Mali spletni mediji med poslanstvom in bojem za preživetje Mali spletni mediji med poslanstvom in bojem za preživetje Kolikšen doseg imajo mali spletni mediji, kako se financirajo in ali njihovi ustanovitelji lahko od njih preživijo ter koliko pravega novinarskega poslanstva si lahko privoščijo.
S Putinom in Trumpom za krmilom se vrača nevarnost jedrske vojne S Putinom in Trumpom za krmilom se vrača nevarnost jedrske vojne Kaj se utegne zgoditi, potem ko so se najprej ZDA, takoj za tem pa še Rusija, umaknile iz sporazuma o jedrskih raketah kratkega in srednjega dosega?
(intervju) Vlada je povečala proračun čez mejo fiskalne vzdržnosti (intervju) Vlada je povečala proračun čez mejo fiskalne vzdržnosti Po izračunih fiskalnega sveta, ki skrbi za vzdržnost javnih financ, je predvidena poraba v rebalansu proračuna prevelika za 270 milijonov evrov, kar lahko pomeni vračanje k strukturnemu primanjkljaju, pravi predsednik fiskalnega sveta Davorin Kračun, ki opozarja tudi na nevarnost, da predvidena gospodarska rast ne bo dosežena.
(komentar) Zakaj Antonio Tajani ni vreden predsedovanja evropskemu parlamentu in mora odstopiti – takoj! (komentar) Zakaj Antonio Tajani ni vreden predsedovanja evropskemu parlamentu in mora odstopiti – takoj! Antonio Tajani je prvi predsednik evropskega parlamenta, ki je na najvišji ravni skozi zadnja vrata EU pripustil revizionizem. Že zaradi tega mora biti storjeno vse, da gospod odstopi s tega pomembnega položaja.
Gripa razsaja, mi pa se gremo davek na cepljenje Gripa razsaja, mi pa se gremo davek na cepljenje Če podjetje za svoje zaposlene organizira »brezplačno« cepljenje zoper gripo, ga država kaznuje z dodatnimi obremenitvami in zato smo vsi skupaj še bolj bolni.

Nagrada Financ za posebne gospodarske dosežke Igorju Akrapoviču

Čas branja: 1 min
07.12.2017  21:00
Nagrada Financ za posebne gospodarske dosežke Igorju Akrapoviču
Igor Akrapovič, prejemnik nagrade za posebne gospodarske dosežke, ki letos in prihodnje leto načrtuje 15-odstotno rast, med težavami, ki jih je treba rešiti, da bo posel lažji, poudarja togost delovne zakonodaje in obremenitev plač.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Na Poslovni konferenci Portorož, ki sta jo prejšnji teden že 19. organizirala ljubljanska ekonomska fakulteta in Poslovna akademija Časnika Finance, je nagrado Časnika Finance za posebne gospodarske dosežke dobil Igor Akrapovič, ustanovitelj družbe Akrapovič, ki izpušne sisteme za motocikle in avtomobile prodaja po vsem svetu.

»Igor Akrapovič je zanesenjak. Je človek, ki je, kar je, in se ne pretvarja, da je nekaj, kar ni. Je utelešena strast, motociklistična in podjetniška. Iz njega veje energija, ki mu tu in tam daje vtis robatosti, kar pravzaprav ni pravi izraz. Igor Akrapovič ni robat, samo stvari poimenuje takšne, kakršne so, v klenem in vsem razumljivem jeziku. Je izklesan podjetnik in tudi kritik slovenske gospodarske stvarnosti. Želi si, da bi Slovenija bila boljša in pravičnejša, da bi vsi bili bogatejši,« so zapisali v obrazložitvi ob podelitvi nagrade.

Lani so poslovali z rekordnim dobičkom v vrednosti 12,3 milijona evrov, dobičkovna (EBIT) marža pa je s 13 odstotki trikratnik slovenskega povprečja. Letos znova načrtujejo rast, približno za 15 odstotkov, napoveduje Igor Akrapovič in prizna, da jih je letos vseeno nekoliko presenetilo veliko povpraševanje po njihovih izdelkih. Zraslo je zlasti povpraševanje na avtomobilskem delu. Trenutno je v podjetju 1.100 zaposlenih, spomladi prihodnje leto jih bo približno sto več, napoveduje letošnji nagrajenec.

Med težavami, ki jih je treba rešiti, da bo posel lažji, je Igor Akrapovič poudaril togost delovne zakonodaje. »Če imaš nemotiviranega zaposlenega, se ga ne moreš znebiti, tudi če mu plačaš dobro odpravnino,« pravi. Tudi druga težava je povezana z zaposlovanjem. Natančneje z obremenitvijo plač. »Plače najbolj izobraženih delavcev so še vedno preveč obdavčene. In kaj se nam dogaja? Nemško podjetje je za enako neto plačo delavcu precej manj obremenjeno z bruto zneskom. In posledica vsega tega je beg možganov.«


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Bo novi šengenski sistem pameten ali samo brihten? 2

Ta teden so članice EU potrdile pravno podlago za pametne šengenske meje; sistem bo zaživel predvidoma do leta 2020, pri mejnih...

FINANCE
Članki
Članki ECB s programom QE želi spodbuditi inflacijo. Kakšna je torej evrska inflacija zdaj?

Po danes objavljenih podatkih evropskih statistikov se je evrska inflacija januarja še malo oddaljila od ravni dveh odstotkov – to je...

TRANS-LOG
Novice
Novice Junckerjev sklad. Pozor, prihaja EFSI 2.0. Kaj morate vedeti? 1

Kako donosen bo moral biti projekt in kakšne pogoje bo moral izpolnjevati, če bo želel v prihodnje prejeti podporo Junckerjevega sklada;...

SUBV
Članki
Članki Ste slišali, da bo na voljo denar EU za brezplačni Wi-Fi? Za vas smo prebrali drobni tisk 6

Države članice so danes dosegle dokončni dogovor, ki bo omogočil vzpostavitev javnih točk za brezplačni dostop do Wi-Fi prek evropsko...

AVTO
Novice
Novice Volkswagen se je ujel v nov poslovni škandal 5

Testiranje z dizelskimi izpusti so opravljali na opicah in ljudeh, v škandal so se ujeli Volkswagen, Daimler in BMW