Manager

Pomurski Vipoll družine Zver v roke nemškega koncerna Gea Group

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

30.11.2017 21:30
Čas branja: 1 min

Nemški koncern Gea Group, eden največjih ponudnikov sistemske tehnologije za živilskopredelovalno industrijo, kupuje pomursko družinsko podjetje Vipoll iz Bučečovcev pri Ljutomeru, ki pod lastno blagovno znamko izdeluje opremo za industrijo tekočin, prodaja pa jo večinoma v Evropi. Lastniki in direktorji Vipolla so brata in sestra Simon in Stanko Zver ter Suzana Zver Pangeršič.

Gea Group bo s prevzemom oziroma strateškim nakupom Vipolla, ki je lani ustvaril dobrih 20 milijonov evrov prihodkov od prodaje in dobrih 913 tisoč evrov čistega dobička, okrepila svoj položaj na trgu kot celostni ponudnik za industrijo pijač ter razširila svojo ponudbo polnjenja steklenic, pločevink in plastenk. V pomurskem podjetju kupcem ponujajo celoten inženiring, od projektiranja, izdelave, montaže in vzdrževanja do tehnološke nadgradnje. Njihove polnilne linije imajo zmogljivost med tisoč in 60 tisoč enot na uro.

Kot je povedal vodja korporativnega komuniciranja v Gei Marc Poenitz, novi lastnik Vipollu s svojo močno prodajno-servisno mrežo odpira prodajne sinergije za globalno svetovno trženje in omogoča povečanje njegovih storitev. Na vprašanje o vrednosti nakupa Poenitz ni odgovoril, ker da tega načeloma ne počnejo. Brez odgovora je ostalo tudi vprašanje, ali držijo neuradni podatki, da naj bi Gea Group za Vipoll odštela več kot 20 milijonov evrov, češ da velja dogovor, da o tem ne govorijo. Družina Zver se bo, če je kupnina presegla 20,4 milijona evrov, uvrstila na naslednjo lestvico najbogatejših Slovencev revije Manager.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Nepremičnine
Poglejte, skozi kaj vse se bodo prebijali gradbinci pod Karavankami
Nepremičnine
NepremičnineVasilij Krivec Poglejte, skozi kaj vse se bodo prebijali gradbinci pod Karavankami 2

Dars je pred približno mescem dni objavil razpis za predvidoma 150 milijonov evrov vredno gradnjo druge cevi karavanškega predora. Drugače od gradnje prve cevi bodo izvajalci precej bolj natančno vedeli, skozi katere plasti se bodo prebijali, saj je v projektu tudi dokaj podrobna geološka karta.

Aktualno
Najučinkovitejša orožja proti diseminiranemu plazmocitomu
Medicina danes
AktualnoMedicina Danes Najučinkovitejša orožja proti diseminiranemu plazmocitomu

Kombinacija imunomodulatornega zdravila lenalidomid, monoklonskega protitelesa daratumumab in deksametazona je ta hip verjetno najučinkovitejša kombinacija v zdravljenju diseminiranega plazmocitoma (DP). Odzove se več kot 90 odstotkov bolnikov, ki so predhodno že dobili vsaj eno vrsto zdravljenja. Med njimi več kot 70 odstotkov bolnikov doseže zmanjšanje bolezenskega bremena ob odkritju bolezni za 90 odstotkov ali več. Kako se napredek s prihodom novih terapij kaže v klinični praksi, je na trenutke tudi nekoliko zaskrbljeno pojasnil prof. dr. Samo Zver, hematolog s KO za hematologijo v UKC Ljubljana.

FINANCE
Članki
Kako je mogoče, da v Sloveniji lahko največ zapravljajo Korošci
Finance
FinanceAna Turk Kako je mogoče, da v Sloveniji lahko največ zapravljajo Korošci 2

Skoraj tisoč evrov večje dohodke na leto imajo Korošci od slovenskega povprečja, kažejo podatki statističnega urada. Raziskali smo, kako jim to uspe.

FINANCE
IKT
Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!
IKT
SPLETNO POSLOVANJE
IKTFinance PRO Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!

Z izborom želimo ozaveščati o pomenu in koristih digitalizacije medpodjetniškega poslovanja ter predstaviti slovenske dobre prakse spletnega poslovanja na področju B2B

FINANCE
(grafika) Najbogatejši še nikoli tako bogati, kako je raslo njihovo premoženje?
Finance
Jurij Šimac (grafika) Najbogatejši še nikoli tako bogati, kako je raslo njihovo premoženje? 5

Letos sta porušena dva rekorda, lestvica pa prinaša vsaj eno precejšnje presenečenje

FINANCE
Tako se dela posel v kmetijstvu
PRO
Finance
Podjetno kmetijstvo 2024
Uredništvo Agrobiznisa Tako se dela posel v kmetijstvu (PRO)

V posebni reviji (Podjetno kmetijstvo) predstavljamo uspešne zgodbe s podeželja. Učijo nas, da je možno tudi v zahtevnih časih ustvarjati dodano vrednost. Brezplačno si jo lahko prenesete prek obrazca spodaj.