Glifosat dviga prah, odreka se mu tudi Slovenija – za kaj gre Glifosat dviga prah, odreka se mu tudi Slovenija – za kaj gre Glifosat, najbolje prodajan pesticid na svetu, je v ZDA zaradi domnevne rakotvornosti povzročil stomilijonske sodne odškodnine. V Evropi začenjajo prepovedovati njegovo uporabo, s 1. oktobrom pa bo pri nas prepovedana njegova uporaba na javnih površinah.
Letos se že vsakih tri dni rodi novi milijardni startup Letos se že vsakih tri dni rodi novi milijardni startup V prvih sedmih mesecih letos je po svetu 77 mladih podjetij doseglo milijardno vrednost, skupaj so vredna 118 milijard dolarjev. Pogledali smo jih nekaj – kdo stoji za njimi in kaj počnejo.
Kako je mladi Mariborčan postal direktor berlinske platforme za najem - in jo potegnil iz izgub Kako je mladi Mariborčan postal direktor berlinske platforme za najem - in jo potegnil iz izgub Osemindvajsetletni Luka Dremelj je pred letom in pol prevzel vodenje berlinskega Erenta. V tem času je 1,5-milijonsko izgubo, ki jo je podedoval, spremenil v lep dobiček, zaposleni pa po novem poleti za polno plačo delajo zgolj štiri dni na teden.
Kdo so Francozi, ki serijsko kupujejo domove starejših Kdo so Francozi, ki serijsko kupujejo domove starejših Orpea Group je med največjimi upravljavci domov na svetu; v Sloveniji so letos kupili prvi dom, po naših neuradnih informacijah startajo v nakupe več ustanov s koncesijami.
Spoznajte naslednika Alibabinega Jacka Maja Spoznajte naslednika Alibabinega Jacka Maja Če sedanjega posla ne bomo potopili mi, ga bo kdo drug, pravi 47-letni Daniel Džang, ki niti na Kitajskem ni znan, a zato nič manj radikalen od svojega svetovno znanega predhodnika.

Pipistrel, ki je dobil nov posel v Indiji, širi proizvodnjo v Vipavo

Čas branja: 1 min
30.11.2017  21:30
Pipistrel, ki je dobil nov posel v Indiji, širi proizvodnjo v Vipavo
Proizvodnim prostorom v Ajdovščini in v italijanski Gorici v Pipistrelu dodajajo še nove v Vipavi.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Pipistrel dodaj
Ivo Boscarol dodaj

Ajdovski proizvajalec ultra lahkih letal Pipistrel se zaradi velikega povečanja naročil in nove zahtevnejše tehnologije loteva proizvodnje kompozitnih delov za letala, ki jih zanj sicer izdeluje dobavitelji na Gorenjskem in v Srbiji. V Vipavi so zato kupili proizvodne prostore nekdanjega podjetja Duka, velike 4.500 kvadratnih metrov, v katerih bo v prihodnjih letih delo dobilo 70 ljudi.

Po poslu, ki so ga leta 2015 sklenili z indijsko vojsko, za katero bodo izdelali 194 letal, so v Indiji pridobili nov večji posel. Kot je povedal ustanovitelj Pipistrela Ivo Boscarol, mesečno v Indijo že dobavljajo sedem letal Virus SW 80 Garud, ki jih je indijska vojska izbrala kot tehnično najprimernejša. O podrobnostih novega posla pa še ne želi govoriti.

Nov posel imajo tudi na Norveškem, kamor bodo prihodnje leto dobavili prvo malo električno letalo Alpha Electro. Po besedah Boscarola se pogovarjajo o večjem številu takih letal, prvo letalo pa bo podlaga za spremembo zakonodaje na Norveškem, saj želijo do leta 2030 imeti večino majhnih, dvo- in štirisedežnih letal na električni pogon. »Težava je v tem, ker letenje električnih letal ni regulirano,« je pojasnil Boscarol.

Ker se v Pipistrelu še vedno bojijo, kaj bo v prihodnosti z letališčem v Gorici, kjer imajo proizvodni obrat, so se odločili za nakup manjšega deleža v podjetju, ki upravlja letališče. Od goriške pokrajine so odkupili 3,7 odstotka delnic, po Boscarolovih besedah pa se dogovarjajo, da bi v podjetju pridobili še 15-odstotni delež.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
IZVOZNIKI
Novice
Novice Pipistrel dobil nov posel v Indiji ter širi proizvodnjo v Vipavo

Pipistrel, ki ga vodi njegov ustanovitelj Ivo Boscarol, je kupil 4.500 kvadratnih metrov velike prostore v Vipavi

IZVOZNIKI
Novice
Novice Ivo Boscarol bo na Kitajskem zidal tovarno letal; kitajski partner manjšinski lastnik

Pipistrelovo kitajsko podjetje podpisalo sporazum z vlado kitajskega mesta Jurong

IZVOZNIKI
Novice
Novice Pipistrel razvil prvo polnilnico za električna letala na svetu 1

Ajdovsko podjetje je v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani razvilo prvo električno letalsko polnilno postajo

IZVOZNIKI
Novice
Novice Pipistrel nove inženirje išče prek hekatona 2

Pipistrel in njegovi partnerji bodo od EU dobili sedem milijonov evrov za razvoj do okolja prijaznih pogonov za letala

TRANS-LOG
Novice
Novice Norvežani hočejo potniška letala na elektriko 10

Do leta 2040 hočejo na Norveškem vse polete, ki so krajši od ure in pol, opraviti z električnimi letali