Glifosat dviga prah, odreka se mu tudi Slovenija – za kaj gre Glifosat dviga prah, odreka se mu tudi Slovenija – za kaj gre Glifosat, najbolje prodajan pesticid na svetu, je v ZDA zaradi domnevne rakotvornosti povzročil stomilijonske sodne odškodnine. V Evropi začenjajo prepovedovati njegovo uporabo, s 1. oktobrom pa bo pri nas prepovedana njegova uporaba na javnih površinah.
Letos se že vsakih tri dni rodi novi milijardni startup Letos se že vsakih tri dni rodi novi milijardni startup V prvih sedmih mesecih letos je po svetu 77 mladih podjetij doseglo milijardno vrednost, skupaj so vredna 118 milijard dolarjev. Pogledali smo jih nekaj – kdo stoji za njimi in kaj počnejo.
Kako je mladi Mariborčan postal direktor berlinske platforme za najem - in jo potegnil iz izgub Kako je mladi Mariborčan postal direktor berlinske platforme za najem - in jo potegnil iz izgub Osemindvajsetletni Luka Dremelj je pred letom in pol prevzel vodenje berlinskega Erenta. V tem času je 1,5-milijonsko izgubo, ki jo je podedoval, spremenil v lep dobiček, zaposleni pa po novem poleti za polno plačo delajo zgolj štiri dni na teden.
Kdo so Francozi, ki serijsko kupujejo domove starejših Kdo so Francozi, ki serijsko kupujejo domove starejših Orpea Group je med največjimi upravljavci domov na svetu; v Sloveniji so letos kupili prvi dom, po naših neuradnih informacijah startajo v nakupe več ustanov s koncesijami.
Spoznajte naslednika Alibabinega Jacka Maja Spoznajte naslednika Alibabinega Jacka Maja Če sedanjega posla ne bomo potopili mi, ga bo kdo drug, pravi 47-letni Daniel Džang, ki niti na Kitajskem ni znan, a zato nič manj radikalen od svojega svetovno znanega predhodnika.

Nestle bo na Kubi zgradil še tretjo tovarno

Čas branja: 1 min
07.12.2017  21:00
Nestle bo na Kubi zgradil še tretjo tovarno
Švicarski prehrambni velikan Nestle, ki v dveh tovarnah na Kubi polni mineralno vodo, gazirane pijače in izdeluje sladoled, bo v tretji izdeloval tudi kavo Nescaffe in dodatke za kuhanje Maggi.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Nestle dodaj
Nescafe dodaj

Švicarski prehrambni koncern Nestle, ki na Kubi posluje od leta 1908 in ima tam dve tovarni, je v sodelovanju s kubansko družbo Corporacion Alimentaria SA (Coralsa) položil temeljni kamen za 54 milijonov švicarskih frankov oziroma okoli 46,3 milijona evrov vredno novo tovarno.

Tovarna, ki bo stala v razvojni coni Mariel 45 kilometrov zahodno od Havane na severovzhodnem delu otoka, naj bi bila zgrajena do konca leta 2019, proizvodnja pa naj bi po načrtih stekla v prvem četrtletju 2020. Letno naj bi v njej proizvedli več kot 18.500 ton izdelkov, tako za lokalni trg kot izvoz.

V novi tovarni bo delo dobilo 260 ljudi, v njej pa bodo proizvajali kavo znamke Nescafe, kubansko kavo Serrano, kosmiče Nestle Fitness, kakav Nesquik in dodatke za kuhanje Maggi, navajajo v švicarski družbi, ki je v zadnjih 20 letih na Kubi dosegla krepko rast. Nestle ima v tej otoški komunistični državi dve tovarni, obe v partnerstvu s kubansko družbo Coralsa. V teh polni mineralno vodo in gazirane pijače ter izdeluje sladoled. Kot pravijo v Nestleju, se z novo naložbo odzivajo na naraščajoče povpraševanje, okrepili pa bodo tudi svoj položaj na kubanskem trgu.

Nestle, ki je največji proizvajalec hrane in pijač na svetu ter ima sedež v švicarskem mestu Vevey, kjer je pred več kot 150 leti tudi nastal, je navzoč v 189 državah in ima 328 tisoč zaposlenih. V portfelju ima več kot dva tisoč blagovnih znamk, od svetovno znanih, kot sta Nescafe in Maggi, do lokalnih.


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki (nova pravila) Adijo, provizije za nakup s plačilno kartico 2

Trinajst vprašanj in odgovorov pred 13. januarjem, ko začnejo veljati nova evropska pravila za plačilne storitve. Med drugim trgovci in...

AGROBIZ
Članki
Članki Ali EU lahko prepove döner kebab in giros? 4

Takšna vprašanja se pojavljajo, ker bo evropski parlament ta teden odločal, ali naj blokira predlog komisije, da bi dovolili uporabo...

FINANCE
Članki
Članki Zasedanje Opeca: četrtkova odločitev bo usmerila ceno nafte

Potem ko že vso jesen cena surove nafte narašča, zdaj na trgu nestrpno pričakujejo, kaj se bodo na četrtkovem zasedanju Opeca njegove...

FINANCE
Članki
Članki Kako je z Grčijo – in kako s slovenskim posojilom 2

Grčija je (spet) na dnevnem redu, saj naj bi avgusta predvidoma končala zadnji program pomoči in se dokončno vrnila na trg, če bo šlo...

FINANCE
Članki
Članki Se obeta rekordni japonski borzni debi?

O IPO za mobilni telekom razmišljajo pri Softbank Group