Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Nevarna politična trenja po svetu – in katera bi nas morala najbolj skrbeti Zahodni Balkan, vzpon skrajnih gibanj v Evropi, Ukrajina, trgovinska vojna med ZDA in Kitajsko, Sirija, Iran, Severna Koreja … Pogledali smo nekatera največja politična trenja po svetu, ki se še intenzivirajo, s strokovnjakom za varnostna vprašanja Iztokom Prezljem pa poskušali oceniti njihov razvoj in katera nas najbolj ogrožajo.
Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kako je Nike z oglasom sprovociral Trumpa in povečal vrednost podjetja Kampanja ameriške korporacije za športno obutev Nike ob 30-letnici slogana »Just do it« z uporniškim zvezdnikom ameriškega nogometa Colinom Kaepernickom v glavni vlogi v zadnjih tednih dviguje vse več prahu, pa tudi prodajo in vrednost delnice.
Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Start-up, ki naj bi postal kitajski Tesla, ali zakaj letijo milijarde na kitajski trg električnih avtov Nio je eden od številnih kitajskih start-upov, ki se spuščajo na rastoči trg električnih avtomobilov in dobivajo vlagateljske milijarde. Prejšnji teden je v New Yorku izpeljal prvo javno ponudbo delnic, analitiki pa opozarjajo, da so njegovi proizvodni cilji morda preveč ambiciozni.

Turki bodo oživili proizvodnjo ivernih plošč v Otiškem Vrhu

Čas branja: 1 min
23.11.2017  21:30
Turki bodo oživili proizvodnjo ivernih plošč v Otiškem Vrhu
7,5 milijona evrov v svoji zavezujoči ponudbi za nakup poslovne celote Lesne TIP, kjer proizvodnja stoji že skoraj dve leti, ponuja turški vlagatelj.

Podjetje Yildiz Entegre Adria s sedežem v Ljubljani, ki je del turškega koncerna Yildizlar Yatirim Holding, se po nakupu osrednjega stroja Lesne Tovarne ivernih plošč Otiški Vrh (Lesna TIP), 200 metrov dolge kontinuirane stiskalnice, v okviru stečajnega postopka poteguje tudi za nakup poslovne celote Lesne TIP.

Turški vlagatelji, ki so za osrednji stroj Lesne TIP avstrijski slabi banki Heti odšteli dva milijona evrov, v svoji zavezujoči ponudbi za poslovno celoto Lesne TIP, kjer proizvodnja stoji že skoraj dve leti, ponujajo 7,5 milijona evrov.

Postopek podpisa kupoprodajne pogodbe s stečajnim upraviteljem je v teku, je ob prvi predstavitvi javnosti v Otiškem Vrhu medijem povedal direktor družbe Yildiz Entegre Adria in glavni finančnik celotne skupine Ediz Hasmet Kokyazici. Skupina Yildiz se po njegovih besedah z lesno panogo ukvarja že več kot stoletje ter v svojih tovarnah v Turčiji in Romuniji zaposluje okoli dva tisoč ljudi. Skupno ima skupina Yildizlar Yatirim Holding, ki se ukvarja še z jeklarstvom in proizvodnjo gnojil, okoli tri tisoč zaposlenih.

Po besedah direktorja podjetja Yildiz Entegre Adria načrtujejo zagon proizvodnje ivernih plošč takoj, ko bo mogoče. Predvidevajo vlaganja in nadgradnjo proizvodnje, tako da bi to v nadaljnjih postopkih pomenilo tudi podlago za razvoj s tem povezane logistične in pohištvene industrije. Predvidenega števila zaposlenih Kokyazici še ne razkriva. Po neuradnih informacijah bi lahko z zagonom proizvodnje ivernih plošč v treh letih zaposlitev dobilo do okoli 500 ljudi.

Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Zakaj dvig minimalne plače in ne znižanje DDV? 2

Če hočete skregati ekonomista levega oziroma desnega prepričanja, jima postavite vprašanje o dvigu minimalne plače

FINANCE
Nemčija danes voli: kdaj bo znan izid in komu koristi, da so volivci vse starejši 2

V Nemčiji imajo danes parlamentarne volitve. Kot kažejo raziskave javnega mnenja, bodo v državi za zmagovalko izbrali Angelo Merkel, ni...

FINANCE
Članki
Članki (Brexit) Dve omehčani britanski stališči, ki bi ju morali poznati

Pogajalski ekipi EU in Velike Britanije začenjata četrti krog pogajanj o brexitu; ta bo predvidoma tekel v senci petkovega govora...

FINANCE
Kaj britanski predlog o dveletnem prehodnem obdobju po brexitu prinaša Slovencem

Lahko predlog britanske premierke o uvedbi dveletnega prehodnega obdobja po brexitu pretrga zastoj v britansko-evropskih pogajanjih? O tem,...

FINANCE
Članki
Članki Evroposlanci tudi o širitvi šengna na Bolgarijo in Romunijo ter o Ryanairu 6

Na plenarnem zasedanju od 2. do 5. oktobra v Strasbourgu bodo govorili tudi o šengnu, brexitu, ustanovitvi evropskega javnega tožilstva...

FINANCE
Članki
Članki Kdo je Peter Altmaier, ki bo začasni nemški finančni minister 4

Wolfgang Schäuble je privolil, da bo vodil nemški parlament, v državi pa so določili, kdo bo prevzel njegov položaj do oblikovanja...