Kaj bi nas moralo skrbeti pri umetni inteligenci Kaj bi nas moralo skrbeti pri umetni inteligenci Trgovanje s podatki o uporabnikih brez njihove privolitve, manipuliranje z lažnimi novicami in videoponaredki, kibernetska varnost, zlorabe tehnologije prepoznave obraza … Naraščajoča uporaba umetne inteligence skriva kopico pasti.
Kdo so gorenjski kreativci, ki so zasnovali turistično podobo Azerbajdžana Kdo so gorenjski kreativci, ki so zasnovali turistično podobo Azerbajdžana Spletni portal, ki so ga za Slovensko turistično organizacijo zasnovali v podjetju Creatim, je tako navdušil Azerbajdžance, da so snovanje svoje turistične podobe zaupali ekipi kreativcev iz Gorenjske.
Nasvet someljeja iz Nabrežine: če hočete užiti poln okus piva, ga ne pijte iz steklenice Nasvet someljeja iz Nabrežine: če hočete užiti poln okus piva, ga ne pijte iz steklenice Zamejski Slovenec Danijel Lovrečič se je pred 20 leti po naključju seznanil z različnimi tehnikami točenja piva, to pa ga je tako navdušilo, da je postal pivski somelje in znanje o pivu začel širiti med pivoljubce, trgovce s pivom, kulinarične navdušence in gostince.

Iskra Zaščite spomladi z novo tovarno v Komendi

Čas branja: 1 min
21.12.2017  21:00
Iskra Zaščite spomladi z novo tovarno v Komendi
V petih letih bomo podvojili prihodke. Biti hočemo najboljši na svetu, pravi Gregory Dimitriadis, izvršni direktor Iskre Zaščit, ki je del skupine Raycap.

Obveščaj me o novih člankih:  
Iskra Zaščite dodaj
Otmar Zorn dodaj
Varsi dodaj
Iskra dodaj
Gregory Dimitriadis dodaj

Podjetje Iskra Zaščite, ki ga je Otmar Zorn skupaj z ljubljanskim Varsijem leta 2015 prodal grški družbi Raycap, v novo tovarno v Komendi vlaga 13 milijonov evrov in odpira sto novih delovnih mest.

Kot je povedal izvršni direktor Iskre Zaščit Gregory Dimitriadis, so se z novo generacijo izdelkov, ki so jo razvili v Ljubljani skupaj z drugimi razvojniki skupine Raycap, po tehničnih lastnostih prebili na mesto najboljšega na svetu. Proizvodnjo nove generacije izdelkov bodo v novi tovarni, ki bo v največjem možnem obsegu avtomatizirana in robotizirana, predvidoma začeli aprila, celotno podjetje pa bodo tja preselili poleti. Nova tovarna v Komendi se bo razprostirala na skoraj osem tisoč kvadratnih metrih, od česar bo za proizvodnjo namenjenih 4.300 kvadratnih metrov.

Nove izdelke, ki so del interneta stvari ter namenjeni zaščiti vetrnih in sončnih elektrarn, so že začeli prodajati. Z njimi bodo letos ustvarili prvi milijon evrov prihodkov, v letu 2018 jih pričakujejo pet milijonov evrov, je povedal Goran Vučinič, podpredsednik za razvoj poslovanja in marketing za evropski trg.

V Iskri Zaščitah, kjer razvijajo, proizvajajo in prodajo prenapetostne zaščitne naprave na področju energetike, telekomunikacij, informatike ter merilne tehnike, ki se uporabljajo zlasti za zaščito pred udari strel v industrijskih in stanovanjskih zgradbah pa tudi na elektrarnah, bodo letos ustvarili 19 milijonov evrov prihodkov, dobiček pa bo nekje na ravni lanskih 1,2 milijona evrov.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Članki
Članki Socialna pravičnost – politična obljuba ali zaveza? 3

Steber socialnih pravic v EU: katere socialne pravice so politiki potrdili kot temeljne in od koga bo odvisno njihovo uresničevanje

FINANCE
Članki
Članki Bo novi šengenski sistem pameten ali samo brihten? 2

Ta teden so članice EU potrdile pravno podlago za pametne šengenske meje; sistem bo zaživel predvidoma do leta 2020, pri mejnih...

FINANCE
Članki
Članki Se obeta rekordni japonski borzni debi?

O IPO za mobilni telekom razmišljajo pri Softbank Group

AGROBIZ
Članki
Članki Ali EU lahko prepove döner kebab in giros? 4

Takšna vprašanja se pojavljajo, ker bo evropski parlament ta teden odločal, ali naj blokira predlog komisije, da bi dovolili uporabo...