Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset let in bi po napovedih omogočila neodvisne pametne stroje, internet čutov in morda celo sporazumevanje z živalmi.
(intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena (intervju) Violeta Bulc, nekdanja evropska komisarka: Globalna ekonomija ne bo ogrožena Violeta Bulc o prihodnosti avtomobilov, prometa in globalizacije: Bistveno se bo spremenil odnos do hrane, pomembna bo lokalna pridelava. V prihodnje bo tudi precej bolj jasna delitev med tistim, kar se proizvaja globalno, kaj pa lokalno.
Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Korona je rahlo ustavila 5G, a mu tudi dala nov zalet Telefoni, ki so dražji zaradi podpore za omrežja pete generacije, prihajajo v prodajo v neugodnem času
Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Turbulentni let Bransonovega Virgin Atlantica Britanski letalski prevoznik je, tako kot druge družbe v tej industriji, v velikih težavah. A je vanje zašel, še preden je udarila koronakriza.
Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Koliko stane prevoz od točke A do B? Odvisno, kdo računa Če bi bila prodaja avtomobilov naša edina težava, bi bil zagon gospodarske rasti po koronakrizi zelo preprost

Volkswagen z milijardnimi naložbami v električno mobilnost

Čas branja: 1 min
23.11.2017  21:30
Volkswagen z milijardnimi naložbami v električno mobilnost
34 milijard evrov bo Volkswagen do leta 2022 vložil v razvoj novih tehnologij, predvsem za električne avtomobile.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Volkswagen dodaj
Nissan dodaj
BMW dodaj
Daimler dodaj
Audi dodaj

Nemški avtomobilski proizvajalec Volkswagen, ki je še pred nekaj leti stavil predvsem na dizelske motorje, se po aferi močno spreminja. V storitve mobilnosti, električna vozila in sisteme avtonomne vožnje, torej na področje, kjer je v zadnjih nekaj letih močno zaostajal za Teslo, Nissanom, BMW, Daimlerjem in drugimi proizvajalci, bo do leta 2022 vložil kar 34 milijard evrov.

V novo dobo, ki bodo Volkswagen do leta 2025 pripeljale do prvega mesta v prodaji električnih avtov, bo poleg matične vključil tudi znamke Audi, Seat, Porsche in Škoda. Štiriletni načrt predvideva skupna letna vlaganja 14,4 milijarde evrov v proizvodnjo, raziskave in razvoj, kar je več od povprečnih 12 milijard evrov v prejšnjih nekaj letih.

Volkswagnov proizvodni center za električna vozila bo nemška tovarna v Zwickauu, ki bo leta 2019 začela izdelovati prvi model iz družine I. D. v velikosti kompaktnega golfa. Avtomobili nove družine I. D. bodo imeli doseg s polno baterijo med 400 in 600 kilometri, po obljubah Volkswagna pa bodo njihove cene primerljive s cenami dizelskih avtomobilov.

V tovarni v Zwickauu bodo nastajali tudi modeli sestrskih znamk Audi, Seat in Škoda, že leta 2020 pa bo zmogljivost tovarne dosegla sto tisoč vozil, napovedujejo pri Volkswagnu in dodajajo, da bodo električni avtomobili za VW največji trg Kitajsko izdelani lokalno. Do leta 2025 bo Volkswagen v proizvodnjo in razvoj električnih vozil na Kitajskem vložil deset milijard evrov.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
MANAGER
Manager
Manager Kdaj bomo plačali večerjo? 17

Rad bi, da se zavedamo, da od države nismo dobili darila. Moti me tudi miselnost velikega dela ljudi, da je treba zdaj, ko država deli...

MANAGER
Manager
Manager Lomilci koronakrize: ta podjetja so odporna proti virusu

Poiskali smo podjetja, ki so kljub gospodarskemu mrku ohranila naročila ali pa celo pridobila nove kupce

MANAGER
Manager
Manager Dočakali smo maj, čas sprostitve in krutega obračuna. Kaj sledi? 6

Jesen 2021 bo zlata. Tedaj bo zavladala nova normala in črepinje bodo pobrane.

MANAGER
Manager
Manager Janšev turistični vavčer veselo izkoristite 31

Danes je pametno zapravljati, ne pa brezglavo varčevati.

MANAGER
Manager
Manager Kaj vse se napoveduje s tehnologijo 6G? Sliši se kot znanstvena fantastika 23

Čeprav 5G še ni zares zaživel, se že živahno razpravlja o naslednji generaciji mobilne tehnologije, ki naj bi jo dočakali čez deset...

MANAGER
Manager
Manager Warren Buffett ne kupuje, Bank of America čaka novo dno 2

V tečaje na newyorški borzi je vgrajenega preveč optimizma, da bi bilo to vzdržno, ocenjuje ameriška banka

MANAGER
Manager
Manager Merklova gre nad Kurza, Kurz nad Janšo, vsi pa nad ZDA in Kitajce 4

V EU si bomo nagajali, vsi pa bomo proti Kaliforniji in Kitajski.

MANAGER
Manager
Manager Tesla prehiteva po desni, a Volkswagen že stopa na plin 3

Elon Musk premaguje borzo, »butasto« kalifornijsko koronazaporo, a ni edini, ki se pripravlja na vojno za kupce avtov.