Manager

Nestle bo na Kubi zgradil še tretjo tovarno

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

07.12.2017 21:00
Čas branja: 1 min
Nestle bo na Kubi zgradil še tretjo tovarno
Švicarski prehrambni velikan Nestle, ki v dveh tovarnah na Kubi polni mineralno vodo, gazirane pijače in izdeluje sladoled, bo v tretji izdeloval tudi kavo Nescaffe in dodatke za kuhanje Maggi.

Švicarski prehrambni koncern Nestle, ki na Kubi posluje od leta 1908 in ima tam dve tovarni, je v sodelovanju s kubansko družbo Corporacion Alimentaria SA (Coralsa) položil temeljni kamen za 54 milijonov švicarskih frankov oziroma okoli 46,3 milijona evrov vredno novo tovarno.

Tovarna, ki bo stala v razvojni coni Mariel 45 kilometrov zahodno od Havane na severovzhodnem delu otoka, naj bi bila zgrajena do konca leta 2019, proizvodnja pa naj bi po načrtih stekla v prvem četrtletju 2020. Letno naj bi v njej proizvedli več kot 18.500 ton izdelkov, tako za lokalni trg kot izvoz.

V novi tovarni bo delo dobilo 260 ljudi, v njej pa bodo proizvajali kavo znamke Nescafe, kubansko kavo Serrano, kosmiče Nestle Fitness, kakav Nesquik in dodatke za kuhanje Maggi, navajajo v švicarski družbi, ki je v zadnjih 20 letih na Kubi dosegla krepko rast. Nestle ima v tej otoški komunistični državi dve tovarni, obe v partnerstvu s kubansko družbo Coralsa. V teh polni mineralno vodo in gazirane pijače ter izdeluje sladoled. Kot pravijo v Nestleju, se z novo naložbo odzivajo na naraščajoče povpraševanje, okrepili pa bodo tudi svoj položaj na kubanskem trgu.

Nestle, ki je največji proizvajalec hrane in pijač na svetu ter ima sedež v švicarskem mestu Vevey, kjer je pred več kot 150 leti tudi nastal, je navzoč v 189 državah in ima 328 tisoč zaposlenih. V portfelju ima več kot dva tisoč blagovnih znamk, od svetovno znanih, kot sta Nescafe in Maggi, do lokalnih.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Zakaj je energetska samooskrba za podjetja tako pomembna in kakšne so rešitve na trgu?

Sončne elektrarne nudijo podjetjem cenovno ugodno, trajnostno in zanesljivo oskrbo z energijo, kar pomembno zmanjšuje stroške, še...

IZVOZNIKI
Novice
Hitri pregled tedna: V Avstriji se nadaljuje saga z Nikijem, Arabci vlagajo v Črno goro, Nemci pa na Hrvaško
Izvozniki.si
NoviceAnja Zaletel Hitri pregled tedna: V Avstriji se nadaljuje saga z Nikijem, Arabci vlagajo v Črno goro, Nemci pa na Hrvaško

Izbrali smo nekaj dogodkov, ki so v preteklem tednu dni zaznamovali dogajanje v državah okoli nas

FINANCE
Tako se dela posel v kmetijstvu
PRO
Finance
Podjetno kmetijstvo 2024
Uredništvo Agrobiznisa Tako se dela posel v kmetijstvu (PRO)

V posebni reviji (Podjetno kmetijstvo) predstavljamo uspešne zgodbe s podeželja. Učijo nas, da je možno tudi v zahtevnih časih ustvarjati dodano vrednost. Brezplačno si jo lahko prenesete prek obrazca spodaj.

IZVOZNIKI
Novice
Hitri pregled tedna: V nemški industriji opozorilno stavkajo, Srbi pa so izbrali koncesionarja za beograjsko letališče
Izvozniki.si
NoviceAnja Zaletel Hitri pregled tedna: V nemški industriji opozorilno stavkajo, Srbi pa so izbrali koncesionarja za beograjsko letališče

Izbrali smo nekaj dogodkov, ki so v preteklem tednu dni zaznamovali dogajanje v državah okoli nas

FINANCE
Manager
Bomo poslej vsi Evropejci jedli enako milko in pili enako coca-colo?
Manager
ManagerAndreja Lončar Bomo poslej vsi Evropejci jedli enako milko in pili enako coca-colo? 15

Po letih opozoril vzhodnoevropskih držav, v zadnjem času tudi Slovenije, da so enaki izdelki istih proizvajalcev v njihovih trgovinah slabše kakovosti kot v zahodnoevropskih, so se v Bruslju zdaj odločili za ukrepanje. To je že sprožilo prve spremembe pri živilskih multinacionalkah.