Kakšna bo v letu 2019 rast v Sloveniji Kakšna bo v letu 2019 rast v Sloveniji Vsi napovedovalci se strinjajo, da bo prihodnje leto doma in na tujem zahtevnejše kot letošnje.
2019: Kaj se napoveduje v najpomembnejših panogah 2019: Kaj se napoveduje v najpomembnejših panogah Prognoze rasti in razvojnih trendov v gradbeništvu, transportu in logistiki, avtomobilizmu, trgovini na drobno, elektroindustriji, kovinski industriji, IKT, farmaciji, turizmu ter okolju in energetiki.
Komu se v letu 2019 ni treba bati za službo Komu se v letu 2019 ni treba bati za službo Vozniki, proizvodni in gradbeni delavci bodo v prihodnjem letu najbolj zaželeni.
7 tehnologij, ki bodo zaznamovale leto 2019 7 tehnologij, ki bodo zaznamovale leto 2019 O tem, kako nam bodo tehnološki trendi narekovali delo in življenje, vplivali na delovna mesta in kateri specialisti bodo najbolj iskani.

Petrol z vstopom v Čadeževo družbo mBills zakorakal v fintech

Čas branja: 1 min
07.12.2017  21:00
Petrol z vstopom v Čadeževo družbo mBills zakorakal v fintech
Mobilno denarnico mBills so prejšnji teden predstavili (z leve) predsednik uprave Petrola Tomaž Berločnik, direktor podjetja mBills Primož Zupan ter ustanovitelj in lastnik podjetja Matjaž Čadež.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Halcom dodaj
Petrol dodaj
Matjaž Čadež dodaj
Magna dodaj
Tomaž Berločnik dodaj

Potem ko je družina Čadež lani prodala Halcom kanadski skupini Constellation, obdržala pa lastništvo v odcepljenem podjetju za brezgotovinsko poslovanje mBills, je zdaj tudi v tem podjetju prodala večinski delež. In sicer je 76 odstotkov podjetja kupil Petrol, s tem pa je trgovec z energijo vstopil še na področje finančnih tehnologij. Vrednost naložbe ostaja poslovna skrivnost.

Nova platforma za mobilno brezgotovinsko plačevanje mBills nadomešča pred dvema letoma predstavljeno aplikacijo Hal mBills, ki je na skoraj tisoč prodajnih mestih in se ponaša z več kot sto tisoč prenosi. mBills uporabnikom med drugim omogoča plačevanje blagajniških računov in položnic, nakupovanje na spletu, nakazovanje denarja ter naročanje in plačevanje blaga s skeniranjem tako imenovane QR-kode na izdelku, pa tudi možnost plačevanja ter vplačila in izplačila gotovine iz mobilne denarnice na vseh Petrolovih prodajnih mestih.

mBills bo v okviru Petrola deloval kot samostojna družba, Matjaž Čadež, ki je v družbi obdržal 24-odstotni delež, pa bo v njej ostal predsednik nadzornega odbora.

V Petrolu so že pred časom napovedali, da si želijo svoje storitve nadgraditi z novimi inovativnimi finančnimi storitvami, ter sklenili, da mora biti njihova kartica magna uporabna tudi zunaj Petrolovih bencinskih servisov. »Ugotovili smo, da je primerna rešitev taka, ki sledi digitalizaciji. Vesel sem, da smo našli rešitev, ki je bila dostopna na trgu in je daleč najboljša, če ne na svetu, pa vsaj v Evropi,« je ob predstavitvi nove digitalne denarnice povedal predsednik uprave Petrola Tomaž Berločnik.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
FINANCE
Petrol rekordno, Berločnik pa tudi 1

Šef Petrola še nikoli ni imel tako visoke plače

FINANCE
Nenavadno: Banka Slovenije svari pred kriptovalutami, državna Telekom in Petrol pa jih prodajata 4

Ne prodajamo kriptovalut, prodajamo le kupone za nakup kriptovalut, pravijo na Telekomu in v Petrolu

IZVOZNIKI
Novice
Novice Petrol vse bolj razvija storitve pametne mobilnosti

Intervju: Miha Valentinčič, direktor inovativnih poslovnih modelov in digitalizacije pri Petrolu

OK & EN
Elektrika
Elektrika Fotovoltaike gredo za med

Povpraševanje po rešitvah trajnostne energetske oskrbe je izjemno veliko, so sporočili iz Petrola.

FINANCE
Slovenija
Slovenija Petrol okrepil optimizem na domači borzi

Indeks SBI TOP je v zadnjem tednu pridobil poldrugi odstotek, k temu je največ pripomogel Petrol.