Kaj bi nas moralo skrbeti pri umetni inteligenci Kaj bi nas moralo skrbeti pri umetni inteligenci Trgovanje s podatki o uporabnikih brez njihove privolitve, manipuliranje z lažnimi novicami in videoponaredki, kibernetska varnost, zlorabe tehnologije prepoznave obraza … Naraščajoča uporaba umetne inteligence skriva kopico pasti.
Kdo so gorenjski kreativci, ki so zasnovali turistično podobo Azerbajdžana Kdo so gorenjski kreativci, ki so zasnovali turistično podobo Azerbajdžana Spletni portal, ki so ga za Slovensko turistično organizacijo zasnovali v podjetju Creatim, je tako navdušil Azerbajdžance, da so snovanje svoje turistične podobe zaupali ekipi kreativcev iz Gorenjske.
Nasvet someljeja iz Nabrežine: če hočete užiti poln okus piva, ga ne pijte iz steklenice Nasvet someljeja iz Nabrežine: če hočete užiti poln okus piva, ga ne pijte iz steklenice Zamejski Slovenec Danijel Lovrečič se je pred 20 leti po naključju seznanil z različnimi tehnikami točenja piva, to pa ga je tako navdušilo, da je postal pivski somelje in znanje o pivu začel širiti med pivoljubce, trgovce s pivom, kulinarične navdušence in gostince.

Srbska AIK Banka Miodraga Kostića v prevzem Gorenjske banke

Čas branja: 1 min
21.12.2017  21:00
Srbska AIK Banka Miodraga Kostića v prevzem Gorenjske banke
AIK Banka poslovneža Miodraga Kostića je po bilančni vsoti 1,4 milijarde evrov šesta največja banka v Srbiji s 5,5-odstotnim tržnim deležem.

Obveščaj me o novih člankih:  

Srbska AIK Banka v lasti poslovneža Miodraga Kostića je objavila namero za prevzem Gorenjske banke, potem ko je upravni odbor Save potrdil končni predlog prodajne pogodbe za odprodajo delnic Gorenjske banke, ki so v lasti družbe. Za kupca je izbral AIK Banko, ki ima v lasti 21 odstotkov Gorenjske banke in je s Savo dogovorjena za odkup še 37,6-odstotnega deleža.

Kolikšna je cena, ni znano, je pa bila minimalna, še sprejemljiva cena za delnico 298 evrov, smo poročali. Kar pomeni, da bi bila celotna banka vredna 115 milijonov evrov. Če odštejemo delež, ki ga AIK Banka že ima, pa to pomeni 91 milijonov evrov kupnine, če bi ponudbo sprejelo vseh 439 delničarjev Gorenjske banke.

Prodajo Gorenjske banke je Savi po tistem, ko je pristala v prisilni poravnavi, septembra 2015 naložila Banka Slovenije ter ji v njej medtem odvzela glasovalne in upravljavske pravice. Pred nedavnim je Banka Slovenije po poročanju TV Slovenija Savi naložila tudi pol milijona evrov kazni, ker ni v roku prodala svojega deleža v banki.

Za delež v Gorenjski banki so se neuradno zanimali sklad Quantum Strategic Partners v lasti družine milijarderja Georgea Sorosa, sklad Apollo, ki je med drugim lastnik Nove KBM, in srbska AIK. Kot je razvidno s spletne strani Banke Slovenije, je zadnja že konec februarja od nje pridobila novo dovoljenje, da lahko delež v tej banki poveča nad 50 odstotkov.

Agroindustrijsko komercijalna banka AIK Banka ali na kratko AIK Banka je po bilančni vsoti 1,4 milijarde evrov šesta največja banka v Srbiji s 5,5-odstotnim tržnim deležem. Ob koncu tretjega četrtletja je njen posojilni portfelj znašal 726 milijonov evrov, za četrt milijarde evrov ima finančnih naložb, namenjenih prodaji, in za 95 milijonov evrov naložbenih nepremičnin.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Scenariji za Gorenjsko banko: komu, kdaj in za koliko?

Pojasnjujemo, kaj sledi po izglasovanem sklepu lastnikov Save o prodaji tretjine banke kupcu, ki te ne sme prevzeti

FINANCE
Zaradi tega naj bi srbska centralna banka ustavila Kostića 3

Neuradno: sporno naj bi bilo 60-milijonsko posojilo financiranja srbske družbe Energoprojekt, za katerega Narodna banka Srbije menda...

FINANCE
Pred uradno sklenitvijo neuspešne prodaje Kostiću: tako posluje Gorenjska banka

Prihodnji teden AIK Banki poteče dovoljenje za prevzem Gorenjske banke

FINANCE
Ekskluzivno: Narodna banka Srbije Kostiću ne pusti prevzeti Gorenjske banke! 3

Glasovanje delničarjev Save o prodaji dobre tretjine GB bi bilo nesmisleno, ker te izbrani kupec ne sme več kupiti - šef banke Andrej...

FINANCE
Kostićevi AIK Banki poteklo dovoljenje, si bodo upniki razdelili Gorenjsko banko?

Tehnično ima še do sredine marca čas, da kupi delnice, ki so zdaj v lasti Save

FINANCE
(MNENJE) Jazbečeva Banka Slovenije in ECB nista opravili svoje naloge pri prodaji Gorenjske banke 3

Več kot mesec dni se je med Frankfurtom in Ljubljano valjala odločba srbske centralne banke o prepovedi širitve AIK Banke – s tem pa...