Manager

Walt Disney v delni prevzem 21st Century Foxa

Izpostavljamo

FINANCE
Manager
Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
Manager
ManagerRedakcija Finance Managerja Pogled v 2024 - gospodarske napovedi na enem mestu
FINANCE
Manager
TOP 101 na enem mestu
Manager
ManagerBojana Humar TOP 101 na enem mestu

Kdo je prvi med največjimi in najboljšimi, kdo je presenečenje med novinci, kdo je z devetimi zaposlenimi ustvaril 80 milijonov dobička, kdo bo letos vlagal in zaposloval, kdo je skopal največjo luknjo …

21.12.2017 21:00
Čas branja: 1 min
Walt Disney v delni prevzem 21st Century Foxa
44,4 milijarde evrov bo za nakup dela premoženja medijskega konglomerata 21st Century Fox odštela družba Walt Disney. Foto: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Družba Walt Disney je napovedala 52,5 milijarde dolarjev oziroma 44,4 milijarde evrov vreden nakup dela premoženja globalnega medijskega konglomerata 21st Century Fox. Disney je prevzem napovedal, ker si želi utrditi položaj na trgu producentskih in zabavnih vsebin, kjer se srečuje s hudo konkurenco Netflixa in drugih tekmecev.

Z nakupom bo Walt Disney med drugim pridobil več filmskih in televizijskih studiev, kabelskih mrež z zabavno vsebino in mednarodne televizijske programe, saj bo dobil tudi znane vsebine in programe, kot so National Geographic, Avatar, Simpsonovi, X-Men in FX Networks. Še pred nakupom bo 21st Century Fox na novo podjetje prenesel mrežo in programe Fox Broadcasting, Fox News Channel, Fox Business Network, FS1, FS2 in Big Ten Network, omenjene vsebine pa tako ne bodo del nakupa.

Vzpon podjetij, ki na trgu ponujajo pretočne vsebine skupaj, in manjši prihodki od oglaševanja so v zadnjem času močno preoblikovali televizijsko krajino. Walt Disney, ki ima v lasti televizijsko mrežo ABC, ESPN in več večjih studiev, bo po pričakovanjih postavil tudi svojo platformo za pretočnost vsebin, s katero bo konkuriral Netflixu in Amazonu. Nakup bo Disneyju prinesel tudi nadzor nad še eno priljubljeno platformo Hulu, pridobitev zbirke vsebin v lasti 21st Century Foxa pa odseva naraščajoče povpraševanje gledalcev po bogatih in raznovrstnih zabavnih vsebinah, ki so bolj dostopne kot kdaj prej.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Zakaj je energetska samooskrba za podjetja tako pomembna in kakšne so rešitve na trgu?

Sončne elektrarne nudijo podjetjem cenovno ugodno, trajnostno in zanesljivo oskrbo z energijo, kar pomembno zmanjšuje stroške, še...

MANAGER
Slovenija
Vsi trumpi tega sveta
Manager
SlovenijaGorazd Suhadolnik Vsi trumpi tega sveta 2

Bogataši se po vsem svetu vpletajo v politiko, se povezujejo s politiki ali celo sami prevzemajo oblast. Kako to delajo v ZDA, Rusiji, Kitajski in Evropi?

FINANCE
Manager
Franšizni imperij z galaktičnimi zaslužki
Manager
ManagerŽiga Brdnik Franšizni imperij z galaktičnimi zaslužki

Vojna zvezd se nadaljuje z osmo epizodo, ki v kinematografe prihaja sredi decembra. Kako je iz prvega filma za 11 milijonov dolarjev nastala ena najmočnejših znamk na svetu, vredna vsaj 42 milijard dolarjev?

FINANCE
Tako se dela posel v kmetijstvu
PRO
Finance
Podjetno kmetijstvo 2024
Uredništvo Agrobiznisa Tako se dela posel v kmetijstvu (PRO)

V posebni reviji (Podjetno kmetijstvo) predstavljamo uspešne zgodbe s podeželja. Učijo nas, da je možno tudi v zahtevnih časih ustvarjati dodano vrednost. Brezplačno si jo lahko prenesete prek obrazca spodaj.

FINANCE
Manager
AT&T v prevzem Time Warnerja, a brez televizije CNN ali DirecTV
Manager
ManagerSabina Petrov AT&T v prevzem Time Warnerja, a brez televizije CNN ali DirecTV

AT&T bo zeleno luč regulatorjev za prevzem Time Warnerja dobil le, če se združena družba odreče eni od kabelskih televizij – bodisi CNN bodisi DirecTV.

FINANCE
Mala zmaga proti netransparentnosti sanacij bank ... a ne pri nas
Finance
Tadej Kotnik Mala zmaga proti netransparentnosti sanacij bank ... a ne pri nas 6

V Sloveniji je tudi štiri leta po izbrisih podrejenih obveznic in delnic vseh sistemskih bank razlaščenim imetnikom še vedno onemogočen vpogled v cenitve, ki so bojda upravičile izbrise. V Španiji, kjer se je tak izbris prvič zgodil junija letos v banki BPE, pa so si izbrisani zdaj že priborili pravico do delnega vpogleda – še na sodišče jim ni bilo treba, saj je njihovi zahtevi ugodil kar regulator.

FINANCE
Manager
Kakšna bo gradbena industrija čez pet ali deset let
Manager
ManagerSaša Bavec Kakšna bo gradbena industrija čez pet ali deset let 1

 Amplituda in hitrost sprememb, ki jih prinaša val digitalizacije, bosta nepripravljene in neprilagodljive odplaknili v zgodovino kot v preteklosti komet dinozavre.