetje Yildiz Entegre Adria s sedežem v Ljubljani, ki je del turškega koncerna Yildizlar Yatirim Holding, se po nakupu osrednjega stroja Lesne Tovarne ivernih plošč Otiški Vrh (Lesna TIP), 200 metrov dolge kontinuirane stiskalnice, v okviru stečajnega postopka poteguje tudi za nakup poslovne celote Lesne TIP.

Turški vlagatelji, ki so za osrednji stroj Lesne TIP avstrijski slabi banki Heti odšteli dva milijona evrov, v svoji zavezujoči ponudbi za poslovno celoto Lesne TIP, kjer proizvodnja stoji že skoraj dve leti, ponujajo 7,5 milijona evrov.

Postopek podpisa kupoprodajne pogodbe s stečajnim upraviteljem je v teku, je ob prvi predstavitvi javnosti v Otiškem Vrhu medijem povedal direktor družbe Yildiz Entegre Adria in glavni finančnik celotne skupine Ediz Hasmet Kokyazici. Skupina Yildiz se po njegovih besedah z lesno panogo ukvarja že več kot stoletje ter v svojih tovarnah v Turčiji in Romuniji zaposluje okoli dva tisoč ljudi. Skupno ima skupina Yildizlar Yatirim Holding, ki se ukvarja še z jeklarstvom in proizvodnjo gnojil, okoli tri tisoč zaposlenih.

Po besedah direktorja podjetja Yildiz Entegre Adria načrtujejo zagon proizvodnje ivernih plošč takoj, ko bo mogoče. Predvidevajo vlaganja in nadgradnjo proizvodnje, tako da bi to v nadaljnjih postopkih pomenilo tudi podlago za razvoj s tem povezane logistične in pohištvene industrije. Predvidenega števila zaposlenih Kokyazici še ne razkriva. Po neuradnih informacijah bi lahko z zagonom proizvodnje ivernih plošč v treh letih zaposlitev dobilo do okoli 500 ljudi.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Se obeta rekordni japonski borzni debi?

O IPO za mobilni telekom razmišljajo pri Softbank Group

IZVOZNIKI
Novice
Novice (v sedmih grafih) Avstrijske volitve dan potem

Kje je evro, kje avstrijski borzni indeks ATX in kako dolgo utegne trajati oblikovanje avstrijske koalicije

AVTO
Posel
Posel Zakaj je bila septembra prodaja novih avtov največja v V. Britaniji - čeprav je strmoglavila 2

Kako to, da je septembra prišlo do britanskega paradoksa pri prodaji novih avtov in kaj se je pri prodaji novih avtov v EU dogajalo v...

FINANCE
Švabske gospodinje očitno zapravijo več 2

Po oceni nemškega statističnega urada so se prihodki od prodaje na drobno v Nemčiji lani okrepili za približno tri odstotke

FINANCE
Članki
Članki Kdo je Andrej Babiš, češki Trump in verjetni novi češki premier

Andrej Babiš ima dar, da ljudje v njem vidijo tisto, kar hočejo – na primer borca proti korupciji, čeprav so ga maja kot finančnega...

FINANCE
Članki
Članki Kako je z Grčijo – in kako s slovenskim posojilom 2

Grčija je (spet) na dnevnem redu, saj naj bi avgusta predvidoma končala zadnji program pomoči in se dokončno vrnila na trg, če bo šlo...